Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023

5 τρόποι για να καθαρίσετε τα φυτά σας - To κόλπο με την μπύρα και το γάλα

Δοκιμάστε το!

1 Οκτωβρίου 2023 10:54
5 τρόποι για να καθαρίσετε τα φυτά σας - To κόλπο με την μπύρα και το γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καθαρισμός των φυτών είναι πολύ σημαντικό και πολλοί από εμάς είτε δεν το γνωρίζυμε είτε δεν αφιερώνουμε χρόνο σε αυτό. Όμως, είναι πιο εύκολο από ότι νομίζετε και παρακάτω σας δίνουμε εύκολες και γρήγορες λύσεις για να κρατήσουν περισσότερο.

Μέθοδοι καθαρισμού των φύλλων των φυτών

Νερό

Φυσικά, δεν χρειάζεται να είστε ειδικοί για να σκεφτείτε πως το νερό είναι καλή πηγή για τον καθαρισμό των φύλλων. Μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε το φυτό στο ντους σας και να το πλύνετε απαλά με ζεστό νερό. Έτσι, το φυτό σας θα δεχθεί απαλές σταγόνες νερού, αντί για ένα έντονο ρεύμα το οποίο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα φύλλα. Η χρήση μάνικας ή σπρέι είναι επίσης καλές μέθοδοι.

Αν το φυτό σας είναι πολύ βρώμικο, μπορείτε ν’ αναμείξετε ένα λίτρο νερό με λίγο αφρόλουτρο. Πλύνετε απαλά τα φύλλα και ξεβγάλετε με καθαρό νερό. Άτομα που προτείνουν νερό με σαπούνι συμβουλεύουν να καλύπτετε το υπόστρωμα ή να ξαπλώνετε το φυτό στο πλάι του ώστε το μείγμα να μείνει μόνο στα φύλλα.

Φυσικό γυαλιστικό

Η χρήση ενός φυσικού γυαλιστικού είναι αποτελεσματική, εκτός από φυτά με κατσαρά φύλλα ή μικρές τρίχες. Αποφύγετε τη χρήση σε τέτοια φυτά. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι και νερό με σαπούνι για να σκουπίσετε τα φύλλα ώστε ν’ αποκτήσουν υγιή λάμψη, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη χρήση ελαιόλαδου. Και οι δύο επιλογές θα δώσουν ωραία λάμψη στα φυτά σας.

Καθαρίστε τα φύλλα των φυτών με γάλα ή μπύρα

Όσο απίστευτο και να φαίνεται, το γάλα είναι τέλειο προϊόν για ν’ αποκτήσετε ένα υγιές φυτό. Είναι απλό: βουτήξτε ένα πανί σε γάλα και σκουπίστε τα φύλλα που θέλετε να καθαρίσετε. Θα παρατηρήσετε αμέσως αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μπύρα αντί για γάλα.

φυτα

Φυτά εσωτερικού χώρου

Φλούδα μπανάνας για να καθαρίσετε τα φυτά
Καθαρίζοντας τα φύλλα από τα φυτά εσωτερικού χώρου με το εσωτερικό μέρος μιας φλούδας από μπανάνα, είναι ιδανική λύση καθώς θα τα αφήσετε καθαρά και λαμπερά. Όπως και με το γάλα, θα παρατηρήσετε άμεση βελτίωση στην εμφάνιση του φυτού. Θα γίνει πιο πράσινο και λαμπερό.

Καθαρίστε τα φυτά με οδοντόβουρτσα

Παραπάνω, στη δεύτερη μέθοδο της λίστας μας, σας είπαμε να είστε προσεκτικοί με τα βελούδινα φυτά ή αυτά που έχουν μικρές τρίχες. Για να καθαρίσετε αυτά τα φυτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή οδοντόβουρτσα.

Είναι πολύ απλό: πάρτε στην παλάμη σας το φύλλο και βουρτσίστε το απαλά με την οδοντόβουρτσα. Ξεκινήστε από τη βάση του φύλλου και συνεχίστε προσεκτικά προς την άκρη. Θυμηθείτε να ξεβγάζετε την οδοντόβουρτσα κάθε λίγο και βεβαιωθείτε πως είναι εντελώς στεγνή πριν καθαρίσετε τα φύλλα.

Άλλα αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τα φύλλα είναι ένα πινέλο με μαλακές τρίχες ή καθαριστές σωλήνων. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φύλλο από το ίδιο το φυτό για να καθαρίσετε τη σκόνη από τα υπόλοιπα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share