Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Κανένα απορρυπαντικό: Καθαρίστε τα χαλιά σας φτιάχνοντας το δικό σας δραστικό καθαριστικό με ξύδι και 2 ακόμα υλικά

Θα σας λύσει τα χέρια

7 Δεκεμβρίου 2023 16:14
Κανένα απορρυπαντικό: Καθαρίστε τα χαλιά σας φτιάχνοντας το δικό σας δραστικό καθαριστικό με ξύδι και 2 ακόμα υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καθάρισμα των χαλιών είναι απαραίτητο μία φορά τον χρόνο και γίνεται συνήθως λίγο πριν ξεκινήσουν τα μεγάλα κρύα. Είναι μια απαιτητική διαδικασία που χρειάζεται χρόνο και πολύ σχολαστικό καθάρισμα. Με την ευκαιρία, δείτε το σωτήριο κόλπο για τα ρούχα σας.

Φυσικά και ο καθαρισμός των χαλιών απαιτεί πολλά περισσότερα από μια… ηλεκτρική σκούπα. Η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να μαζεύει όλη τη σκόνη από την επιφάνεια, ωστόσο δεν απολυμαίνει τα βαθύτερα στρώματα και τις ίνες του χαλιού. Μία λύση είναι να τα πάτε στο καθαριστήριο. Αυτή η λύση, όμως, κοστίζει και γι αυτό ίσως έχετε αποφασίσει να τα καθαρίσετε μόνοι σας.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν προϊόντα που είναι κατάλληλα για τον καθαρισμό των χαλιών, αλλά αυτά τα προϊόντα έχουν αρκετά μεγάλο κόστος αλλά και χημικά συστατικά που αρκετοί από εσάς ίσως δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας. Γι αυτό κι εμείς θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε μόνοι σας ένα πανίσχυρο και πολύ φυσικό καθαριστικό που θα απομακρύνει τα βακτήρια από τα χαλιά και τις μοκέτες σας και θα τα κάνει να μοσχομυρίζουνε. Για να το φτιάξετε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Κανένα απορρυπαντικό: Καθαρίστε τα χαλιά σας φτιάχνοντας το δικό σας δραστικό καθαριστικό με ξύδι και 2 ακόμα υλικά

Βήματα

  • Ρίξτε δύο φλιτζάνια νερό και 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι σε ένα δοχείο. Το ξύδι θα καθαρίσει, θα αρωματίσει και θα απολυμάνει το χαλί σας χωρίς να το χαλάσει.
  • Βάλτε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα μέσα στο δοχείο. Η σόδα καθαρίζει και αρωματίζει εξίσου καλά με το ξύδι.
  • Ρίξτε ¼ φλιτζανιού απορρυπαντικό πλυντηρίου μέσα στο δοχείο. Είναι ιδανικό για το καθάρισμα των χαλιών και θα αφήσει μια αίσθηση φρεσκάδας.
  • Βάλτε ένα καθαρό ύφασμα μέσα στο μίγμα που φτιάξατε και τρίψτε το χαλί. Αν έχετε ατμοκαθαριστή, τότε ρίξτε το μίγμα μέσα στο δοχείο του και χρησιμοποιήστε τον όπως θα τον χρησιμοποιούσατε κάθε άλλη φορά.

Τα χαλιά σας θα καθαρίσουν σε βάθος, θα είναι αρωματισμένα και έτοιμα για να τα βάλετε στο σπίτι σας για να σας συντροφεύουν τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share