Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώστε: Το έξυπνο κόλπο της γιαγιάς για να εξοντώσετε τις κατσαρίδες μια και καλή

Αλάνθαστη συμβουλή

23 Σεπτεμβρίου 2023 14:22
Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώστε: Το έξυπνο κόλπο της γιαγιάς για να εξοντώσετε τις κατσαρίδες μια και καλή
Από Ανθή Κουρεντζή

Κατσαρίδες στο σπίτι: Ποιο είναι το κόλπο της γιαγιάς για να τις εξοντώσετε χωρίς εντομοκτόνα; Με την ευκαιρία, δέιτε το κόλπο για να καθαρίσετε τα φθινοπωρινά φύλλα από το μπαλκόνι.

Δεν υπάρχει χειρότερος εφιάλτης από τις κατσαρίδες στο σπίτι, αλλά οι παρακάτω τέσσερις τρόποι υπόσχονται να τις εξαφανίσουν.

Οι κατσαρίδες είναι από τα πιο αποκρουστικά και αηδιαστικά έντομα. Πρόκειται για έναν από τους πιο δυσάρεστους επισκέπτες στο σπίτι μας και πάντοτε κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τις διώξουμε κάθε φορά που τις βλέπουμε μπροστά μας. Αν θέλετε λοιπόν να απομακρύνετε τις κατσαρίδες ακολουθείστε τις εξής συμβουλές.

Φύλλα ευκαλύπτου
Τα φύλλα αυτού του αρωματικού ευρωπαϊκού δέντρου είναι εξαιρετικά απωθητικά κατσαρίδων. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τα τρίψετε και να τα αφήσετε σε μέρη όπου αυτά τα έντομα περιφέρονται τη νύχτα. Πρέπει προφανώς να καθαρίσετε πρώτα αυτά τα μέρη για να βεβαιωθείτε ότι αυτό λειτουργεί.

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώστε: Το έξυπνο κόλπο της γιαγιάς για να εξοντώσετε τις κατσαρίδες μια και καλή

Μαγειρική σόδα και ζάχαρη
Μαγειρική σόδα για τη διάσωση για άλλη μια φορά! Θα μπορείτε να απαλλαγείτε από κατσαρίδες αν αναμείξετε ένα φλιτζάνι αυτού του προϊόντος με ένα φλιτζάνι ζάχαρη και πασπαλίσετε το μείγμα γύρω από το σπίτι. Η εξήγηση είναι απλή: η ζάχαρη τα προσελκύει και η μαγειρική σόδα προκαλεί θανατηφόρα αέρια.

Σιτρονέλα για να απομακρύνετε τις κατσαρίδες χωρίς εντομοκτόνα

Αυτό είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό φυτό όχι μόνο για να απωθεί τις κατσαρίδες αλλά και τα κουνούπια και άλλα έντομα. Απλά πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ρίξτε λάδι κιτρονέλας σε μερικές μπάλες από βαμβάκι και στη συνέχεια τοποθετήστε τις γύρω από το σπίτι.
  2. Μια άλλη επιλογή είναι να αναμίξετε μισό φλιτζάνι νερό και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρίσσιου και 10 σταγόνες δυόσμου. Στη συνέχεια, ψεκάστε όπου οι κατσαρίδες τείνουν να εμφανίζονται.
    Bόρακας

Ο βόρακας χρησιμοποιείται για πολλά πράγματα, μεταξύ άλλων και για την απώθηση εντόμων όπως είναι οι κατσαρίδες. Απλά πρέπει να το απλώσετε γύρω από τα μέρη όπου τα έντομα αυτά περιφέρονται. Όταν το αγγίζουν, αφυδατώνονται και πεθαίνουν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share