Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

«Κολπατζού» γιαγιά: Το μυστικό των παλιών με την μαγειρική σόδα στο πλυντήριο για κάτασπρα ρούχα

Θα τρίβετε τα μάτια σας!

21 Σεπτεμβρίου 2023 13:04
«Κολπατζού» γιαγιά: Το μυστικό των παλιών με την μαγειρική σόδα στο πλυντήριο για κάτασπρα ρούχα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι γιαγιάδες μας δεν είχαν την άνεση των απορρυπαντικών. Γι’ αυτό έχουν κάποια πολύ καλά κόλπα που εφαρμόζουν με φυσικά υλικά.

Ένα πανέξυπνο κόλπο που εφάρμοζαν οι γιαγιάδες μας για τα ρούχα, ήταν η χρήση μαγειρικής σόδας σε αυτά, έτσι ώστε να μυρίζουν υπέροχα. Η σόδα βοηθάει στην εξισορρόπηση των επιπέδων pH στο νερό του πλυντηρίου.

Πλυντήριο ρούχων: Οδηγίες για το πλύσιμο

Προσθέστε ½ φλιτζάνι σε κάθε πλυντήριο που βάζετε – θα ενισχύσει την δράση των απορρυπαντικών και θα μειωθούν δραματικά τα βακτήρια. Αν το ρούχο σας μυρίζει πολύ (έχει πχ έντονη μυρωδιά καπνού) μουλιάστε το σε ζεστό νερό με 1-2 φλιτζάνια μαγειρικής σόδας και αφήστε το τη νύχτα. Έπειτα βάλτε το στο πλυντήριο όπως θα κάνατε κανονικά.

Προσθέστε ½ φλιτζάνι σε κάθε πλυντήριο που βάζετε – θα ενισχύσει την δράση των απορρυπαντικών και θα μειωθούν δραματικά τα βακτήρια.

Πλύσιμο ρούχων
Πλύσιμο ρούχων

Έβαλε μαγειρική σόδα στην ντουλάπα της...Όταν την άνοιξε δεν πίστευε στα μάτια της!

Βάλτε μαγειρική σόδα στην ντουλάπα σας και αυτό που θα συμβεί δεν θα το πιστεύετε. Πραγματικά είναι ένα κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια!

Δείτε και αυτό: Παίρνει μαγερική σόδα και φράουλα και τα λιώνει... λίγο μετά συμβαίνει κάτι απίστευτο!

Για να απαλλαγείτε από την υγρασία στην ντουλάπα και την αποκρουστική μυρωδιά της κλεισούρας δοκιμάστε το κόλπο αυτό!

Για να τα αποφύγετε και αυτά αλλά και οποιαδήποτε δυσάρεστη μυρωδιά τοποθετήστε στο κάτω μέρος της ντουλάπας μία ανοιχτή συσκευασία μαγειρικής σόδας. Θα απορροφήσει όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές αλλά και την υγρασία. Ανανεώστε κάθε 10 μέρες!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share