Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Τραγανές έξω, ζουμερές μέσα: Το κόλπο με το ελαιόλαδο για λαχταριστές τηγανητές πατάτες

Το μυστικό της επιτυχίας

28 Νοεμβρίου 2023 12:37
Τραγανές έξω, ζουμερές μέσα: Το κόλπο με το ελαιόλαδο για λαχταριστές τηγανητές πατάτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική δεν είναι και δύσκολη υπόθεση, σίγουρα όμως θέλει τον τρόπο της για να απογειωθούν τα πιάτα και τα υλικά. Το θαυματουργό λάδι είναι αυτό που κάνει τις τηγανητές πατάτες πιο τραγανές και νόστιμες από το συνηθισμένο. Ποιο είναι το μυστικό κόλπο;

Βγάλτε από το μυαλό σας τις έτοιμες και κατεψυγμένες πατάτες που τρώτε έξω. Είναι γνωστό πως στα περισσότερα μαγαζιά τηγανίζονται με άθλια λάδια. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να πάψουν οι τηγανητές πατάτες να είναι «καρκινογόνες».

Οι πιο νόστιμες τηγανητές πατάτες τηγανίζονται σε ελαιόλαδο. Και για να πετύχουν, χρειάζεται την απαραίτητη προσοχή στο μαγείρεμα που απαιτεί και ένα κανονικό φαγητό.

1ος τρόπος

  • Ζεσταίνεις το λάδι σε δυνατή φωτιά και ρίχνεις μέσα τις πατάτες. Μετά από περίπου 5 λεπτά, χαμηλώνεις την φωτιά ώστε να τηγανιστούν σιγά-σιγά.
  • Δυναμώνεις τη φωτιά ξανά προς το τέλος, ώστε να γίνουν τραγανές.

Τραγανές έξω, ζουμερές μέσα: Το κόλπο με το ελαιόλαδο για λαχταριστές τηγανητές πατάτες

2ος τρόπος

  • Σκουπίζεις τις πατάτες με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν τελείως και τις πετάς στο κρύο λάδι.
  • Δυναμώνεις την φωτιά και περιμένεις να τηγανιστούν 20-25 λεπτά.
  • Ρίξε μέσα στο τηγάνι 1/4 κρεμμυδιού, 5 λεπτά πριν τελειώσει το τηγάνισμα για να πάρουν το άρωμα. Όταν βγάζεις τις πατάτες από το τηγάνι, τις στεγνώνεις πάντα από το λάδι σε παχύ χαρτί κουζίνας διπλωμένο στα δύο.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στις σπιτικές τηγανητές πατάτες, ειδικά αν είναι καλοτηγανισμένες; Μια μερίδα τραγανές και λαχταριστές τηγανητές πατάτες είναι ιερό πράγμα για πολλούς καλοφαγάδες. Το κακό είναι ότι πρέπει να τρώγονται φρέσκες, αλλιώς χαλάει όλη η γεύση και η υφή τους.

Όταν κρυώσουν, το νερό που ήταν στο εσωτερικό τους βγαίνει προς τα έξω, με αποτέλεσμα να γίνονται λιπαρές, κοκκώδεις και καθόλου νόστιμες. Ιδού ο καλύτερος τρόπος για να δώσετε νέα πνοή στις τηγανητές πατάτες που σας περίσσεψαν.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να κάνουμε τις τηγανητές πατάτες ξανά σαν φρέσκες, είναι να τις ζεστάνουμε στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι. Ωστόσο, εμείς θα σας πούμε ότι στο crash test τηγάνι-φούρνος, ο φούρνος βγαίνει νικητής. Θα χρειαστεί να περιμένετε να προθερμανθεί ο φούρνος, αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει, με τις πατάτες να βγαίνουν σχεδόν σαν φρέσκες, τραγανές εξωτερικά και αφράτες μέσα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Απλώνετε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις αφήνετε για μερικά λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share