Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Πλακάκια μπάνιου «τζι τζι»: Το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα και 2 ακόμα υλικά για αστραφτερό αποτέλεσμα

Θα γυαλίζουν από καθαριότητα

18 Σεπτεμβρίου 2023 23:10
Πλακάκια μπάνιου «τζι τζι»: Το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα και 2 ακόμα υλικά για αστραφτερό αποτέλεσμα
Από Ανθή Κουρεντζή

Τα καθαριστικά μπάνιου που κυκλοφορούν στο εμπόριο συνήθως είναι τόσο δραστικά που μπορούν να καταστρέψουν κάποια ευαίσθητα υλικά που ίσως έχετε στο μπάνιο σας. Για αυτό το λόγο θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε μόνοι σας το πιο οικολογικό καθαριστικό για τα πλακάκια και την μπανιέρα. Με την ευκαιρία, δείτε 3 συνταγές για να εξαφανίσετε την σκουριά στο πι και φι.

Για να φτιάξετε αυτό το εκπληκτικό οικολογικό καθαριστικό θα χρειαστείτε:

Πλακάκια μπάνιου «τζι τζι»: Το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα και 2 ακόμα υλικά για αστραφτερό αποτέλεσμα

Βήματα

Ανακατέψτε καλά και τα τρία υλικά σε ένα μπουκαλάκι. Το οξυζενέ είναι φυσικό λευκαντικό και καθαριστικό ενώ η μαγειρική σόδα βοηθάει στην απομάκρυνση λεκέδων και στιγμάτων που πολλές φορές δημιουργούνται απλά από το καυτό νερό που πέφτει στην μπανιέρα σας.

Πώς θα εφαρμόσετε το μείγμα Βάλτε λίγη ποσότητα πάνω στα πλακάκια που θέλετε να καθαρίσετε και αφήστε το μείγμα να δράσει για 5 λεπτά. Για την μπανιέρα σας βάλτε λίγη ποσότητα σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε καλά.

Στη συνέχεια ξεπλύντε με νερό. Αν οι λεκέδες επιμένουν, τότε περάστε ακόμα μια στρώση από το συγκεκριμένο μείγμα ή αφήστε το να δράσει για περισσότερα λεπτά.

Τέρμα η υγρασία: 5 φυτά που λειτουργούν ως φυσικοί «αφυγραντήρες» για το σπίτι

Τα φυτά μέσα στο σπίτι αποτελούν σταθερή προτίμηση των deco lovers τόσο για λόγους αισθητικής όσο και για καλή ενέργεια στον χώρο. Με την ευκαιρία, δείτε 5 πράγματα που καταστρέφουν ανεπανόρθωτα τις γλάστρες στο μπαλκόνι.

Φυσικά, τα φυτά απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και αφοσίωση και, ευτυχώς, υπάρχουν άφθονα είδη ώστε ακόμη και οι πιο «ξεχασιάρηδες» να μπορούν να τα φιλοξενήσουν στον χώρο τους.

Ανάμεσα στα διαφορετικά είδη φυτών, ξεχωρίζουμε εκείνα που μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία από το σπίτι και να ομορφύνουν τον χώρο.

Η διατήρηση μιας ιδανικής ατμόσφαιρας μέσα στο σπίτι είναι ιδιαίτερα σημαντική για μια υγιεινή ζωή καθώς αν υπάρχουν υψηλά ποσοστά υγρασίας στον χώρο μπορούν να δημιουργηθούν μεταξύ άλλων και αναπνευστικά προβλήματα.

Η συμβολή των φυτών εσωτερικού χώρου λοιπόν στη ρύθμιση της υγρασίας μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμη. Ένα από τα οφέλη που παίρνουμε από αυτά είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικοί αφυγραντήρες.

Τα περισσότερα φυτά καθαρίζουν τον αέρα, αλλά μερικά από αυτά είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά καθώς συλλέγουν μέσω των φύλλων τους μεγάλο μέρος της υγρασίας.

Τέρμα η υγρασία: 5 φυτά που λειτουργούν ως φυσικοί «αφυγραντήρες» για το σπίτι

Δείτε παρακάτω τα 5 φυτά που λειτουργούν σαν φυσικοί αφυγραντήρες

Φτέρη

Η φτέρη μπορεί να ευδοκιμήσει σε υγρά κλίματα και εξαιτίας αυτού, θα απορροφήσει φυσικά την υγρασία του αέρα, εξισορροπώντας τα επίπεδα αυτής. Η φτέρη χρειάζεται μόνο υγρό χώμα και έμμεσο ηλιακό φως για να επιβιώσει μέσα στο σπίτι.

Ορχιδέες

Οι ορχιδέες βοηθούν στη μείωση της υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους καθώς παίρνουν θρεπτικά συστατικά αλλά και υγρασία από τον αέρα που τις περιβάλλει.

Κάκτος

Τα ξηρόφυτα όπως ο κάκτος είναι φυτά που μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ερήμους και απαιτούν ελάχιστο νερό. Αυτά τα φυτά είναι γνωστό ότι έχουν κηρώδη ή τριχωτά φύλλα. Είναι πολύ χρήσιμα για τη σύλληψη και τη διατήρηση του νερού από τον αέρα και τη μείωση της υγρασίας.

Κισσός

Το English Ivy είναι φανταστικό αν έχετε κατοικίδια ζώα, καθώς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας των αερομεταφερόμενων βλαβερών σωματιδίων. Εκτός από αυτό, μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση της φορμαλδεΰδης που μπορεί να βρεθεί σε έπιπλα, οικιακά προϊόντα καθαρισμού και άλλα ενώ επίσης μειώνει τα ποσοστά υγρασίας και είναι εύκολο στη φροντίδα.

Spider plant

Τα φυτά αράχνης έχουν γίνει πολύ δημοφιλή ως φυτά εσωτερικού χώρου. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν από άλλα φυτά είναι η ικανότητά του να επιβιώνει στην παραμέληση και τον χαμηλό φωτισμό. Εκτός από αυτά όμως αφαιρεί έως και το 90% των επιβλαβών ατμοσφαιρικών ρύπων μέσα στο σπίτι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share