Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Καθάρισμα μπάνιου: Ο ιδανικός τρόπος για να καθαρίσετε τα πιο δύσκολα σημεία χωρίς κόπο

Θα σας λύσει τα χέρια

28 Νοεμβρίου 2023 11:59
Καθάρισμα μπάνιου: Ο ιδανικός τρόπος για να καθαρίσετε τα πιο δύσκολα σημεία χωρίς κόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μπανιέρα, οι αρμοί, τα πλακάκια και οι τοίχοι του μπάνιου είναι από τα σημεία που χρειάζονται πολύ καλό καθάρισμα και μάλιστα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Δείτε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από βακτήρια, μικρόβια και μούχλα και να απολαμβάνετε συνεχώς ένα όμορφο περιβάλλον στο μπάνιο σας. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο του Σπύρου Σούλη για να εξαφανίσετε τον λεκέ από αίμα.

Μπανιέρα

Είτε κάνετε μπάνιο είτε κάνετε απλά ντους τα βακτήρια από το σώμα σας κολλάνε στα πλάγια της μπανιέρας μετατρέποντάς την σε ένα από τα πιο βρώμικα μέρη του μπάνιου. Για να δείτε τη μπανιέρα σας όχι μόνο να λάμπει, αλλά και να έχει μηδέν μικρόβια, δεν έχετε παρά να τη γεμίσετε... με ζεστό νερό και να την αδειάσετε κατευθείαν. Έπειτα, απλώστε στην επιφάνεια της μπανιέρας λίγο καθαριστικό γενικής χρήσης και τρίψτε καλά με ένα σφουγγάρι. Αφήστε το καθαριστικό να δράσει για 15 λεπτά προτού το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αμέσως μετά ανοίξτε πόρτα και παράθυρα για τουλάχιστον 1 ώρα έτσι ώστε να επανέλθει η υγρασία του χώρου στα φυσιολογικά επίπεδα.

Καθάρισμα μπάνιου: Ο ιδανικός τρόπος για να καθαρίσετε τα πιο δύσκολα σημεία χωρίς κόπο

Αρμοί

Η επιφάνειά τους είναι πορώδης γεγονός που την κάνει ιδανικό σημείο για την ανάπτυξη βακτηρίων. Βουτήξτε μια βούρτσα για καθαρισμό αρμών σε ένα καθαριστικό γενικής χρήσης και τρίψτε καλά με αυτήν τις περιοχές που εμφανίζουν δυσχρωμίες. Ξεπλύνετε καλά με λίγο νερό.

Πλακάκια, Τοίχοι και Ταβάνι

Ο αφρός και η σκόνη αφήνουν στην επιφάνειά τους ένα μικροσκοπικό φιλμ υγρασίας το οποίο ενισχύει την ανάπτυξη των βακτηρίων. Ψεκάστε με ένα καλό καθαριστικό τα πλακάκια, τα ντουλάπια και το ταβάνι κι ανοίξτε τη βρύση της μπανιέρας, ρυθμίζοντάς την στο ζεστό για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ατμός. Στη συνέχεια, κλείστε τη βρύση και την πόρτα του μπάνιου και αφήστε τον ατμό και το καθαριστικό να δράσουν για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε καλά όλες τις επιφάνειες που ψεκάσατε με ένα καθαρό πανάκι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share