Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Κόλπο έμπειρων νοικοκυρών: Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα στο κάτω μέρος του κάδου σκουπιδιών και εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα

Θαυματουργό μυστικό

26 Σεπτεμβρίου 2023 13:12
Κόλπο έμπειρων νοικοκυρών: Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα στο κάτω μέρος του κάδου σκουπιδιών και εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πάρα πολλές είναι οι «θαυματουργικές» χρήσεις μιας μαγειρικής σόδας, που λίγο-πολύ κάθε σπίτι έχει στο ντουλάπι της κουζίνας του.

Κάποιος χρησιμοποιεί σόδα ενώ φτιάχνει πίτες και κάποιος το χρησιμοποιεί ακόμη και για να καθαρίσει το διαμέρισμα. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να κάνουν σάλτσες κήπου με βάση αυτό το χρήσιμο προϊόν. Υπάρχει όμως και άλλος τρόπος να χρησιμοποιήσετε σόδα.

μαγειρική σόδα

Γεγονός είναι ότι η μαγειρική σόδα είναι ένας εξαιρετικός απορροφητής των δυσάρεστων οσμών στο σπίτι. Η σκόνη απορροφάται γρήγορα. Για αυτόν τον λόγο, οι έμπειρες νοικοκυρές ρίχνουν λίγη σόδα στον πάτο του κάδου απορριμμάτων.

Δείτε επίσης: Σκουριά στα πλακάκια μπάνιου: Το καθαριστικό μείγμα με μαγειρική σόδα και 2 ακόμα υλικά για αστραφτερό αποτέλεσμα

Υπάρχει μια απόχρωση εδώ. Ο κάδος πρέπει να είναι πλαστικός. Εάν χρησιμοποιείτε μέταλλο, τότε η σκουριά θα εμφανιστεί γρήγορα στο κάτω μέρος.

Επίσης, συνηθίζεται να βάζουμε εφημερίδες στο κάτω μέρος του κάδου. Απορροφούν τέλεια την υπερβολική υγρασία, η οποία μπορεί να εμφανιστεί όταν πετιούνται τα σκουπίδια. Αυτή η μέθοδος είναι αρκετά απλή στη χρήση, αλλά ταυτόχρονα εξαλείφει αρκετά αποτελεσματικά τα προβλήματα.

Βουλωμένο σιφόνι: 3 σπιτικά κόλπα για να το καθαρίσετε από τρίχες και βρωμιά στο πιτς φυτίλι

Είναι γεγονός πως το σιφόνι του μπάνιου είναι ένα από τα πιο αηδιαστικά πράγματα που καλούμαστε να καθαρίσουμε. Γι'αυτό και σας έχουμε σήμερα τον τρόπο για να λύσετε αυτό το πρόβλημα μια και καλή! Με την ευκαιρία, δείτε 3 κολπάκια για να απαλλαγείτε από την μούχλα στο μπάνιο.

Αρχικά φορέστε γάντια και ανοίξτε το καπάκι στο σιφόνι σας!

Βήμα 1ο

Θα χρειαστείτε μια κρεμάστρα ή κάποιο γατζάκι Πάρτε μια συρμάτινη κρεμάστρα και συμπιέστε λίγο το γάτζο της ώστε να χωράει μέσα στο σιφόνι. Βάλτε την άκρη της κρεμάστρας στο σιφόνι και γυρίστε το ώστε να μαζέψετε όλες τις τρίχες εύκολα με μια κίνηση.

Βήμα 2ο

Θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα και ξίδι Πάρτε 1/4 φλ. μαγειρική σόδα και ρίξτε την μέσα στον νιπτήρα σας. Στη συνέχεια ρίξτε 1 φλ. ξίδι.

Βουλωμένο σιφόνι: 3 σπιτικά κόλπα για να το καθαρίσετε από τρίχες και βρωμιά στο πιτς φυτίλι

Βήμα 3ο

Αφήστε τα υλικά να δράσουν Κλείστε το σιφόνι με την τάπα και αφήστε το μείγμα να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξτε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό και στο τέλος τον χυμό ενός λεμονιού για να απομακρυνθούν όλες οι δυσάρεστες οσμές.

Εναλλακτικά

Μια άλλη εναλλακτική συνταγή που επίσης λειτουργεί θετικά στο ξεβούλωμα του σιφονιού είναι το εξής μείγμα: 1/4 φλ. μαγειρική σόδα, 1/4 φλ. αλάτι, 1/4 φλ. κρέμα ταρτάρ. Ανακατέψτε τα τρία υλικά και ψεκάστε το σιφόνι. Αφήστε το μείγμα να δράσει για μια ώρα και στη συνέχεια ρίξτε βραστό νερό και λεμόνι όπως και πριν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share