Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Κολλούν τα μακαρόνια στον πάτο της κατσαρόλας; 2 πολύτιμα μυστικά για να τα ζεσταίνεις χωρίς να αφήνουν υπολείμματα

Ο σωστός τρόπος για να το πετύχεις

20 Σεπτεμβρίου 2023 14:15
Κολλούν τα μακαρόνια στον πάτο της κατσαρόλας; 2 πολύτιμα μυστικά για να τα ζεσταίνεις χωρίς να αφήνουν υπολείμματα
Από Ανθή Κουρεντζή

Τα μακαρόνια είναι από τα πιο νόστιμα και γρήγορα φαγητά που μπορείς να μαγειρέψεις. Γι΄ αυτό τον λόγο υπάρχουν σε κάθε κουζίνα και όλοι τα προτιμούν, από πολυάσχολους φοιτητές μέχρι μητέρες που θέλουν να φτιάξουν κάτι την τελευταία στιγμή. Με την ευκαιρία, δείτε 5 μυστικά για να πετύχετε τα τέλεια μακαρόνια με κιμά.

Ακόμα κι αν δεν έχεις και πολύ καλή σχέση με το μαγείρεμα, σίγουρα θα είναι από τα λίγα φαγητά που ξέρεις να φτιάχνεις, όμως όχι και να ζεσταίνεις ξανά, αφού συνήθως το κάνεις με το λάθος τρόπο με αποτέλεσμα να κολλούν μεταξύ τους και να μην τρώγονται. Παρακάτω θα βρεις τον σωστό τρόπο που θα σε βοηθήσει να απολαύσεις τα μακαρόνια που σου περίσσεψαν την επόμενη μέρα, σαν να έχουν βγει μόλις από την κατσαρόλα.

Κολλούν τα μακαρόνια στον πάτο της κατσαρόλας; 2 πολύτιμα μυστικά για να τα ζεσταίνεις χωρίς να αφήνουν υπολείμματα

Αν τα μακαρόνια σου είναι χωρίς σάλτσα, μπορείς να τα τοποθετήσεις σε ένα μπολ και αφού ζεστάνεις αρκετή ποσότητα νερού σε έναν βραστήρα, να ρίξεις το καυτό νερό μέσα στο μπολ και να το αφήσεις για 1 λεπτό. Σούρωσέ τα ξανά και είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Αν πάλι, σύμφωνα με το newsbomb, θέλεις να τα ζεστάνεις στο φούρνο μικροκυμάτων, βρέξε λίγο χαρτί κουζίνας και σκέπασε το πιάτο με τα μακαρόνια. Είναι έτοιμα να τα ζεστάνεις!

Σε περίπτωση που τα μακαρόνια σου δεν είναι σκέτα, αλλά τα έχεις συνοδεύσει με κάποια σάλτσα, ζέστανέ τα κανονικά στο φούρνο μικροκυμάτων, απλά φρόντισε να τα σκεπάσεις με ένα καπάκι και να τα βγάζεις κάθε μισό λεπτό και να τα ανακατεύεις, ώστε να γίνει η διαδικασία πιο ομοιόμορφα.

«Σωτήρας» για τον φοιτητή: Το πανέξυπνο μυστικό στο βράσιμο των μακαρονιών - Έτσι δε θα γίνονται... νιανιά

Τα μακαρόνια λασπώνουν εύκολα άμα δεν προσέξει κάποιος. Εάν σκέφτεστε το κόλπο με τις σταγόνες λάδι στο βράσιμο, τότε αυτό δεν ισχύει, σύμφωνα με μεγάλους σεφ. Με την ευκαιρία, δείτε την μακαρονάδα του Tik Tok που έγινε viral.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι αρχικά να ρίξετε τα μακαρόνια σε νερό που έχει βράσει καλά. Ακόμα, μόλις πέσουν τα μακαρόνια θα πρέπει να τα ανακατεύετε συχνά. Όταν βράσουν τα μακαρόνια και πριν τα σουρώσετε, θα πρέπει να κρατήσετε ένα φλυτζάνι από το νερό τους.

Στην συνέχεια, τα σουρώνετε, χωρίς να τα ξεπλύνετε με νερό και θα επαναφέρετε στην κατσαρόλα. Αν θέλετε βάζετε βούτυρο ή λάδι και στην συνέχεια ρίχνετε το νερό που έχετε κρατήσει στο φλυτζάνι.

Βράσιμο μακαρονιών

Το μεγαλύτερο λάθος με τα μακαρόνια είναι πριν τα βράσετε – Μεγάλη προσοχή

Τα μακαρόνια μπορεί να είναι μέσα στα αγαπημένα μας φαγητά, αλλά πάντα κάνουμε ορισμένα απλοϊκά λάθη, τα οποία μπορεί να χαλάσουν τη συνταγή μας, με κάποια εξ αυτών να είναι πριν τα βράσετε.

Ποιος, άλλωστε, δε θέλει να απολαύσει μια υπέροχη μακαρονάδα με κάποια ευφάνταστη σάλτσα; Πριν τα απολαύσουμε, όμως, οφείλουμε να δώσουμε βάση σε συνήθειες στο βράσιμο, που δεν είναι σωστές, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πετάμε το νερό των μακαρονιών.

Συγκεκριμένα, πριν βράσουμε τα μακαρόνια, δεν πρέπει να ρίχνουμε αλάτι στο νερό, που βράζει στην κατσαρόλα. Παράλληλα, δεν πρέπει ούτε να το ρίχνουμε πολύ νωρίς όταν ακόμη το νερό είναι κρύο. Το σωστό είναι να αλατώνουμε, όταν το νερό έχει πάρει βράση.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share