Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Σφουγγάρισμα χωρίς σημάδια: Το κόλπο των ειδικών για πεντακάθαρο και αστραφτερό πάτωμα

Το εύκολο και οικονομικό τρικ

29 Οκτωβρίου 2023 13:15
Σφουγγάρισμα χωρίς σημάδια: Το κόλπο των ειδικών για πεντακάθαρο και αστραφτερό πάτωμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παιδεύεστε με το σφουγγάρισμα στο σπίτι; Μην ανησυχείτε, καθώς με αυτό το κόλπο των ειδικών το πάτωμα σας θα είναι πεντακάθαρο και αστραφτερό χωρίς σημάδια.

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν καθαριστικά του εμπορίου για το σφουγγάρισμα. Ωστόσο, μπορείς να καθαρίσεις τέλεια το πάτωμα με οικολογικά υλικά χωρίς να χρησιμοποιήσεις χημικά. Πως θα το πετύχεις; Με την ευκαιρία, δείτε τι θα συμβεί αν τρίψετε τον πάγκο της κουζίνας με μαγειρική σόδα.

Τα υλικά για ένα άψογο σφουγγάρισμα

Υλικά:

  • 1 κουταλιά σούπας σαπούνι σε υγρή μορφή
  • 1 κούπα ξίδι
  • 7 λίτρα νερό
  • 1 κούπα μαγειρική σόδα

Δείτε το βίντεο

Αυτά πρέπει να κάνετε για να μοσχομυρίζει για ώρες το σπίτι σας μετά το σφουγγάρισμα!

Λαμπίκο σε 5': Αστραφτερά πλακάκια μπάνιου με μαγειρική σόδα και άλλα 2 υλικά

Τα καθαριστικά μπάνιου που υπάρχουν στο εμπόριο συνήθως είναι πάρα πολύ δραστικά με αποτέλεσμα να καταστρέφουν ευαίσθητα υλικά που ίσως έχετε στον χώρο σας.

Για αυτό το λόγο θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε μόνοι σας το πιο οικολογικό καθαριστικό για τα πλακάκια και την μπανιέρα. Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα καθαρίσετε τα πλακάκια βεράντας από σκόνη και βροχή

Τι θα χρειαστείτε Για να φτιάξετε αυτό το εκπληκτικό οικολογικό καθαριστικό θα χρειαστείτε:

Ανακατέψτε καλά και τα τρία υλικά σε ένα μπουκαλάκι. Το οξυζενέ είναι φυσικό λευκαντικό και καθαριστικό ενώ η μαγειρική σόδα βοηθάει στην απομάκρυνση λεκέδων και στιγμάτων που πολλές φορές δημιουργούνται απλά από το καυτό νερό που πέφτει στην μπανιέρα σας.

Λαμπίκο σε 5': Αστραφτερά πλακάκια μπάνιου με μαγειρική σόδα και άλλα 2 υλικά

Πώς θα εφαρμόσετε το μείγμα Βάλτε λίγη ποσότητα πάνω στα πλακάκια που θέλετε να καθαρίσετε και αφήστε το μείγμα να δράσει για 5 λεπτά. Για την μπανιέρα σας βάλτε λίγη ποσότητα σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε καλά.

Στη συνέχεια ξεπλύντε με νερό. Αν οι λεκέδες επιμένουν, τότε περάστε ακόμα μια στρώση από το συγκεκριμένο μείγμα ή αφήστε το να δράσει για περισσότερα λεπτά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share