Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Κίνηση «ματ» για την μπριζόλα: Μην κάνετε ποτέ ξανά αυτή την κίνηση αν θέλετε ζουμερό αποτέλεσμα

Θα δείτε τεράστια διαφορά

4 Δεκεμβρίου 2023 11:35
Κίνηση «ματ» για την μπριζόλα: Μην κάνετε ποτέ ξανά αυτή την κίνηση αν θέλετε ζουμερό αποτέλεσμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εάν τρυπήσω το κρέας με το θερμόμετρο ή το γυρίσω με πιρούνι καταλήγει ένα κρέας να χάσει τους χυμούς του. Με την ευκαιρία, δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μην στεγνώνει το κρέας.

Εάν χρησιμοποιήσεις θερμόμετρο τρυπώντας το κρέας χάνεις χυμούς, εάν γυρίσεις μια μπριζόλα με ένα πιρούνι χάνεις χυμούς ενώ για να δεις εάν κάποιο κρέας είναι έτοιμο το κόβεις έτσι ώστε να δεις τι χρώμα έχει. Λάθος!!

Δεν υπάρχει καμία ασπίδα χυμών στο εξωτερικό του κρέατος κάθε φορά που αυτό εκτίθεται στη φωτιά οι χυμοί του εξατμίζονται ή πέφτουν στη θράκα. Άρα το να ανοίξεις μια μικρή τρύπα δεν χαλάει όλη τη μπριζόλα !! Δεν είναι μπαλόνι όπου αν το τρυπήσεις θα σκάσει !

Ξέροντας ότι μια μπριζόλα έχει περίπου 70% νερό άρα ας πούμε ότι εμπεριέχει 36 κουταλάκια του γλυκού νερό τρυπώντας με ένα θερμόμετρο για να δεις την εσωτερική θερμοκρασία χάνεις ούτε το 1 κουταλάκι του γλυκού ειδικότερα με της νέας τεχνολογίας θερμόμετρα τα οποία είναι εξαιρετικά λεπτά χάνεις απειροελάχιστα. Άρα σταματήστε να αγχώνεστε για την απώλεια υγρών καθώς μετράτε τη θερμοκρασία.

Κίνηση «ματ» για την μπριζόλα: Μην κάνετε ποτέ ξανά αυτή την κίνηση αν θέλετε ζουμερό αποτέλεσμα

Ακριβώς το ίδιο γίνεται και εάν γυρίσεις τη μπριζόλα με ένα πιρούνι. Βέβαια μια λαβίδα ή μια σπάτουλα είναι πολύ ποιο εύχρηστα απλά την επόμενη φορά που δεν θα έχετε λαβίδα ή σπάτουλα να ξέρετε μην πανικοβληθείτε το steak σας δεν θα πάθει τίποτα εάν το γυρίσετε με πιρούνι!!

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος στο να χάσετε υγρασία είναι να ψήσετε μια μπριζόλα μέχρι και 3°C παραπάνω από αυτό που θα θέλατε. Αυτό θα δημιουργήσει μεγάλη απώλεια υγρών!

Εάν κόψεις μια μπριζόλα για να δεις εάν έχει φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία πάλι δεν θα την καταστρέψεις ολοσχερώς βέβαια χάνεις πολύ περισσότερη υγρασία από το να την ελέγξεις με θερμόμετρο η να τη γυρίσεις με πιρούνι.

Ο βασικότερος λόγος βέβαια που το αποφεύγουμε αυτό είναι ότι μπορείς εύκολα να ξεγελαστείς από το χρώμα κόβοντας μια μπριζόλα καθώς από το οξυγόνο η μπριζόλα μετά από λίγο θα έχει πολύ πιο σκούρο κόκκινο χρώμα από αυτό που είχε όταν την έκοβες. Ακόμα χειρότερα ο φωτισμός του χώρου στον οποίο βρίσκεσαι μπορεί επίσης να σε ξεγελάσει !

Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να ελέγξεις την εσωτερική θερμοκρασία είναι ένα θερμόμετρο και τίποτα άλλο !!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share