Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023

«Πάπαλα» οι κατσαρίδες: Μείγμα-θαύμα με αυγό και 1 ακόμη υλικό για να τις εξολοθρεύσετε για πάντα

Δοκιμασμένο και αποτελεσματικό!

30 Σεπτεμβρίου 2023 15:40
«Πάπαλα» οι κατσαρίδες: Μείγμα-θαύμα με αυγό και 1 ακόμη υλικό για να τις εξολοθρεύσετε για πάντα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατσαρίδες: Αποτελούν ένα κοινό πρόβλημα, εμφανίζονται απροσδόκητα και είναι πραγματικά δύσκολο να εξαλειφθούν από το σπίτι. Τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πολλά, αλλά τα περισσότερα είναι επιβλαβή για το περιβάλλον, για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια. Με την ευκαιρία, δείτε 7 πράγματα που προσελκύουν τις κατσαρίδες

Ψάχνοντας εντοπίσαμε έναν ασφαλή τρόπο για την εξάλειψη των κατσαρίδων για να μη σας απασχολήσουν για αρκετό καιρό.

Υλικά

  • 1 κρόκο αυγού
  • 30-50g Βορικού οξέος σε σκόνη

Εκτέλεση

Κατσαρίδες στο σπίτι
Κατσαρίδες στο σπίτι

  • Βάλτε σε ένα μπολ τον κρόκο και το βορικό οξύ. Ανακατέψτε για να κάνετε ένα παχύ μείγμα. Στη συνέχεια, φορώντας πάντα γάντια, φτιάξτε μικρές μπάλες από αυτό το μείγμα, αφήστε τις να στεγνώσουν για μια ώρα και στη συνέχεια τοποθετήστε τις γύρω από το σπίτι σε εξέχουσες θέσεις και γωνίες. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην κουζίνα και το μπάνιο.
  • Οι κατσαρίδες θα προσεγγίσουν τις μπάλες και θα τις αγγίξουν με το μουστάκι τους.
  • Η μπάλα του βορικού οξέος θα εξουδετερώσει την κατσαρίδα. Ένας αυξανόμενος αριθμός των κατσαρίδων θα έρθει κοντά στις μπάλες. Αρχικά, μπορεί να σκεφτείτε ότι αυτό το απλό τέχνασμα δεν έχει αποτελέσματα, αλλά μετά από μερικές εβδομάδες, θα καθαρίσετε ένα μεγάλο αριθμό νεκρών εντόμων και τελικά, θα εξαφανιστούν εντελώς.
  • Οι θηλυκές κατσαρίδες μπορούν να έχουν κάνει αυγά και να εκκολαφτεί μια νέα γενιά. Ως εκ τούτου, εάν χρειάζεται, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μετά από 6 μήνες.
  • Επιπλέον, μην ανησυχείτε για τις μπάλες του βορικού οξέος γύρω από το σπίτι σας, δεδομένου ότι είναι απολύτως ασφαλές για εσάς, την οικογένειά σας, τις γάτες σας, και τα σκυλιά. Το βορικό οξύ χρησιμοποιείται για την απολύμανση, αλλά δεν είναι τοξικό.

Κουνούπια τέρμα: Το υλικό που βάζουμε στο φαγητό και αποτελεί το πιο δραστικό εντομοαπωθητικό

Τα κουνούπια είναι ένας από τους πιο κουραστικούς “μπελάδες” του καλοκαιριού, αφού μας τσιμπάνε και δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε άνετα.

Με την ευκαιρία, δείε το κόλπο που σταματά την φαγούρα από τα κουνούπια σε χρόνο dt.

Βέβαια, είναι σώφρον να μην ξεχνάμε ποτέ ότι τα κουνούπια μπορεί να είναι και φορείς επικίνδυνων ασθενειών όπως η ελονοσία, ο ιός Ζίκα και ο δάγκειος πυρετός.

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς στρεφόμαστε σε χημικά εντομοκτόνα για να σκοτώσουμε τα κουνούπια, οι εν λόγω χημικοί παράγοντες είναι γνωστό ότι προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις σε πολλούς ανθρώπους και είναι απλά επιβλαβείς για τους άλλους.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share