Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

«Πικάντικο» κόλπο στο πλυντήριο - Σώζει τα ρούχα από χρόνιο πρόβλημα!

Έξυπνη λύση!

7 Δεκεμβρίου 2023 14:57
«Πικάντικο» κόλπο στο πλυντήριο - Σώζει τα ρούχα από χρόνιο πρόβλημα!
Από Κυριάκος Μελλίδης

Έχετε παρατηρήσει πως τα χρώματα των ρούχων σας ξεθωριάζουν πολύ εύκολα; Μήπως έχετε βαρεθεί να χρησιμοποιείτε συνέχεια χρωμοπαγίδες και θέλετε να βρείτε ένα απλό οικονομικό κόλπο για να προστατεύετε τα ρούχα σας;

Η λύση βρίσκεται στο πιπέρι και σήμερα θα σας δείξουμε πώς να το χρησιμοποιήσετε στο πλύσιμο των ρούχων σας. Με την ευκαιρία, δείτε το φυσικό εντομοαπωθητικό μείγμα για να διώξετε τις κατσαρίδες.

Τι θα χρειαστείτε

Για αυτό το κόλπο το μόνο που χρειάζεστε είναι απλό μαύρο πιπέρι.

Η μέθοδος

Προσθέστε 1 κ.σ. πιπέρι στη θήκη του πλυντηρίου που βάζετε το απορρυπαντικό και προσθέστε κανονικά το απορρυπαντικό που θα προσθέτατε για μια κανονική πλύση. Πλύνετε κανονικά τα ρούχα σας με κρύο νερό και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα χρώματα ρούχων όπως θα κάνατε αν βάζατε μια χρωμοπαγίδα μέσα στο πλυντήριο.

Πώς λειτουργεί το πιπέρι

Η τριβή του πιπεριού με τα υπολείμματα του σαπουνιού (που κολλάνε στα ρούχα και προκαλούν ξεθώριασμα) έχει ως αποτέλεσμα να απομακρύνονται αυτά από τα ρούχα. Από την άλλη μεριά το κρύο νερό απομακρύνει τα υπολείμματα αλλά και τους κόκκους πιπεριού με αποτέλεσμα τα ρούχα σας να καθαρίζουν εύκολα και χωρίς να ξεθωριάζουν.

πλυντηριο-ρουχων
Πλυντήριο ρούχων

«Αναγέννηση» από τον Σπύρο Σούλη: Ξεβαμμένα ρούχα από το πλυντήριο - Το μυστικό για ξαναβρούν το χρώμα τους

Όταν πρόκειται για καθαριότητα και μυστικά που αφορούν το σπίτι ο Σπύρος Σούλης είναι ο ειδήμων που μπορεί να βρει τη λύση. Ο γνωστός διακοσμητής μοιράστηκε το κόλπο του για να αποτελέσουν παρελθόν τα ξεβαμμένα ρούχα απ' το πλυντήριο. Ποιο είναι το τέχνασμα για να μη χάνουν το χρώμα τους;

Εάν παρατηρείτε λεκέδες που επιμένουν, χρώματα που θαμπώνουν, λευκά που γκριζάρουν και μυρωδιές που παραμένουν, καταλαβαίνετε ότι πολλές φορές χρειάζεται κάτι παραπάνω από ένα από το απλό απορρυπαντικό για να εξασφαλίσετε απόλυτη καθαριότητα και υγιεινή για τα ρούχα σας.

Τι μπορείτε να κάνετε; Κάτι πολύ εύκολο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενισχυτικό πλύσης. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο του Σπύρου Σούλη για να πείτε αντίο σε μούχλα και υγρασία.

Κάτι παραπάνω από απλό αφαιρετικό για τους λεκέδες, το ενισχυτικό σας έχει τη δύναμη να κάνει πολλά περισσότερα:

  • Αρχικά, το ενισχυτικό πλύσης έχει ισχυρή καθαριστική δράση, με ένζυμα που εισχωρούν στις ίνες των ρούχων και αφαιρούν αποτελεσματικά κάθε βρωμιά από τα ρούχα. Ακόμα κι αυτές που δε φαίνονται προσφέροντας υγιεινή προστασία.
  • Δεύτερον, το ενισχυτικό αφαιρεί τα βακτήρια που προκαλούν την κακοσμία.
  • Eάν τα ρούχα σας μυρίζουν ιδρώτα ακόμα κι αν τα έχετε βγάλει μόλις από το πλυντήριο, αυτό οφείλεται στα μικρόβια που έχουν απομείνει στα υφάσματα των ρούχων σας. Με το ενισχυτικό μπορείτε να αποχωριστείτε τις μυρωδιές για τα καλά.
  • Τέλος, το ενισχυτικό οξυγονώνει τις ίνες των ρούχων φρεσκάροντας τα εις βάθος, ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα υφάσματα (από μετάξι και μαλλί ως κασμίρι), κάνοντας να μοιάζουν πραγματικά σαν καινούργια.

Extra health tip! Προστατέψτε την υγεία σας, πλένοντας τα ρούχα σας συχνά! Χρησιμοποιήστε το ενισχυτικό πλύσης σε λίγο πιο υψηλές θερμοκρασίες και μην ανησυχείτε: το σωστό ενισχυτικό μπορεί να σας προσφέρει βαθύ καθαρισμό με σεβασμό στα χρωματιστά, αλλά και τα λευκά σας. Τέλος, αυτό είναι το κόλπο για να μοσχοβολούν τα ρούχα σας χωρίς μαλακτικό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share