Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

Μούχλα στο συρτάρι του πλυντηρίου: Πώς να την καθαρίσετε με 2 υλικά που έχετε στο σπίτι σας

Τα δύο υλικά που καθαρίζουν την μούχλα από το συρτάρι πλυντηρίου

15 Σεπτεμβρίου 2023 21:36
Μούχλα στο συρτάρι του πλυντηρίου: Πώς να την καθαρίσετε με 2 υλικά που έχετε στο σπίτι σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συμβαίνει σε πολλά πλυντήρια ρούχων να βγαίνει μούχλα στο συρτάρι τους, σ΄αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να την καθαρίσετε με 2 υλικά που έχετε στο σπίτι σας..

Μούχλα στο συρτάρι του πλυντηρίου

Μούχλα, είναι δύσκολο να καθαριστεί και ιδιαίτερα σε κάποια σημεία όπως είναι το συρτάρι του πλυντηρίου ρούχων. Επειδή όμως δεν μπορεί να μείνει βρώμικο αλλά πρέπει να καθαριστεί για λόγους υγιεινής πρέπει να βρεθεί και ο κατάλληλος τρόπος. Παράλληλα, δείτε εδώ ένα έξυπνο hack για το δίπλωμα των ρούχων που θα σας λύσει τα χέρια.

Η μούχλα στο συρτάρι του πλυντηρίου είναι ένα ένα αρκετά δύσκολο σημείο εξαιτίας των μικρών πτυχών που κάνει το συρτάρι, όπου δε φτάνει το ανθρώπινο χέρι.

Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ γιατί αναπτύσσεται η μούχλα στο συρτάρι; Οι πλύσεις με κρύο νερό ή γενικά πλύση σε χαμηλές θερμοκρασίες είναι η βασική αιτία που συγκεντρώνονται τα υπολείμματα αδιάλυτου απορρυπαντικού.

Το αδιάλυτο απορρυπαντικό κρατάει μέσα του υγρασία. Σε συνδυασμό με το ότι οι περισσότεροι αφήνουμε το συρτάρι κλειστό μετά την πλύση, προκαλεί τη συγκέντρωση μαζικής υγρασίας. Χώρος με υγρασία αποτελεί περιβάλλον ανάπτυξης μυκητών ή αλλιώς μούχλας. Ναι, οι μαύροι λεκέδες είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που αποτελούν τη γνωστή μούχλα. Αυτοί είναι και η αιτία για το ότι μυρίζει άσχημα το πλυντήριο.

Μούχλα στο συρτάρι του πλυντηρίου
Μούχλα στο συρτάρι του πλυντηρίου

Τα δύο υλικά που καθαρίζουν την μούχλα από το συρτάρι πλυντηρίου

Το πλυντήριο μπορεί να γίνει και πάλι σαν καινούργιο με το ξύδι. Το ξύδι θα απολυμάνει το συρτάρι του πλυντηρίου και τις θήκες του, όπως επίσης λόγω της οξύτητάς του, θα σκοτώσει τους μύκητες, άρα και τη μούχλα.

Καθαρισμός του συρταριού στο πλυντήριο από τη μούχλα

Γεμίστε μια λεκάνη μέχρι τη μέση με ζεστό νερό, τόσο ώστε να αντέχει το χέρι σας.

Συμπληρώστε με μισό λίτρο λευκό ξύδι. Είναι αρκετά φθηνό και δε χρειάζεται κάποια ακριβή μάρκα.

Αφαιρέστε το συρταράκι και τοποθετήστε το στη λεκάνη για περίπου 15λεπτά για να μουλιάσουν και να μαλακώσουν οι λεκέδες.

Αφαιρέστε το συρτάρι από το νερό και τρίψτε τις δύσκολες σε πρόσβαση επιφάνειες με μια παλιά οδοντόβουρτα. Τις γωνίες με λεκέδες καθαρίστε τις με μια οδοντογλυφίδα.

Σκουπίζουμε μετά από κάθε πλύσιμο με στεγνή πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας. Λιγότερη υγρασία – λιγότερη μούχλα.

Δυστυχώς υπάρχουν σημεία που δε μπορούν να καθαριστούν γιατί έχουν εσωτερικές πτυχές και κοιλότητες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share