Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023

«Πάπαλα» κατσαρίδες και μυρμήγκια: Το αρωματικό μείγμα που θα σας απαλλάξει οριστικά από τα ενοχλητικά έντομα

Θα σας γλιτώσει από τον εφιάλτη

20 Σεπτεμβρίου 2023 09:29
«Πάπαλα» κατσαρίδες και μυρμήγκια: Το αρωματικό μείγμα που θα σας απαλλάξει οριστικά από τα ενοχλητικά έντομα
Από Ανθή Κουρεντζή

Τα πιο ενοχλητικά έντομα είναι με διαφορά οι κατσαρίδες και τα μυρμήγκια. Κι όμως υπάρχει λύση για να φύγουν από το σπίτι σας μια και καλή.

Αν βρείτε μυρμήγκια ή κατσαρίδες, χρησιμοποιήστε για όπλο σας... χυμό λεμονιού! Και τα δύο ζωύφια δεν μπορούν να ανεχθούν τη μυρωδιά του χυμού λεμονιού και θα εξαφανιστούν μια και καλή! Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό φυτό που χαλαρώνει τα νεύρα, μειώνει τη χοληστερίνη και απωθεί τα έντομα

Τέλος στο πρόβλημα με μαγειρική σόδα και ζάχαρη

Μοναδικό είναι το αποτέλεσμα, αν προσπαθήσετε να βάλετε μαγειρική σόδα και ζάχαρη, εφόσον θελήσετε να διώξετε τα μυρμήγκια από το σπίτι σας.

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα πιο δραστικά καθαριστικά που μπορείς να βρεις στο σπίτι σου. Μπορείς να την προμηθευτείς πολύ εύκολα ακόμα και από το mini market της γειτονιάς. Τα αποτελέσματά της είναι πραγματικά μαγικά και δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα υπόλοιπα καθαριστικά του εμπορίου.

Για να καταλάβεις καλύτερα το πόσο δραστική είναι, θα σου παρουσιάσουμε μερικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας, πέρα φυσικά από το μαγείρεμα, όπως για να καθαρίσετε τον νεροχύτη σας.

Πρόκειται για ένα εντελώς φυσικό υλικό, το οποίο αξίζει να το δοκιμάσεις προκειμένου να απαλλαχτείς από τα χημικά. Συγχρόνως θα σε γλιτώσει από περιττά έξοδα, μιας και το κόστος της μαγειρικής σόδας είναι πολύ χαμηλό.

Η εφαρμογή της μπορεί να γίνει σε πολλά σημεία του σπιτιού με απόλυτη επιτυχία. Επίσης, λόγω του γεγονότος ότι χαρακτηρίζεται ως ένα ήπιο καθαριστικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε μάρμαρα χωρίς να υπάρξει καμία αλλοίωση στο υλικό.

Στην εξόντωση μυρμηγκιών, για παράδειγμα, εάν έχεις πρόβλημα από εισβολή μυρμηγκιών στο σπίτι σου πασπάλισε ίση ποσότητα ζάχαρης και μαγειρικής σόδας στα σημεία που τα έχεις εντοπίσει. Αυτή η παγίδα θα εξοντώσει μια και καλή τους απρόσκλητους επισκέπτες της κουζίνας σου.

Γιατί οι γιαγιάδες ξέρουν: Το έξυπνο κόλπο για να εξαφανίσετε τις κατσαρίδες από το σπίτι σας χωρίς εντομοκτόνα

Οι γιαγιάδες μας ξέρουν πολλά και αυτό το έξυπνο κόλπο για να εξαφανίσετε τις κατσαρίδες από το σπίτι σας χωρίς εντομοκτόνα είναι ό,τι πρέπει!

Τέσσερις τρόποι που υπόσχονται να εξαφανίσουν τις κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες είναι από τα πιο αποκρουστικά και αηδιαστικά έντομα. Πρόκειται για έναν από τους πιο δυσάρεστους επισκέπτες στο σπίτι μας και πάντοτε κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τις διώξουμε κάθε φορά που τις βλέπουμε μπροστά μας. Αν θέλετε λοιπόν να απομακρύνετε τις κατσαρίδες ακολουθείστε τις εξής συμβουλές. Με την ευκαιρία, δείτε το θαυματουργό φυτό που εξολοθρεύει τις κατσαρίδες.

Φύλλα ευκαλύπτου

Τα φύλλα αυτού του αρωματικού ευρωπαϊκού δέντρου είναι εξαιρετικά απωθητικά κατσαρίδων. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τα τρίψετε και να τα αφήσετε σε μέρη όπου αυτά τα έντομα περιφέρονται τη νύχτα. Πρέπει προφανώς να καθαρίσετε πρώτα αυτά τα μέρη για να βεβαιωθείτε ότι αυτό λειτουργεί.

Μαγειρική σόδα και ζάχαρη

νεκρή κατσαρίδα

Μαγειρική σόδα για τη διάσωση για άλλη μια φορά! Θα μπορείτε να απαλλαγείτε από κατσαρίδες αν αναμείξετε ένα φλιτζάνι αυτού του προϊόντος με ένα φλιτζάνι ζάχαρη και πασπαλίσετε το μείγμα γύρω από το σπίτι. Η εξήγηση είναι απλή: η ζάχαρη τα προσελκύει και η μαγειρική σόδα προκαλεί θανατηφόρα αέρια.

Σιτρονέλα για να απομακρύνετε τις κατσαρίδες χωρίς εντομοκτόνα

Αυτό είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό φυτό όχι μόνο για να απωθεί τις κατσαρίδες αλλά και τα κουνούπια και άλλα έντομα. Απλά πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Ρίξτε λάδι κιτρονέλας σε μερικές μπάλες από βαμβάκι και στη συνέχεια τοποθετήστε τις γύρω από το σπίτι.

Μια άλλη επιλογή είναι να αναμίξετε μισό φλιτζάνι νερό και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρίσσιου και 10 σταγόνες δυόσμου. Στη συνέχεια, ψεκάστε όπου οι κατσαρίδες τείνουν να εμφανίζονται.

Bόρακας

Ο βόρακας χρησιμοποιείται για πολλά πράγματα, μεταξύ άλλων και για την απώθηση εντόμων όπως είναι οι κατσαρίδες. Απλά πρέπει να το απλώσετε γύρω από τα μέρη όπου τα έντομα αυτά περιφέρονται. Όταν το αγγίζουν, αφυδατώνονται και πεθαίνουν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share