Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Ζυμωμένος κιμάς: Το μυστικό για σωστή συντήρηση λίγο πριν τον μαγειρέψετε

Θα σας λύσει τα χέρια

7 Δεκεμβρίου 2023 14:29
Ζυμωμένος κιμάς: Το μυστικό για σωστή συντήρηση λίγο πριν τον μαγειρέψετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπους και χοληστερίνης και πολλές δυνατότητες μαγειρέματος. Ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους υπερήλικες αποτελεί μια εύληπτη τροφή, η οποία με τα κατάλληλα συνοδευτικά μπορεί να υποστηρίξει τις αυξημένες διατροφικές τους ανάγκες. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό της επιτυχίας για τα μακαρόνια με κιμά.

Το μυστικό για συντήρηση στον ζυμωμένο κιμά

Ο ζυμωμένος κιμάς μπορεί να συντηρηθεί 2 έως 3 μέρες στη συντήρηση του ψυγείου και αυτό γιατί το αλάτι που έχει λειτουργεί σαν φυσικό συντηρητικό και βοηθά την επιβράδυνση της αλλοίωσης τους. Στην κατάψυξη μπορεί να διατηρηθεί 1 μήνα.

Ζυμωμένος κιμάς: Το μυστικό για σωστή συντήρηση λίγο πριν τον μαγειρέψετε

Για την καλύτερη συντήρηση του κιμά στο ψυγείο προτιμήστε να τον φυλάσσεται σε γυάλινο η ανοξείδωτο δοχείο. Στην περίπτωση που θέλουμε να τον καταψύξουμε, φτιάχνουμε λεπτά ,επίπεδα πακετάκια, ώστε να καταψύχεται γρήγορα το κέντρο του κύμα και να ξεπαγώνει ομοιόμορφα. Η απόψυξη καλό είναι να γίνεται ήπια στην συντήρηση του ψυγείου.

Γενικά ο κιμάς είναι καλύτερα να καταναλώνεται αυθημερόν επειδή είναι «διαλυμένος» ιστός κρέατος και χάνει εύκολα τους χυμούς του.

Κανένα κρεμμύδι: Αυτό είναι το υλικό που θα δώσει υγρασία στην ζύμη του κιμά και θα κάνει τα μπιφτέκια super ζουμερά

Πλάθουμε με λαδωμένα χέρια μακρόστενα μπιφτέκια χωρίς κρεμμύδι. Μία λαχταριστή συνταγή για αυτούς που απεχθάνονται τα κρεμμύδια. Με την ευκαιρία, δείτε εδώ το ολέθριο λάθος που κάνετε με τη ζύμη του κιμά και καταστρέφετε τα μπιφτέκια

Υλικά

  • 600 γρ. - 700 γρ. κιμάς
  • 2 - 3 κ.σ. άσπρο ξύδι
  • 2 φέτες χωριάτικο ψωμί μουλιασμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά και καπνιστή
  • 3 κ.σ. κέτσαπ
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 1 κ γλ σκόνη σκόρδο

Κανένα κρεμμύδι: Αυτό είναι το υλικό που θα δώσει υγρασία στην ζύμη του κιμά και θα κάνει τα μπιφτέκια super ζουμερά

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας, τα ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε 1/2 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο να σφίξει.

Πλάθουμε με λαδωμένα χέρια μακρόστενα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε τηγάνι η γκριλιέρα με ελάχιστο λάδι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share