Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Κανένα κρεμμύδι: Αυτό είναι το υλικό που θα δώσει υγρασία στην ζύμη του κιμά και θα κάνει τα μπιφτέκια super ζουμερά

Θα σας λύσει τα χέρια

4 Δεκεμβρίου 2023 16:13
Κανένα κρεμμύδι: Αυτό είναι το υλικό που θα δώσει υγρασία στην ζύμη του κιμά και θα κάνει τα μπιφτέκια super ζουμερά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πλάθουμε με λαδωμένα χέρια μακρόστενα μπιφτέκια χωρίς κρεμμύδι. Μία λαχταριστή συνταγή για αυτούς που απεχθάνονται τα κρεμμύδια. Με την ευκαιρία, δείτε εδώ το ολέθριο λάθος που κάνετε με τη ζύμη του κιμά και καταστρέφετε τα μπιφτέκια

Υλικά

  • 600 γρ. - 700 γρ. κιμάς
  • 2 - 3 κ.σ. άσπρο ξύδι
  • 2 φέτες χωριάτικο ψωμί μουλιασμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά και καπνιστή
  • 3 κ.σ. κέτσαπ
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 1 κ γλ σκόνη σκόρδο

Κανένα κρεμμύδι: Αυτό είναι το υλικό που θα δώσει υγρασία στην ζύμη του κιμά και θα κάνει τα μπιφτέκια super ζουμερά

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας, τα ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε 1/2 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο να σφίξει.

Πλάθουμε με λαδωμένα χέρια μακρόστενα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε τηγάνι η γκριλιέρα με ελάχιστο λάδι.

Χειμωνιάτικη συνταγή για κοτόπουλο με κρέμα από σπανάκι - Το μυστικό της νοστιμιάς κρύβεται σε ένα υλικό

Λαχταριστή συνταγή για κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα και σπανάκι έτοιμη στο πι και φι. Με την ευκαιρία, δείτε την κοτόσουπα που έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά στο Tik Tok.

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 2 κ. γλ. αλάτι, για το κοτόπουλο
  • 1 κ. γλ. πιπέρι, για το κοτόπουλο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κρεμμύδι, σε κύβους
  • 1 ντομάτα, σε κύβους
  • 2 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Χειμωνιάτικη συνταγή για κοτόπουλο με κρέμα από σπανάκι - Το μυστικό της νοστιμιάς κρύβεται σε ένα υλικό

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο παντού.
  • Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου με το δέρμα προς τα κάτω στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 13 λεπτά για να γίνει τραγανή η πέτσα. Ανακινήστε το κοτόπουλο που και πού για να διασφαλίσετε ότι ψήνεται ομοιόμορφα. Το δέρμα θα πρέπει να είναι σκληρό στην αφή.
  • Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Αφαιρέστε το από το τηγάνι.
  • Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Προσθέστε τις ντομάτες και το σπανάκι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
  • Προσθέστε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  • Τοποθετήστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι, ρίχνοντας τη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share