Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

Κατσαρίδες «καπούτ»: Αυτά είναι τα 5 σημεία που αγαπούν να κρύβονται στο σπίτι - Απομονώστε τις οριστικά με έξυπνα tricks

Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους

24 Σεπτεμβρίου 2023 16:26
Κατσαρίδες «καπούτ»: Αυτά είναι τα 5 σημεία που αγαπούν να κρύβονται στο σπίτι - Απομονώστε τις οριστικά με έξυπνα tricks
Από Ανθή Κουρεντζή

Οι ενοχλητικοί και αποτροπιαστικοί αυτοί εισβολείς, οι γνωστές σε όλους μας κατσαρίδες, είναι γνωστό ότι μεταφέρουν παθογόνους παράγοντες που μπορούν να μεταδώσουν κάποια ασθένεια. Συχνά όταν επισκέπτεστε το μπάνιο στη μέση της νύχτας, έρχεστε πρόσωπο με πρόσωπο με κάποια κατσαρίδα που περπατά στο πάτωμα ή στους τοίχους σας, με αποτέλεσμα να σας αναστατώνουν τη βραδιά. Αλλά χειρότερο από το να βλέπετε ζωντανά τις κατσαρίδες, είναι να να γνωρίζετε ότι σίγουρα κρύβονται και περισσότερες κάπου μέσα στο σπίτι. Με την ευκαιρία, δείτε πως να απομακρύνετε τα άλατα από το ντους.

Μέσα από ρωγμές, οπές αερισμού, αποχετεύσεις και σωλήνες αποχέτευσης. Μπορούμε ακόμη και να τις κουβαλήσουμε εμείς οι ίδιοι με τις σακούλες από το σούπερ μάρκετ, με κουτιά, πορτοφόλια ή ακόμη και πάνω σε εμάς τους ίδιους.

Τα 5 σημεία που αγαπούν οι κατσαρίδες να κρύβονται στο σπίτι

1. ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Ανατριχιάζετε με την σκέψη των κατσαρίδων που κρύβονται στο πίσω μέρος του φούρνου μικροκυμάτων, του ψυγείου ή του φούρνου σας; Δυστυχώς, οι χώροι αυτοί – μαζί με άλλες συσκευές της κουζίνας, όπως φρυγανιέρες και καφετιέρες – μπορούν να είναι «θέρετρα αναψυχής» για έντομα και παράσιτα όπως οι κατσαρίδες, λόγω των ιδανικών συνθηκών ζέστης και υγρασίας καθώς και λόγω της αφθονίας τροφής στο χώρο.

Μετά τα γεύματα, καθαρίστε τους πάγκους και κάτω από τις συσκευές της κουζίνας, βάλτε ηλεκτρική σκούπα και σφουγγαρίστε τακτικά, μεταφέρετε τα σκουπίδια έξω και κρατήστε τις αποχετεύσεις στο νεροχύτη καθαρές.

Κατσαρίδες «καπούτ»: Αυτά είναι τα 5 σημεία που αγαπούν να κρύβονται στο σπίτι - Απομονώστε τις οριστικά με έξυπνα tricks

2. ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ

Σας πέρασε από το μυαλό ότι οι κατσαρίδες δεν μπορούν να διεισδύσουν στα ντουλάπια σας; Ξανασκεφτείτε το! Δεν τις εμποδίζει τίποτα να χωθούν σε ντουλάπια για να τραφούν με τυχόν κομμάτια τροφίμων που μπορεί να έχουν μείνει. Καθαρίστε τα ντουλάπια σας για να τα κάνετε λιγότερο φιλόξενα. Επιπλέον, αποθηκεύστε τρόφιμα όπως σπόρους, ζυμαρικά και τροφές για ζώα σε σφραγισμένα αεροστεγή δοχεία.

3. ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Οι σωλήνες που περνούν από το σπίτι σας συνήθως βρίσκονται σε σκοτεινά μέρη, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στο υπόγειο ή κάτω από νεροχύτες. Ελέγχετε τακτικά τις αποχετεύσεις, τους σωλήνες και τις βρύσες για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σταγόνες ή διαρροές. Επιπλέον, σφραγίστε τυχόν ρωγμές ή τρύπες γύρω από τις υδραυλικές εγκαταστάσεις που οδηγούν στο ύπαιθρο για να δώσουν στις κατσαρίδες ένα λιγότερο σημείο πρόσβασης.

4. ΕΠΙΠΛΑ

Δεν είστε οι μόνοι που πιστεύετε ότι ο καναπές είναι ωραίος και άνετος. Οι κατσαρίδες κάποιες φορές ζουν στον καναπέ σας, ειδικά εάν συνηθίζετε να τρώτε εκεί και να σας πέφτουν ψίχουλα. Το χειρότερο είναι ότι οι κατσαρίδες μπορούν να αποθέσουν τα αυγά τους μέσα και πάνω στα έπιπλά σας. Για να το αποφύγετε αυτό κάντε τακτικό σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα στις ταπετσαρίες και τα υφάσματα των επίπλων καθώς και επιθεώρηση των ξύλινων επίπλων για περιβλήματα αυγών.

5. ΓΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΡΩΓΜΕΣ
Τα σπίτια και τα διαμερίσματα έχουν κάθε είδους γωνίες και ρωγμές που μπορούν να κάνουν εξαιρετικά κρησφύγετα των κατσαρίδων. Eπιθεωρήστε το σπίτι σας για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι ρωγμές και οι σχισμές είναι σφραγισμένες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share