Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Πείτε αντίο σε άλατα και σκουριά: Το φυσικό κόλπο για να κάνετε το σίδερο να λάμψει ξανά

Τέλος στη μαυρίλα κάτω από το σίδερο

28 Σεπτεμβρίου 2023 20:44
Πείτε αντίο σε άλατα και σκουριά: Το φυσικό κόλπο για να κάνετε το σίδερο να λάμψει ξανά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι φυσιολογικό το σίδερο, με την πάροδο του χρόνου να μαζέψει βρωμιές, άλατα και σκουριά στην πλάκα του. Πώς θα πείτε αντίο με έναν φυσικό τρόπο για να λάμψει ξανά;

Δεν είναι ότι πιο ευχάριστο καθώς μπορεί να κολλάνε τα ρούχα πάνω τους ή ακόμα και να λερώνονται τα ρούχα. Μ την ευκαιρία, δείτε πώς να εξαφανίσετε τον σκόρο από τα ρούχα.

Πεαρακάτω θα βρεις τον πιο απλό και εύκολο τρόπο προκειμένου να κάνεις το σίδερό σου να είναι και πάλι σαν… καινούριο και τη διαδικασία του σιδερώματος πιο εύκολη από ποτέ.

Αν η πλάκα του δεν είναι ακόμα πάρα πολύ λερωμένη τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά. Βρέξε μια χαρτοπετσέτα με ξίδι και κόλλησέ την σε όλη την επιφάνεια της πλάκας. Άσε εκεί τη χαρτοπετσέτα για 5 λεπτά και ύστερα, απομάκρυνέ την και τρίψε την πλάκα με ένα χαρτί, που θα έχει επίσης πάνω του λίγο ξίδι. Η βρωμιά θα φύγει και εσύ θα είσαι πανέτοιμη να σιδερώσεις ξανά.

Σε περίπτωση που το σίδερο είναι παρατημένο καιρό και έχει συγκεντρώσει πάνω του πολλές βρωμιές, θα χρειαστείς ένα πιο δραστικό αλλά εξίσου… σπιτικό προϊόν. Παράλληλα, δείτε πώς να εξαφανίσετε τον σκόρο από τα ρούχα.

σίδερο καθάρισμα

Αυτό δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα. Τοποθέτησε λίγη πάνω σε ένα νωπό χαρτί κουζίνας και άρχισε να σιδερώνεις πάνω σε αυτήν. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει σαν λειαντικό και θα απομακρύνει ακόμα και τις πιο επίμονες βρωμιές.

Μόλις τελειώσεις με το καθάρισμα, βάλε το σίδερο στη ρύθμιση ατμού προκειμένου να απομακρύνεις οποιοδήποτε υπόλειμμα έχει μείνει μέσα στις τρύπες της συσκευής. Για τις πιο… επίμονες τρύπες, θα χρειαστείς μόνο μια οδοντογλυφίδα προκειμένου να αφαιρέσεις ό, τι έχει απομείνει.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share