Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Ντουζ στην εντέλεια: Το πιο οικονομικό καθαριστικό κόλπο με ξύδι και 2 ακόμα υλικά

Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους

8 Σεπτεμβρίου 2023 13:42
Ντουζ στην εντέλεια: Το πιο οικονομικό καθαριστικό κόλπο με ξύδι και 2 ακόμα υλικά
Από Ανθή Κουρεντζή

Όλες οι ντουζιέρες και οι μπανιέρες έχουν την τάση να γεμίζουν διαρκώς άλατα, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το καθάρισμα στο μπάνιο έναν από τους πιο "δύσκολους" χώρους του σπιτιού. Με την ευκαιρία, δείτε την χρυσή συμβουλή του Σπύρου Σούλη για να καθαρίσετε την μούχλα από τους αρμούς του μπάνιου.

Σε κανέναν δεν είναι ευχάριστο να το καθαρίζει γι' αυτό και οποιοδήποτε προϊόν ή tip καθαρισμού που κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία είναι πάντα καλοδεχούμενο.

Ανακαλύψτε την τεχνική που χρησιμοποιεί μια youtuber, η Katie, για να κάνει το ντους και την μπανιέρα της να λάμπει από καθαριότητα.

Ντουζ στην εντέλεια: Το πιο οικονομικό καθαριστικό κόλπο με ξύδι και 2 ακόμα υλικά

Τα υλικά που χρησιμοποιεί και θα χρειαστείτε και εσείς είναι:

  • ένα σφουγγάρι για τα πιάτα
  • απορρυπαντικό για τα πιάτα
  • ξίδι

Ξεκινήστε ρίχνοντας σε ένα μπουκάλι σπρέι το ξίδι και το υγρό για τα πιάτα. Ανακινήστε καλά.

Ψεκάστε στα σημεία που έχουν το πρόβλημα και τρίψτε καλά με το σφουγγάρι.

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Τι δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στο πλυντήριο ρούχων

Αναμφίβολα, το πλυντήριο ρούχων, αποτελεί μια απολύτως απαραίτητη οικιακή συσκευή, χωρίς την οποία θα αναγκαζόμασταν να ξοδέψουμε πάρα πολλά χρήματα για το καθαριστήριο.

Ενώ τώρα, χωρίζεις τα ρούχα σου σε λευκά, σκούρα ή χρωματιστά, βάζεις τη χρωμοπαγίδα σου για να είσαι ακόμα πιο ασφαλής και να μην ξεβάψει τίποτα και that’s it! Υπάρχει, ωστόσο, ένα item του μπάνιου σου που δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να το βάλεις στο πλυντήριο ρούχων. Με την ευκαιρία, δες εδώ 4 εύκολα tips για να μην ξεθωριάζουν τα μαύρα ρούχα στο πλυντήριο

Ποιο είναι αυτό; Το χαλάκι του μπάνιου.

Μπορεί να νομίζεις ότι το πλυντήριο ρούχων είναι μια πολύ ανθεκτική συσκευή, ότι μπορεί να τα πλύνει και να τα καθαρίσει όλα, όμως, δεν είναι έτσι.

Το χαλάκι του μπάνιου δεν πρέπει ποτέ να το βάλεις στο πλυντήριο ρούχων. Κι αυτό όχι γιατί θα χαλάσει το χαλάκι, αλλά γιατί θα καταστρέψεις το πλυντήριό σου.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα είναι πως τα χαλάκια μπάνιου απορροφούν τόσο πολύ νερό, που ζυγίζουν περισσότερο από αυτό που σχεδιάστηκε να «αντέχει» το πλυντήριο. Κατά συνέπεια, αυτό το αυξημένο βάρος είναι ικανό να «διαλύσει» το πλυντήριο.

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Τι δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στο πλυντήριο ρούχων

Το πλύσιμο στο χέρι είναι η λύση (όσο κι αν δεν σ’ αρέσει)

Τα χαλάκια σου, λοιπόν, μπορείς να τα πλένεις στο χέρι. Μην τρομάζεις! Δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Γέμισε την μπανιέρα σου με νερό, ρίξε απορρυπαντικό σε σκόνη και βάλε μέσα το χαλάκι του μπάνιου. Τρίψε με μια παλιά οδοντόβουρτσα τυχόν λεκέδες που έχει το χαλάκι και άδειασε το νερό. Βγάλε το χαλάκι και άπλωσέ το στην απλώστρα να στεγνώσει. Έτοιμη!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share