Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

«Χρυσό» tip από τον Σπύρο Σούλη: Το μυστικό για να εξαφανίσετε κάθε λεκέ από λάδι από οποιαδήποτε επιφάνεια

Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους

5 Δεκεμβρίου 2023 20:31
«Χρυσό» tip  από τον Σπύρο Σούλη: Το μυστικό για να εξαφανίσετε κάθε λεκέ από λάδι από οποιαδήποτε επιφάνεια
Από Ανθή Κουρεντζή

Ο λεκές από λάδι είναι ένας πολύ δύσκολος λεκές. Μπορεί να σας φανεί πολύ περίεργο αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω αλλά όλοι οι ειδικοί στα θέματα καθαριότητας και λεκέδων ορκίζονται πως έχει αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία, δείτε το μοναδικό κόλπο καθαρισμού στρώματος από τον Σπύρο Σούλη.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να εξαφανίσετε λεκέ από λάδι από οποιαδήποτε επιφάνεια είναι με…ελαιόλαδο.

Μια κουζίνα γεμάτη λεκέδες λαδιού είναι ό,τι πιο δύσκολο έχει να αντιμετωπίσει μια νοικοκυρά. Το σαπούνι καθώς και το απορρυπαντικό πιάτων δεν φαίνεται ποτέ να καθαρίζει τόσο καλά όσο θα θέλατε και όσο και αν προσπαθείτε το λάδι εξακολουθεί να σας ταλαιπωρεί.

«Χρυσό» tip  από τον Σπύρο Σούλη: Το μυστικό για να εξαφανίσετε κάθε λεκέ από λάδι από οποιαδήποτε επιφάνεια

Για να καθαρίσετε οποιαδήποτε επιφάνεια στην οποία σας έχει πέσει λάδι ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα κομμάτι χαρτιού κουζίνας. Έπειτα περάστε με αυτό την βρώμικη επιφάνεια και δείτε τον λεκέ να εξαφανίζεται από αυτήν. Μόλις τελειώσετε, περάστε απλά την επιφάνεια με μια καθαρή πετσέτα και θαυμάστε την λαμπερή και πεντακάθαρη και πάλι κουζίνα σας.

Τηγανίσατε ψάρια; Εξαφανίστε τις άσχημες μυρωδιές από την κουζίνα με το «μυστικό» του Σπύρου Σούλη

Παρότι όλοι τις λατρεύουμε, οι περισσότεροι ενοχλούμαστε αφάνταστα από τη μυρωδιά που μένει αφού έχουμε τηγανίσει πατάτες. Όμως, πόσοι γνωρίζετε ότι η ίδια η πατάτα είναι αυτή που μπορεί να σας απαλλάξει από την άσχημη τηγανίλα; Με την ευκαιρία, δείτε 4 λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε τα σεντόνια του κρεβατιού.

Αν μετά το τηγάνισμα ανοίγετε πόρτες και παράθυρα, αλλά η άσχημη μυρωδιά παραμένει και δεν ξέρετε πώς να τη διώξετε, κάντε το παρακάτω.

Τηγανίσατε ψάρια; Εξαφανίστε τις άσχημες μυρωδιές από την κουζίνα με το «μυστικό» του Σπύρου Σούλη

Καθαρίστε μια πατάτα και κάψτε τις φλούδες της μέσα σε ένα σταχτοδοχείο. Μάλιστα, αν κάψετε μαζί και μερικές φλούδες από λεμόνι, η μυρωδιά της τηγανίλας θα διαλυθεί πιο γρήγορα και ακόμη πιο αποτελεσματικά.

Μια άλλη πολύ ωραία ιδέα είναι να γεμίσετε μια κατσαρόλα με νερό και να βράσετε μέσα σε αυτό μια χούφτα μπαχαρικά και αρωματικά. Χρησιμοποιήστε πιπέρι, βανίλια, δεντρολίβανο, μέντα, δυόσμο, βασιλικό, γαρίφαλο και ό,τι άλλο θέλετε. Κλείστε την κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν. Έπειτα ανοίξτε το καπάκι και αφήστε την υπέροχη μυρωδιά τους να εξαφανίσει κάθε άσχημη οσμή.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share