Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Μούχλα και δυσωδία στον κάδο του πλυντηρίου: Το δραστικό κόλπο για να το κάνετε σαν καινούργιο εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα

Αποτελεσματικά και χωρίς κόπο

27 Νοεμβρίου 2023 11:24
Μούχλα και δυσωδία στον κάδο του πλυντηρίου: Το δραστικό κόλπο για να το κάνετε σαν καινούργιο εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μούχλα, υπολείμματα απορρυπαντικού, βακτήρια και άσχημες μυρωδιές στον κάδο του πλυντηρίου; Ο καθαρισμός του πλυντηρίου πρέπει να μας γίνει συνήθεια σε τακτική βάση. Κάντε τον κάδο του πλυντηρίου σας αστραφτερό σαν καινούριο, ευκολά, αποτελεσματικά και σχεδόν ανέξοδα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να βγαίνουν τα ρούχα σας από το πλυντήριο σαν να σιδερώθηκαν μόλις.

Πώς θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε τον κάδο του πλυντηρίου ρούχων με δυο απλές κινήσεις; Δείτε παρακάτω και θα μείνετε ικανοποιημένοι μια για πάντα.

Μερικές φορές, τα καθαρά ρούχα που βγαίνουν από από το πλυντήριο μπορεί να έχουν μία ενοχλητική μυρωδιά. Αυτό συμβαίνει συνήθως εξαιτίας μούχλας και βρωμιάς που εγκλωβίζονται στον κάδο, μαζί με υπολείμματα απορρυπαντικού αλλά και βακτήρια που δημιουργούνται από την υγρασία.

Γι αυτό, ο καθαρισμός του κάδου είναι απαραίτητος για τη σωστή συντήρηση του πλυντηρίου ρούχων αλλά και για πεντακάθαρη μπουγάδα που μυρίζει φρεσκάδα.

Διαβάστε παρακάτω μερικές απλές συμβουλές!

Καθαρισμός κάδου πλυντηρίου ρούχων από μυρωδιές

Ο πιο οικολογικός τρόπος για να καθαρίσετε το πλυντήριο από τις άσχημες μυρωδιές είναι με προϊόντα που βρίσκονται σε κάθε νοικοκυριό: λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα.

Αρχικά ψεκάστε λευκό ξύδι σε όλα τα σημεία του κάδου και σκουπίστε τρίβοντας ελαφρά με ένα μαλακό πανί από μικροΐνες. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία στο λάστιχο και το εσωτερικό της πόρτας του πλυντηρίου.

Στη συνέχεια διαλύστε ¼ της κούπας μαγειρική σόδα σε λίγο χλιαρό νερό και προσθέστε 1 κούπα λευκό ξύδι. Ρίξτε το μείγμα στη θήκη του απορρυπαντικού και κάντε μια άδεια πλύση στους 90 βαθμούς.

Καθαρισμός κάδου πλυντηρίου ρούχων από μούχλα.

Ένας εύκολος τρόπος για να απομακρύνετε τη μούχλα είναι να κάνετε μια άδεια πλύση με κοινή χλωρίνη. Ρίξτε ¼ της κούπας χλωρίνη στη θήκη του απορρυπαντικού και κάντε μια πλύση στους 60 ή 90 βαθμούς.

Στη συνέχεια επαναλάβετε μια άδεια πλύση χωρίς κανένα καθαριστικό. Τέλος, στεγνώστε καλά τον κάδο και το λάστιχο του πλυντηρίου με ένα μαλακό πανί.

Αντί για χλωρίνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο ειδικό προϊόν καθαρισμού πλυντηρίου που υπάρχει στο εμπόριο και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναφέρει.

Μούχλα και δυσωδία στον κάδο του πλυντηρίου: Το δραστικό κόλπο για να το κάνετε σαν καινούργιο εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα

Πριν ξεκινήσετε τις πλύσεις με χλωρίνη ή ξύδι, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ρούχα μέσα στον κάδο. Εάν οι οδηγίες χρήσης του πλυντηρίου σας συνιστούν να μην κάνετε άδειες πλύσεις, μπορείτε να τοποθετήσετε στον κάδο 2 παλιές πετσέτες.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω τον κάδο από το πλυντήριο ρούχων;

Ανάλογα με τη χρήση, ο κάδος του πλυντηρίου ρούχων πρέπει να καθαρίζεται κάθε 1-2 μήνες. Για επιπλέον “φρεσκάρισμα” στα ενδιάμεσα, μπορείτε να κάνετε μια άδεια πλύση σε υψηλή θερμοκρασία χωρίς απορρυπαντικό.
Μερικές επιπλέον συμβουλές για λιγότερες άσχημες μυρωδιές στο πλυντήριο

Αφαιρείτε τα ρούχα από τον κάδο του πλυντηρίου όσο πιο σύντομα γίνεται μετά το πέρας της πλύσης.

Εάν έχετε κατοικίδια, χρειάζεται να καθαρίζετε συχνά τις τρίχες που πιθανόν να μένουν στον κάδο και το λάστιχο.

Σε στεγνή επιφάνεια, χρησιμοποιείστε το μαλακό βουρτσάκι της ηλεκτρικής σκούπας για να ρουφήξει τις τρίχες ή μαζέψτε τις με ένα μαλακό πανί.

Αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου και το συρταράκι του απορρυπαντικού μισάνοιχτα για να αερίζονται και να μην κρατάνε υγρασία και μυρωδιές.

Στεγνώνετε το λάστιχο του πλυντηρίου με ένα μαλακό πανί μετά από κάθε πλύση. Εάν ακολουθήσατε τα παραπάνω βήματα αλλά το πλυντήριο συνεχίζει να αναδύει άσχημες μυρωδιές, τότε επικοινωνήστε μαζί μας για να συμβουλευτείτε έναν τεχνικό πλυντηρίου ρούχων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share