Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024

Πείτε αντίο στον σκόρο: Το έξυπνο κόλπο με ένα μπαχαρικό που έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας

Η λύση που έχουμε όλοι στο ντουλάπι μας

25 Σεπτεμβρίου 2023 13:51
Πείτε αντίο στον σκόρο: Το έξυπνο κόλπο με ένα μπαχαρικό που έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο σκόρος είναι ένα νυκτόβιο έντομο χωρίς σκούρα χρώματα. Αυτό το πλασματάκι είναι η αιτία που βρίσκουμε τρυπημένα πουλόβερ, δερμάτινα μπουφάν, κασκόλ κ.α. καθώς τρέφεται με οτιδήποτε εμπεριέχει ίνες ζωικής προέλευσης. Με αυτό το έξυπνο κόλπο θα πείτε «αντίο» μια και καλή, καθώς ένα μπαχαρικό που έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας φέρεται να είναι θαυματουργό!

Υπάρχει ένας φυσικός τρόπος να διώξετε τον σκόρο, με κανέλα. Με την ευκαιρία, έτσι βγάζουμε τη χλωρίνη από τα ρούχα.

Η κανέλα έχει αντί-μικροβιακή, αντιοξειδωτική και αντί-βακτηριακή δράση και ενισχύει την λειτουργία του εγκεφάλου. Εδώ όμως θα τη χρησιμοποιήσουμε για να διώξουμε αποτελεσματικά το σκόρο.

Σπάστε 3-4 κλαράκια κανέλας, σε μικρά κομμάτια, προσθέστε λίγο γαρίφαλο και κόκκους από λίγο μαύρο πιπέρι, γεμίστε μικρά σακουλάκια υφασμάτινα κατά προτίμηση, με το μείγμα και κρεμάστε τα στις ντουλάπες.

σκόρος

Αφού είπαμε αντίο στους σκόρους ας δούμε και που δεν πρέπει να πέφτει μαγειρική σόδα

Έχει αποδειχτεί πως είναι θαυματουργή και μπορεί να καθαρίσει σχεδόν κάθε επιφάνεια στο σπίτι μας. Υπάρχουν, όμως, και κάποια αντικείμενα και επιφάνειες στο σπίτι σας που απαγορεύεται να καθαρίζετε με μαγειρική σόδα.

Λόγω του ότι η σόδα έχει λειαντική δράση πρέπει να είστε προσεκτικοί στο καθάρισμα επιφανειών που είναι πιο ευαίσθητες. Αντιθέτως, η μαγειρική σόδα έχει πολύ αποτελεσματική δράση στα δόντια μας.

Το ίδιο προσεκτικοί όπως θα ήσασταν και με τη χρήση ενός σφουγγαριού με σκληρή επιφάνεια. Από την άλλη μεριά υπάρχουν και κάποια μέταλλα στα οποία η μαγειρική σόδα μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό.

Μαγειρικά σκεύη αλουμινίου

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα στο καθάρισμα μεταλλικών επιφανειών δεν επιτρέπεται να κάνετε το ίδιο αν τα σκεύη σας είναι αλουμινίου. Αν τη χρησιμοποιήσετε πολύ γρήγορα και την ξεπλύνετε αμέσως τότε μπορεί να μην έχετε πρόβλημα, αλλά αν την αφήσετε πάνω στο σκεύος σας για πολύ ώρα θα το αποχρωματίσετε.

Ασημικά-αντίκες

Παρόλο που η μαγειρική σόδα πάνω σε λίγο αλουμινόχαρτο μπορεί να γυαλίσει τα ασημικά σας, μερικοί ισχυρίζονται πως η λειαντική δράση της σόδας μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα των ασημικών.

Μαρμάρινες επιφάνειες

Μπορεί κάποιοι να σας έχουν πει πως το καθάρισμα του μαρμάρου με μαγειρική σόδα είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, αλλά οι κατασκευαστές πέτρας ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι επαναλαμβανόμενη χρήση της σόδας μπορεί να καταστρέψει τελικά το μάρμαρό σας.

Επιχρυσωμένα αντικείμενα Μπορεί να μην είναι το σπίτι σας γεμάτο χρυσά αντικείμενα αλλά αν είστε από αυτούς που έχετε έναν επιχρυσωμένο δίσκο σερβιρίσματος τότε σίγουρα δεν πρέπει να τον καθαρίζετε με μαγειρική σόδα. Ο χρυσός είναι ένα μαλακό μέταλλο και εύκολα μπορεί να χαρακτεί ακόμα και με λίγη μαγειρική σόδα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share