Σπιτικό burger με απλά υλικά: Το μυστικό για ζουμερό και νόστιμο μπιφτέκι που μοιάζει με του fast food
Φτιάξε μόνος σου ονειρεμένο μπέργκερ με απλές κινήσεις
Η προετοιμασία του τέλειου burger είναι τέχνη και απόλαυση. Τελεία και παύλα. Από την επιλογή των υλικών μέχρι τον τρόπο μαγειρέματος, υπάρχουν πολλά «μυστικά» που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να φτάσετε το μπέργκερ σας στην τελειότητα. Με την ευκαιρία, δείτε 5 μαγαζιά της Αθήνας για τέλεια μπέργκερ.
Δείτε παρακάτω τα υλικά, τις συνταγές και τις οδηγίες εκτέλεσης για να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά σπιτικά burgers!
Υλικά
Ο κιμάς
Πρώτα απ’ όλα, το κρέας. Κάθε κομμάτι του μοσχαριού (και επομένως ο κιμάς που προέρχεται από αυτό) προσδίδει διαφορετική γεύση και περιέχει διαφορετικές ποσότητες λίπους. Ένα υψηλό ποσοστό λίπους μπορεί να κάνει το τελικό αποτέλεσμα πιο λιπαρό από ό,τι περιμένατε, πράγμα που μπορεί να σας απογοητεύσει. Γενικά, η καλύτερη αναλογία στο λίπος είναι από 15-20% για ένα patty.
Ο σχηματισμός του μπιφτεκιού
Ο βασικός κανόνας εδώ είναι ότι πρέπει να ανακατέψετε τον κιμά αποκλειστικά και μόνο με τα χέρια σας. Το απαλό άγγιγμα κάνει τη διαφορά, όπως και μια μικρή λακκουβίτσα στο κέντρο του patty.
Τα μπαχαρικά
Τα μπαχαρικά είναι φίλοι των κρεάτων, αλλά στο burger μάλλον δεν ισχύει το ίδιο. Προσπαθήστε να είστε φειδωλοί με τα μπαχαρικά που θα προσθέσετε στο μπιφτέκι σας. Σημείωση/tip: αρκούν λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Το ψωμάκι
Το ψωμάκι που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι στο κατάλληλο μέγεθος. Το μπιφτέκι θα πρέπει να είναι κατά 2,5 εκατοστά φαρδύτερο από το bun και όχι παραπάνω από 1,5 εκατοστό όσον αφορά το πάχος.
Τα άλλα υλικά
Για το τυρί προτιμήστε κάτι που λιώνει εύκολα (τσένταρ ή ακόμη και blue cheese ή γκοργκοντζόλα), ενώ… μην παρεκτραπείτε στο «ευαίσθητο» θέμα της σος (η και κέτσαπ η μαγιονέζα κάνουν την καλύτερη δουλειά!).