Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Λεκές από αίμα στα ρούχα: Το πανέξυπνο tip του Σπύρου Σούλη για να απαλλαγείτε οριστικά από κάθε υπόλειμμα

Αποτελεσματικό και χωρίς κόπο

28 Νοεμβρίου 2023 10:21
Λεκές από αίμα στα ρούχα: Το πανέξυπνο tip του Σπύρου Σούλη για να απαλλαγείτε οριστικά από κάθε υπόλειμμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι ένας από τους πιο δύσκολους λεκέδες που θέλουν προσοχή και τέχνη για να βγουν από τα ρούχα σας. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να εξαφανίσετε τον λεκέ ντομάτας στον καναπέ.

Μάλιστα, αν δεν γνωρίζετε πως να βγάζετε σωστά έναν λεκέ από αίμα μπορεί να καταστρέψετε το ρούχο σας. Πόσο μάλλον αν δεν δείτε αμέσως τον λεκέ στο ρούχο σας και τον αφήσετε να στεγνώσει πάνω του… εκεί ο βαθμός δυσκολίας καθαρισμού του ρούχου σας ανεβαίνει.

Με το που θα δείτε, λοιπόν, τον λεκέ απλά γυρίστε το ρούχο σας από την ανάποδη και βάλτε το κάτω από κρύο νερό. Έτσι δεν θα απορροφηθεί ο λεκές από το ρούχο σας.

Λεκές από αίμα στα ρούχα: Το πανέξυπνο tip του Σπύρου Σούλη για να απαλλαγείτε οριστικά κάθε υπόλειμμα

Έπειτα φτιάξτε ένα μείγμα με νερό και αλάτι ή μαγειρική σόδα και βάλτε το σε μια λεκάνη. Ρίξτε μέσα και το ρούχο σας και αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 2 ώρες.

Μόλις δείτε ότι ο λεκές έχει εξαφανιστεί βάλτε κανονικά το ρούχο σας στο πλυντήριο και πλύντε το κανονικά.

Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Καμμένα λίπη στον φούρνο: Το καθαριστικό μείγμα με αλάτι και 1 ακόμα υλικό για να εξαφανίσετε τους λεκέδες στο πι και φι

Οι λεκέδες από λίπη στον φούρνο είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα το οποίο φυσικά και έχει τη λύση του.

Δεν υπάρχει λόγος να τρίψετε ξανά με τις ώρες τα λίπη από τον φούρνο σας. Το μυστικό βρίσκεται σε ένα υλικό της κουζίνας σας το οποίο χρησιμοποιείτε πάρα πολύ συχνά. Με την ευκαιρία, δείτε 2 πανέξυπνα tips για να εξαφανίσετε την σκουριά από τα πλακάκια.

Μιλάμε για το αλάτι το οποίο μέχρι σήμερα συνηθίζατε να χρησιμοποιείτε για να νοστιμεύετε τα φαγητά σας.

Τι πρέπει να κάνετε: Όσο είναι ακόμα ζεστός ο φούρνος σας μετά το μαγείρεμα απλώστε ένα στρώμα από ένα μείγμα αλατιού και μαγειρικής σόδας.

Καμμένα λίπη στον φούρνο: Το καθαριστικό μείγμα με αλάτι και 1 ακόμα υλικό για να εξαφανίσετε τους λεκέδες στο πι και φι

Αν τα λίπη έχουν ξεραθεί δεν έχετε παρά να ρίξετε πρώτα πάνω τους λίγο νερό και μετά να απλώσετε από πάνω το μείγμα αλατιού και σόδας.

Μόλις κρυώσει ο φούρνος σας ξύστε τα σημεία που έχουν τα λίπη και έπειτα περάστε τα με ένα βαμβακερό πανί. Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share