Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

Μία κουταλιά στα σιφόνια αρκεί: Το έξυπνο κόλπο με ένα υλικό που έχουμε στην κουζίνα και εξαφανίζει τις κατσαρίδες

Απαλλαγή στο πι και φι!

11 Σεπτεμβρίου 2023 11:14
Μία κουταλιά στα σιφόνια αρκεί: Το έξυπνο κόλπο με ένα υλικό που έχουμε στην κουζίνα και εξαφανίζει τις κατσαρίδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλά είναι τα πράγματα που δεν θέλουν κόπο αλλά τρόπο έτσι και η απαλλαγή από κατσαρίδες φαίνεται πως θέλει απλά τα κατάλληλα υλικά στα σωστά σημεία. Το έξυπνο κόλπο με ένα υλικό που έχουμε στην κουζίνα εξαφανίζει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες, αρκεί να ρίξετε μία κουταλιά στα σιφόνια.

Από που έρχονται οι κατσαρίδες και πως περνούν στο σπίτι μας αφού κλείνουμε παράθυρα , μπαλκονόπορτες και πολλές φορές ψεκάζουμε με διάφορα χημικά το μπάνιο;

Οι κατσαρίδες έχουν ένα και μόνο πέρασμα, τον υπόνομο και τα κανάλια των υπονόμων είναι γεμάτα από αυτές.

Υπάρχουν,, ορισμένοι απλοί και εντελώς φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες στο σπίτι, χωρίς να καταφύγετε στη χρήση χημικών, τα οποία είναι επιβλαβή για την υγεία τη δική σας και των παιδιών σας.

Το πέρασμα από αυτά είναι εύκολο αρκεί να μην υπάρχει νερό και έχει όνομα! Το σιφόνι!

Τι να ρίξετε στο σιφόνι για τις κατσαρίδες

Η κύρια λειτουργία του σιφονιού δαπέδου είναι να απομακρύνει τα νερά που πέφτουν στο πάτωμα. Το σιφόνι εκτός από την προφανή λειτουργία του χρησιμεύει, επίσης, και στην αποφυγή της δυσοσμίας του αποχετευτικού συστήματος. Το σιφόνι δαπέδου μπάνιου ενώνει τις τρεις σωλήνες, που ανήκουν στην ντουζιέρα/μπανιέρα, στον νιπτήρα και στο πλυντήριο.

κατσαρίδες

Από εκείνο το σημείο, τα νερά από τις τρεις πηγές που αναφέραμε, περνούν από το σιφόνι και οδηγούνται στην κεντρική αποχέτευση που εκεί βρίσκονται οι φίλες μας οι κατσαρίδες.

Τι κάνουμε τώρα για να μην ξαναέρθουν οι κατσαρίδες στο σπίτι μας;

Ρίχνουμε 1 κουταλιά πολύ καυτό πιπέρι (τσίλι , καγιέν ή οτι βρείτε) και ρίχνουμε λίγο νερό στον νεροχύτη μας και στην μπανιέρα μας αντίστοιχα.

Το πιπέρι δεν θα περάσει όλο κατευθείαν στην κεντρική αποχέτευση αλλά θα αποκολληθεί στις σωληνώσεις που έχουν συγκεντρωμένο πουρί.

Την συγκεκριμένη μέθοδο την χρησιμοποιούν πολλά χρόνια παλιοί υδραυλικοί και κάνουν την χρήση πιπεριού 3 φορές τον χρόνο με αποτέλεσμα να μην έχουν δει κατσαρίδα χρόνια τώρα! Δοκιμάστε το !

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share