Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Λεκέδες στον καναπέ: Το υλικό που έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας και κάνει «θαύματα» με τις στάμπες

Λαμπίκο σε χρόνο «μηδέν»

28 Σεπτεμβρίου 2023 21:02
Λεκέδες στον καναπέ: Το υλικό που έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας και κάνει «θαύματα» με τις στάμπες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε λεκέδες στον καναπές σας; Τότε μην ανησυχείτε καθόλου, γιατί αυτό το υλικό που έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας κάνει «θαύματα» με τις στάμπες.

Πολλά σημεία του σπιτιού μπορούν να καθαριστούν με την αγαπημένη μαγειρική σόδα, το πιο ισχυρό καθαριστικό. Ωστόσο εκτός από το καθάρισμα, η μαγειρική σόδα είναι θαυματουργή και στην καταπολέμηση δυσάρεστων οσμών μέσα στο σπίτι. Με την ευκαιρία, δείτε tips για καλή ενέργεια στο καθιστικό!

Δεν είναι τυχαίο που η μαγειρική σόδα χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως το Νο1 φυσικό καθαριστικό!

Πολλές νοικοκυρές ρωτάνε για το πώς θα απομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές από τους καναπέδες. Κάποια σπίτια μυρίζουν άσχημα εξαιτίας παλιών καναπέδων που με την παλαιότητά τους δημιουργούν δυσάρεστες οσμές στον χώρο.

Λεκέδες στον καναπέ

Για να διώξετε οποιαδήποτε δυσάρεστη οσμή από τον υφασμάτινο καναπέ σας που έχει προέλθει είτε από παλαιότητα, είτε επειδή έχουν πέσει φαγητά και ποτά πάνω σε αυτόν, θα χρειαστείτε μόνο μαγειρική σόδα.

Αφού καθαρίσετε τον καναπέ σας για να φύγουν οι λεκέδες, ακολουθήστε το εξής τρικ για να διώξετε και τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Βήμα 1ο: Ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στον καναπέ και αφήστε την να μείνει πάνω στην επιφάνεια για αρκετές ώρες. Μην τσιγκουνευτείτε την ποσότητα μαγειρικής σόδας που θα ρίξετε.

Βήμα 2ο: Στη συνέχεια, και εφόσον περάσουν 5-6 ώρες χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψετε τη μαγειρική σόδα. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

Λεκές μελιού στο ύφασμα: Το απρόσμενο κόλπο για να τον αφαιρέσετε εύκολα και φυσικά χωρίς να αφήσει σημάδι

Ας το παραδεχτούμε, όλοι τρώμε στον καναπέ και μάλιστα πιο συχνά απ' ό,τι στην κουζίνα. Ειδικά το πρωί και το βράδυ όταν καθόμαστε να απολαύσουμε μια ταινία ή να χαλαρώσουμε παρέα με ένα βιβλίο.

Τι γίνεται, όμως, όταν λεκέδες από μέλι πέφτουν στα χαλιά και τους καναπέδες; Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε αυτούς τους λεκέδες γρήγορα - πριν προλάβουν να στεγνώσουν για τα καλά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τηγανητή τυρόπιτα με μέλι.

Λεκές μελιού στο ύφασμα: Το απρόσμενο κόλπο για να τον αφαιρέσετε εύκολα και φυσικά χωρίς να αφήσει σημάδι

Αφρός ξυρίσματος για λεκέ από μέλι

Αν δείτε λεκέ από μέλι στο χαλί, τη μοκέτα ή τον καναπέ σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να το καθαρίσετε με σαπουνάδα. Χρησιμοποιήστε ένα πηρούνι για να αφαιρέσετε το μέλι. Έπειτα καλύψτε το λεκέ με λίγο αφρό ξυρίσματος και τρίψτε τον ελαφρά με μία παλιά οδοντόβουρτσα. Βουτήξτε και ένα πανί σε λίγο κρύο νερό και σκουπίστε από πάνω.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share