Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023

Λάδι στον καναπέ: Το απόλυτο «μυστικό» για να μη μείνει στάμπα ποτέ ξανά

Τώρα ξέρετε!

30 Σεπτεμβρίου 2023 20:46
Λάδι στον καναπέ: Το απόλυτο «μυστικό» για να μη μείνει στάμπα ποτέ ξανά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο λεκές από λάδι στην ταπετσαρία πρέπει να καθαριστεί γρήγορα, διαφορετικά μπορεί να λερωθούν και τα ρούχα μας όταν καθίσουμε στη λεκιασμένη περιοχή του καναπέ. Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Λεκιασμένος καναπές: Το λευκό "θαύμα" που θα τον κάνει σαν να αγοράστηκε τώρα

Επιπλέον, όπως συμβουλεύουμε και για κάθε άλλο λεκέ (10 συμβουλές για την απομάκρυνση των λεκέδων), με την άμεση αντιμετώπιση του επιτυγχάνουμε την ολοκληρωτική απομάκρυνση του. Τοποθετείστε χαρτί κουζίνας επάνω στον λεκέ και πιέστε ελαφρά για να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι.

Ρίξτε μαγειρική σόδα επάνω στη λεκιασμένη περιοχή για να απορροφήσει το λάδι. Αφήστε την να παραμείνει για 15 λεπτά και κατόπιν αφαιρέστε την με την ηλεκτρική σκούπα.

Ρίξτε αρκετή ποσότητα ξηρού διαλύτη καθαρισμού σε μια καθαρή, λευκή πετσέτα και τρίψτε απαλά τον λεκέ.
Στη συνέχεια στεγνώστε την περιοχή χρησιμοποιώντας μια στεγνή πετσέτα. Ελέγξτε την περιοχή, ο λεκές από λάδι στην ταπετσαρία θα πρέπει να έχει απομακρυνθεί. Αν όχι, επαναλάβατε τα βήματα 2 έως 4 μέχρι να αφαιρεθεί ο λεκές.

Στάμπα από λάδι στον καναπέ
Στάμπα από λάδι στον καναπέ

Το θαυματουργό κόλπο με τη μαγειρική σόδα που θα κάνει τον καναπέ σας σαν καινούργιο

Όλοι γνωρίζουμε ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα στην καθαριότητα πολλών σημείων του σπιτιού. Εκτός όμως από την καθαριότητα, η μαγειρική σόδα κάνει εξαιρετική δουλειά και στην καταπολέμηση των δυσάρεστων οσμών μέσα στο σπίτι. Δεν είναι τυχαίο που η μαγειρική σόδα χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως το Νο1 φυσικό καθαριστικό!

Πολλές νοικοκυρές ρωτάνε για το πώς θα απομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές από τους καναπέδες. Κάποια σπίτια μυρίζουν άσχημα εξαιτίας παλιών καναπέδων που με την παλαιότητά τους δημιουργούν δυσάρεστες οσμές στον χώρο. Με την ευκαιρία, δείτε το μείγμα με μαγειρική σόδα και άλλα 2 υλικά για να κάνετε τον νεροχύτη σας σαν καινούργιο.

Για να διώξετε οποιαδήποτε δυσάρεστη οσμή από τον υφασμάτινο καναπέ σας που έχει προέλθει είτε από παλαιότητα, είτε επειδή έχουν πέσει φαγητά και ποτά πάνω σε αυτόν, θα χρειαστείτε μόνο μαγειρική σόδα.

Αφού καθαρίσετε τον καναπέ σας για να φύγουν οι λεκέδες, ακολουθήστε το εξής τρικ για να διώξετε και τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Βήμα 1ο: Ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στον καναπέ και αφήστε την να μείνει πάνω στην επιφάνεια για αρκετές ώρες. Μην τσιγκουνευτείτε την ποσότητα μαγειρικής σόδας που θα ρίξετε.

Βήμα 2ο: Στη συνέχεια, και εφόσον περάσουν 5-6 ώρες χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψετε τη μαγειρική σόδα. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

Διώξτε τις δυσάρεστες οσμές από την ντουλάπα σας ακολουθώντας ένα παρόμοιο τρικ. Βάλτε στο πίσω μέρος της ντουλάπας ένα ανοιχτό κουτί με μαγειρική σόδα και αφήστε το εκεί για μερικές μέρες. Οι δυσάρεστες οσμές θα απομακρυνθούν εύκολα και γρήγορα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share