Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

Άλατα και μούχλα στο συρτάρι του πλυντηρίου: Το καθαριστικό μείγμα με 2 υλικά που θα εξαφανίσει τους λεκέδες στο πι και φι

Σωτήριο κόλπο!

29 Σεπτεμβρίου 2023 18:04
Άλατα και μούχλα στο συρτάρι του πλυντηρίου: Το καθαριστικό μείγμα με 2 υλικά που θα εξαφανίσει τους λεκέδες στο πι και φι
Από Ανθή Κουρεντζή

Το συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου ρούχων είναι ένα σημείο που γεμίζει μούχλα και υπολείμματα απορρυπαντικού και θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά, προκειμένου να μην προκαλέσει προβλήματα. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα εμποδίσετε την εξάπλωση της μούχλας στην ντουλάπα με τα ρούχα.

Ο λόγος που πρέπει να το καθαρίζετε συχνά είναι ότι το συρτάρι γεμίζει βρομιές και μούχλα, τα οποία στη συνέχεια πάνε στον κάδο του πλυντηρίου και επομένως σε όλα τα ρούχα.

Συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου ρούχων: Με ποιον εύκολο τρόπο μπορείτε να το καθαρίσετε
Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολη και χρονοβόρα η διαδικασία, αλλά υπάρχει ένας τρόπος για να γίνει παιχνιδάκι το καθάρισμα του συρταριού απορρυπαντικού του πλυντηρίου.

Άλατα και μούχλα στο συρτάρι του πλυντηρίου: Το καθαριστικό μείγμα με 2 υλικά που θα εξαφανίσει τους λεκέδες στο πι και φι

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • βραστό νερό
  • 1/2 λίτρο λευκό ξίδι
  • ένα σφουγγαράκι

Συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου ρούχων: Πως ν’ απομακρύνετε τη μούχλα

Αν η μούχλα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και δεν έχει προχωρήσει πολύ, τότε ανακατέψτε σε μια λεκάνη βραστό νερό με ξίδι. Ρίξτε το συρτάρι μέσα στη λεκάνη και αφήστε το να μουλιάσει για 15 λεπτά.

Πάρτε το σφουγγαράκι και τρίψτε με αυτό το εσωτερικό του συρταριού για να φύγουν μούχλα και υπολείμματα. Για τα πιο δύσκολα σημεία χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα.

«Λάμψη» Σπύρου Σούλη - «Μυστική» συνταγή για άριστο καθάρισμα της λεκάνης στην τουαλέτα

Ο Σπύρος Σούλης πολλές φορές μας βρίσκει λύσεις στα θέματα του σπιτιού, μοιράζοντας τις δικές του μικρές «βόμβες» καθαριότητας. Αυτή τη φορά αποκάλυψε τη μυστική συνταγή για να λάμπει σαν καινούργια η λεκάνη της τουαλέτας.

Ο ίδιος μοιράστηκε μια πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι αυτές τις εκπληκτικές ταμπλέτες για να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε εύκολα και γρήγορα την τουαλέτα σας. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο του Σπύρου Σούλη για να πείτε αντίο σε μούχλα και υγρασία

Θα χρειαστείτε

  • 1 φλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 φλ. κιτρικό οξύ (θα το βρείτε σε μαγαζί με μπαχαρικά)
  • 1 κ.σ. υγρό απορρυπαντικό πιάτων
  • 1 παγοθήκη
  • 1 άδειο βαζάκι

Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά μέσα σε ένα μπολ και στη συνέχεια τοποθετήστε το μείγμα στις παγοθήκες. Στη συνέχεια αφήστε το μείγμα να σταθεροποιηθεί καλά 4-5 ώρες και μετά αφαιρέστε τις ταμπλέτες από τις παγοθήκες.

Καθάρισμα λεκάνης τουαλέτας

Για να καθαρίσετε την τουαλέτα και να διώξετε τις δυσάρεστες οσμές ρίξτε μέσα στην τουαλέτα μια ταμπλέτα. Αμέσως η ταμπλέτα θα αρχίσει να αφρίζει και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Σημαίνει πως λειτουργεί σωστά και καθαρίζει την τουαλέτα σας. Μόλις η ταμπλέτα λιώσει τελείως και αφού περάσουν λίγα λεπτά μπορείτε να τραβήξετε το καζανάκι. Αυτό ήταν! Η τουαλέτα σας τώρα είναι καθαρή και χωρίς δυσάρεστες οσμές.

Tip: Για ολοκληρωμένη καθαριότητα μόλις η ταμπλέτα λιώσει χρησιμοποιήστε το πιγκάλ για να τρίψετε και τα γύρω τοιχώματα της τουαλέτας σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share