Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

Κατσαρίδες «γιοκ»: Πώς θα τις εξοντώσετε με τρία υλικά που έχει ο καθένας στο ντουλάπι

Υπάρχει τρόπος, μη χημικός και τοξικός, για να τις εξουδετερώσουμε!

21 Σεπτεμβρίου 2023 11:03
Κατσαρίδες «γιοκ»: Πώς θα τις εξοντώσετε με τρία υλικά που έχει ο καθένας στο ντουλάπι
Από Κυριάκος Μελλίδης

Κατσαρίδες: Σίγουρα θα έχετε ένα από αυτά στο σπίτι σας: Τώρα που το καλοκαίρι τελείωσε, δε σημαίνει πως τελείωσαν και οι υψηλές θερμοκρασίες, παραμένοντας ο κίνδυνος για την εμφάνιση των κατσαρίδων. Υπάρχει τρόπος, μη χημικός και τοξικός, για να τις εξουδετερώσουμε και να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας;

Ξεκινάμε με τη βασική αρχή: Διατηρούμε το σπίτι μας και τους χώρους μας καθαρούς, αφού οι κατσαρίδες «λατρεύουν» τη βρωμιά. Με την ευκαιρία, δείτε 5+1 φυτά που με τη μυρωδιά τους απωθούν τα μυρμήγκια μια για πάντα

  • #1 Τα φύλλα δάφνης
  • #2 Η παγίδα με άχνη & μαγειρική σόδα
  • #3 Η παγίδα με πιπέρι, σκόρδο & κρεμμύδι
  • #4 Το παντοδύναμο βορικό οξύ
  • #5 Η πανίσχυρη αμμωνία
  • #6 Το μαγικό σαπούνι
  • #7 Το μοναδικό αγγούρι

Κατσαρίδες στο σπίτι
Κατσαρίδες στο σπίτι

Ακαριαίος θάνατος για κατσαρίδες και μυρμήγκια: Το κόλπο της γιαγιάς με τη στάχτη θα σας λύσει τα χέρια

Οι γιαγιάδες γνωρίζουν μυστικά τα οποία λύνουν τα χέρια ακόμη και για τις πιο δύσκολες υποθέσεις… Οι κατσαρίδες είναι αδιαμφισβήτητα ανεπιθύμητες σε κάθε σπίτι και η κάθε νοικοκυρά προσπαθεί να τις εξολοθρεύσει μια και καλή.

Με τη στάχτη μπορούμε να φτιάξουμε αλισίβα, πώς; Βράζουμε 2 με 3 κουταλάκια στάχτη σε 1 μπρίκι με νερό και μετά την σουρώνουμε με ένα φίλτρο του καφέ.

Η αλισίβα αποτελεί το καλύτερο απορρυπαντικό γενικής χρήσης, καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει από ρούχα και πατώματα, μέχρι τζάμια, ασημικά, πιάτα, σκουριές που έχουν ποτίσει στα μάρμαρα.

“Αν θέλετε να απομακρύνετε ποντίκια, έντομα και κατσαρίδες…”, ακολουθήστε την συμβουλή της γιαγιάς

Η στάχτη επουλώνει τις πληγές. Διαλύστε λίγο χειροποίητο σαπούνι μέσα στην αλισίβα και πλύνετε την πληγή χωρίς να ξεπλύνετε. Επίσης απομακρύνει και τα μικρόβια που προκαλούν μολύνσεις. Αν θέλετε να απομακρύνετε ποντίκια, έντομα και κατσαρίδες, σκορπίστε στάχτη στις γωνίες και στα σκοτεινά σημεία της αποθήκης σας ή του σπιτιού σας. Όσο υπάρχει στάχτη δεν θα πλησιάσουν απρόσκλητοι επισκέπτες.

Το κόλπο της γιαγιάς με την στάχτη που κάνει θαύματα – Ακαριαίος θάνατος για κατσαρίδες και μυρμήγκια
Η στάχτη απωθεί τις ψείρες από το τριχωτό της κεφαλής, τους ψύλλους και τα τσιμπούρια από τα κατοικίδια ζώα. Αν φτιάξετε ένα μίγμα στάχτης μαζί με ξύδι ώστε να γίνει μια πηχτή λάσπη και την αλείψετε στο τριχωτό. Αν ρίξετε στάχτη στα ρούχα σας και μετά τα αποθηκεύσετε, δεν θα τα πλησιάσει ποτέ ο σκόρος. Όταν θα θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε πάλι απλά τινάξτε τα. Μπορούν έτσι να μείνουν αρκετά χρόνια χωρίς να πάθουν τίποτα απολύτως.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share