Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

Πως να είναι το μπαλκόνι σου πάντα καθαρό - Πέντε απλές συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια

Δώστε βάση!

30 Σεπτεμβρίου 2023 11:07
Πως να είναι το μπαλκόνι σου πάντα καθαρό - Πέντε απλές συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μπαλκόνι αποτελεί έναν από τα αγαπημένα μέρη του σπιτιού και όταν ο καιρός το επιτρέπει θέλουμε να φιλοξενούμε φίλους και συγγενείς για να περνάμε όμορφες στιγμές. Επειδή όμως είναι εκτεθειμένο συνέχεια στις καιρικές συνθήκες μπορεί πολύ εύκολα να βρωμίσει και αν δεν είναι τακτοποιημένο το καθάρισμα του γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

1. Μην το γεμίζεις με πράγματα

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα μπαλκόνι που είναι ακατάστατο γεμάτο πράγματα. Επιπρόσθετα είναι πολύ δύσκολο να το καθαρίσεις. Φρόντισε λοιπόν να έχεις λίγα αντικείμενα και να το συμμαζεύεις συχνά.

2. Βάλε τα φυτά σου σε ύψος

Αντί να γεμίζεις το πάτωμα του μπαλκονιού σου με φυτά και γλάστρες, αγόρασε ένα έπιπλο ώστε να βάλεις τη μία γλάστρα πάνω στην άλλη εξοικονομώντας έτσι περισσότερο χώρο και δίνοντας μία πρωτότυπη διακόσμηση στο μπαλκόνι σου. Εναλλακτικά μπορείς να κρεμάσεις γλάστρες στα κάγκελα ή ακόμα και στον τοίχο.

3. Τοποθέτησε έναν αποθηκευτικό χώρο

Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατάς τα μικρά αντικείμενα του μπαλκονιού σου μακριά από τη βρωμιά και τη σκόνη. Επίσης, είναι πολύ πρακτικά, γιατί μπορεί να έχεις όλα τα πράγματα που χρειάζεσαι, σε αυτόν τον χώρο.

μπαλκονι

4. Βάλε μία ρουτίνα για το καθάρισμα

Τα μπαλκόνια λερώνονται εύκολα, αφού βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να βάλεις μία ρουτίνα στο συμμάζεμα και στο καθάρισμα του μπαλκονιού σου. Μία φορά την εβδομάδα περίπου είναι η κατάλληλη συχνότητα.

5. Να καθαρίζεις συχνά τα τζάμια

Εάν έχεις μπαλκόνι σίγουρα η μπαλκονόπορτα σου θα έχει τζάμια έτσι ώστε να κοιτάς έξω. Δυστυχώς, τα παράθυρα μαζεύουν πολύ βρωμιά με αποτέλεσμα να χαλάνε τη θέα προς τα έξω. Γι’ αυτό φρόντισε να τα καθαρίζεις περίπου κάθε 15 μέρες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share