Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023

Μιλάνε οι ειδικοί: Αυτά είναι τα 6 πράγματα που πρέπει να κάνετε στο μπαλκόνι σας για το φθινόπωρο

Δώστε βάση!

1 Οκτωβρίου 2023 11:00
Μιλάνε οι ειδικοί: Αυτά είναι τα 6 πράγματα που πρέπει να κάνετε στο μπαλκόνι σας για το φθινόπωρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί έχουν επιλέξει να φτιάξουν το μπαλκόνι τους για τους καλοκαιρινούς μήνες όμως το φθινόπωρο έρχεται και πρέπει να πάρουν κάποια μέτρα.

Καθαρισμός και προετοιμασία στις γλάστρες

Οι πήλινες γλάστρες, χρωματίζονται από το τυπικό λευκό χρώμα σαν του ασβέστη από τις αποθέσεις των αλάτων, που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του ποτίσματος.

Αφαιρέστε από τα τοιχώματα της γλάστρας εξωτερικά αυτό το χρωματισμό του «ασβέστη».

Οι πήλινες και γενικά οι κεραμικές γλάστρες, ως επί το πλείστον, είναι περισσότερο ή λιγότερο ευάλωτες από τις αποθέσεις των αλάτων ,αυτού του λευκού «ασβέστη», όταν το νερό είναι σκληρό κατά τη διάρκεια της σεζόν του ποτίσματος. Εάν δεν συμπαθείτε αυτό το φυσικό επίχρισμα του λευκού «ασβέστη» , μπορείτε να τις καθαρίσετε από αυτό αφού τοποθετήσετε τις γλάστρες άδειες σε διάλυμα από νερό και ξύδι με αναλογία 10%.

Απλά βυθίστε τις γλάστρες σε μια λεκάνη με το διάλυμα για μια νύχτα και την επόμενη μέρα, οι αποθέσεις του ασβέστη μπορεί να αφαιρεθούν εύκολα με ένα πινέλο και οι πήλινες γλάστρες είναι έτοιμες για τη νέα φύτευση άνοιξη.

φυτα

Φύτεμα βολβών

Οι βολβοί φυτεύονται το φθινόπωρο και ανθίζουν αργότερα και δίνουν πολλά λουλούδια σε διάφορα χρώματα και ωραίες μυρωδιές. Διατίθενται συχνά στα φυτώρια μόνο τον Οκτώβριο και μπορούν να φυτευτούν αυτή την εποχή χωρίς καθυστέρηση σε γλάστρες. Οι γλάστρες παραμένουν στον εξωτερικό χώρο του μπαλκονιού αλλά προστατεύονται κάπου κάπου, δεδομένου ότι οι βολβοί είναι πολύ ευαίσθητοι στην υπερβολική υγρασία.

Γεμίστε τις γλάστρες στο πυθμένα με ένα αποστραγγιστικό στρώμα από χαλίκι ή πηλό και βάλτε διαφορετικούς βολβούς για να πετύχετε μίξη χρωμάτων , στη συνέχεια επικαλύπτουμε τους βολβούς με νέο φυτόχωμα..

Χώροι προφύλαξης των φυτών


Σχεδόν όλα τα φυτά σε γλάστρες που κοσμούν τα μπαλκόνια σας την άνοιξη έως το καλοκαίρι, προέρχονται από θερμά κλίματα . Τα περισσότερα φυτά σε γλάστρες χρειάζονται μια θερμοκρασία μεταξύ 5 και 18 βαθμών, αλλά ποτέ κάτω από πέντε βαθμούς!

Πρέπει να βρεθεί ένας χώρος που να προφυλάσσονται τα φυτά από τους παγωμένους ανέμους και από το παγετό, να σημειώσουμε ότι ο πρώτος παγετός έρχεται συχνά απροσδόκητα.

φυτα

Κυκλάμινο προστασία από την υγρασία


Οι σύγχρονες ποικιλίες κυκλάμινων όπως είναι εκπληκτικά ανθεκτικές και τα άνθη συνεχίζουν απτόητα ακόμη και με χιονοπτώσεις. Τα κυκλάμινα δεν ανέχονται την υγρασία του χειμώνα και πρέπει, συνεπώς, να τα τοποθετείτε σε μια περιοχή που προστατεύεται από βροχή. Τακτικά και προσεκτικά, θα πρέπει να καταργήσετε μαραμένα φύλλα και λουλούδια.

Συμπλήρωση στις γλάστρες με φυτόχωμα

Μετά από το τέλος του καλοκαιριού παρατηρείται μείωση της ποσότητας του φυτοχώματος που περιέχεται στις γλάστρες, επειδή μέρος του φυτοχώματος μεταφέρεται με το νερό του ποτίσματος κατά την αποστράγγισή. Αυτή η ποσότητα φυτοχώματος που χάθηκε πρέπει να συμπληρωθεί με νέο στις γλάστρες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share