Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Γλάστρες «μπουμπούκια»: Το φυσικό λίπασμα που θα απογειώσει τα φυτά σας με 3 υλικά που έχετε στην κουζίνα

Δώστε στο μπαλκόνι σας στυλ

6 Οκτωβρίου 2023 11:03
Γλάστρες «μπουμπούκια»: Το φυσικό λίπασμα που θα απογειώσει τα φυτά σας με 3 υλικά που έχετε στην κουζίνα
Από Ανθή Κουρεντζή

Αυτό το φυσικό λίπασμα με 3 υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα είναι κατάλληλο για όλα τα φυτά και όταν το χρησιμοποιήσετε θα δείτε τις γλάστρες σας να «απογειώνονται».

Είτε έχετε κήπο, μπαλκόνι ή βεράντα, όλο και κάποιο φυτό θα φροντίζετε βλέποντάς το να μεγαλώνει και να ομορφαίνει το σπίτι σας. Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα tips για να μετατρέψεις το μπαλκόνι σου σε όαση.

Πολλές φορές, όμως, τα φυτά και τα λουλούδια μαραίνονται και χρειάζονται μια έξτρα βοήθεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ή και προληπτικά, βάζουμε στο χώμα το κατάλληλο λίπασμα για να τονώσει το φυτό μας.

Γλάστρες «μπουμπούκια»: Το φυσικό λίπασμα που θα απογειώσει τα φυτά σας με 3 υλικά που έχετε στην κουζίνα

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια φυσική και απλή λύση για να φτιάξετε το δικό σας οργανικό λίπασμα και να βοηθήσετε τα φυτά και τα λουλούδια σας να αναπτυχθούν και να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους.

Υλικά

  • Φλούδα μπανάνας
  • Τσόφλια αυγού
  • Απομεινάρια καφέ (φίλτρου)
  • Νερό

Διαδικασία

Η διαδικασία είναι απλή. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και προσθέτετε περίπου μισή κούπα νερό. Τα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν και είναι έτοιμο! Βάλτε λίγο από το μείγμα στα φυτά σας και παρατηρήστε τη διαφορά τις επόμενες μέρες

Σωτήρια πρόληψη για τις κατσαρίδες: 3 βασικές συμβουλές για να τις προλάβετε πριν εμφανιστούν

Οι κατσαρίδες είναι ό, τι πιο ανατριχιαστικό και αηδιαστικό υπάρχει την άνοιξη και το καλοκαίρι και δυστυχώς στα περισσότερα σπίτια παρά τις απεντομόσεις. Με την ευκαιρία, δείτε το πιο οικονομικό κόλπο για να εξολοθρεύσετε τις κατσαρίδες.


Πού συχνάζουν

Είναι κοσμοπολίτικα έντομα και τα συναντούμε παντού σε σπίτια, εστιατόρια, ξενοδοχεία, γραφεία, εργοστάσια, βιβλιοθήκες, σφαγεία κλπ. Οι ζημιές που προκαλούν δεν είναι συνήθως ποσοτικές, αλλά τόσο η παρουσία τους όσο και η πιθανότητα να μεταδώσουν ορισμένες ασθένειες τα κάνουν να θεωρούνται από τα σημαντικά ζωικά παράσιτα. Προτιμούν τα υγρά, σκοτεινά και προφυλαγμένα μέρη και ζουν οπουδήποτε υπάρχει νερό. Ωστόσο μπορούν να ζήσουν και σε ξηρά μέρη και να πάρουν το νερό που τους χρειάζεται από την πρώιμη υγρασία. Η δραστηριότητα τους εκδηλώνεται σε μεγάλο βαθμό κατά τη νύχτα. Οι κατσαρίδες είναι παμφάγα και κάθε είδους τρόφιμο είναι δυνατόν να μολυνθεί από την παρουσία τους.

Σωτήρια πρόληψη για τις κατσαρίδες: 3 βασικές συμβουλές για να τις προλάβετε πριν εμφανιστούν

Λόγω του πεπλατυσμένου και ελαστικού σώματος έχουν μια εξαιρετική ικανότητα να περνούν από σχισμές κατά πολύ λεπτότερες του 1mm. Έτσι τις βρίσκουμε σε σημεία όπως συρτάρια ή ντουλάπια τα οποία εκ πρώτης όψεως κλείνουν πολύ καλά. Τα αυγά τους βρίσκονται σε μια ωοθήκη σκούρου χρώματος. Η οποία μεταφέρεται από το θηλυκό για πολλές ημέρες ¨κολλημένη¨ στο άκρο της κοιλιάς του. Μερικά είδη αφήνουν τις ωοθήκες τους στα μέρη που συχνάζουν ενώ άλλα όπως π.χ. η γερμανική κατσαρίδα, τις μεταφέρουν μαζί τους μέχρι να εκκολαφθούν. Τα Ψαράκια της ΥΓΡΑΣΙΑΣ. 5 Φυσικοί Τρόποι για να Απαλλαγείτε από τα Ασημόψαρα

Ζωντανές κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες είναι νυκτόβια έντομα και είναι σπάνιο να τις δει κάποιος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο μπορεί να τις δει κάποιος με τη χρήση φακού σε σκοτεινά σημεία κάτω από ράφια ή βάσεις οικιακού εξοπλισμού ή ακόμα και μέσα σε σχισμές όπου θα παρατηρήσει τις κινούμενες κεραίες τους.

Στίγματα

Είναι μικρά καφέ στίγματα (σαν σκουριά) τα οποία είναι ορατά σε επιφάνειες που κινούνται οι κατσαρίδες. Στην πραγματικότητα είναι υγρά περιττώματα σε περιοχές όπου υπάρχει επάρκεια νερού. Συνήθως βρίσκονται δίπλα από σωλήνες νερού, στην ένωση οροφής τοίχου και είναι πιο πυκνά δίπλα από τις φωλιές τους.

Οσμή

Είναι δύσκολη να ανιχνευτεί και εμφανίζεται σε περίπτωση μεγάλης προσβολής και δίπλα από φωλιές.

Σε επόμενο άρθρο θα αναλύσουμε τους τρόπους και τις μεθόδους αντιμετώπισης της προσβολής από κατσαρίδες καθώς και τους λόγους μίας ενδεχόμενης αποτυχημένης καταπολέμησης.

Εάν έχετε προβλήματα με κατσαρίδες και θέλετε να δώσετε οριστική λύση οι συνεργάτες μου και εγώ θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε. Συμπληρώστε την φόρμα αίτησης συνεργασίας με τη Trap και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share