Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο: Το μυστικό κόλπο για να μη μυρίζει το σπίτι μετά το σφουγγάρισμα

Η ιδανική λύση για την άσχημη μυρωδιά μετά το σφουγγάρισμα

26 Σεπτεμβρίου 2023 18:17
Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο: Το μυστικό κόλπο για να μη μυρίζει το σπίτι μετά το σφουγγάρισμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν είναι και το πιο όμορφο πράγμα όταν σφουγγαρίζετε το σπίτι και μετά μυρίζει άσχημα, για αυτό σας έχουμε την λύση. Κάντε το καθάρισμα παιχνιδάκι με αυτό το μυστικό κόλπο που δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο.

Πριν ξεκινήσετε πλύνετε καλά τη σφουγγαρίστρα σας (κατά πάσα πιθανότητα αυτό φταίει που μυρίζει άσχημα το πάτωμα) και κάντε το ίδιο με τον κουβά σας. Για πάτωμα που έχει πλακάκια, laminate ή ξύλο χρειάζεστε μια δυνατή και σκληρή σφουγγαρίστρα για να γίνεται σωστή και καλή δουλειά. Για να είναι, όμως, καθαρή η σφουγγαρίστρα σας πριν ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα βουτήξτε την σε ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει χλωρίνη και υγρό σαπούνι.

Στο μεταξύ φτιάξτε το παρακάτω μείγμα. Με την ευκαιρία, δείτε το σπιτικό κόλπο για ανέξοδο και αποτελεσματικό καθάρισμα του κλιματιστικού.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/4 φλ. ξίδι
  • 1 κ.σ. υγρό σαπούνι για τα πιάτα
  • μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και αρκετό ζεστό νερό

σφουγγάρισμα σπίτι

Κάντε το σπίτι να μοσχοβολάει μετά το σφουγγάρισμα

Ρίξτε όλα τα υλικά στον κουβά και σφουγγαρίστε το πάτωμά σας. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό καθώς το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει.

Το ξίδι σκοτώνει τα μικρόβια και απολυμαίνει, το σαπούνι πιάτων καθαρίζει ενώ το αιθέριο έλαιο κάνει τον χώρο να μοσχοβολάει. Αν δεν έχετε αιθέριο έλαιο στο σπίτι μπορείτε να βάλετε αντί για αυτό λίγο λεμόνι. Και πάλι το σπίτι σας θα αποκτήσει μια όμορφη μυρωδιά λεμονιού και καθαριότητας.

Προσοχή! Πλύντε τη σφουγγαρίστρα σας μετά από κάθε χρήση. Βάλτε την σε μια λεκάνη με χλωρίνη, υγρό πιάτων και ζεστό νερό και αφήστε την εκεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίστε την καλά και αφήστε τη να στεγνώσει στον ήλιο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share