Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023

Σωτήριο κόλπο για τα μακαρόνια: Αυτή είναι η κίνηση που πρέπει να κάνετε για να μην κολλούν στην κατσαρόλα

Θα σας λύσει τα χέρια!

7 Σεπτεμβρίου 2023 13:51
Σωτήριο κόλπο για τα μακαρόνια: Αυτή είναι η κίνηση που πρέπει να κάνετε για να μην κολλούν στην κατσαρόλα
Από Ανθή Κουρεντζή

Μπορεί να φαίνεται το πιο απλό και εύκολο φαγητό του κόσμου, όμως τα μακαρόνια δεν είναι αυτό που δείχνουν. Όπως και στην περίπτωση του βραστού αυγού, όλοι θεωρούμε ότι “Ένα αυγό και μια μακαρονάδα ο καθένα μπορεί να τα φτιάξει”, αλλά δεν είναι έτσι. Το κάθε τι χρειάζεται τη μαεστρία του. Χιλιάδες φοιτητικά σπίτια στον κόσμο απηύδησαν με το εγχείρημα μιας νόστιμης μακαρονάδας και οι καθόλου επίδοξοι μάγειρες αναγκάστηκαν να φάνε νερόβραστα ή κολλημένα μακαρόνια. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο της γιαγιάς για λαχταριστά μακαρόνια με κιμά.

Είναι κάποια πράγματα που αγνοούμε όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια, γιατί είναι ένα φαγητό που θωρούμε ότι δε χρειάζεται και τρελή μαεστρία. όμως έτσι βγαίνουν τα κολλημένα και λασπωμένα μακαρόνια που είναι άνοστα και τα τρώμε με το ζόρι. Δείτε παρακάτω τα 5 βασικά βήματα για να φτιάξετε μια σωστή μακαρονάδα αλλά χωρίς να κολλάνε τα μακαρόνια και να ξεραίνονται.

Σταθερή θερμοκρασία κατά το βράσιμο

Κρατάμε σταθερή και δυνατή τη θερμοκρασία του νερού που βράζουμε τα μακαρόνια.

Το μυστικό για να μην λασπώνουν και να μην κολλάνε τα μακαρόνια

Τι να κάνω για να μην κολλάνε τα μακαρόνια; Δεν ανακατεύω συνεχώς γιατί λιώνουν, σπάνε και στο τέλος γίνονται κολλώδη και λασπωμένα, αφού αποβάλουν το άμυλο τους. Βάλτε μισή κουταλιά λάδι πριν βράσει το νερό και τα μακαρόνια σας θα είναι επαγγελματικά!

Σωτήριο κόλπο για τα μακαρόνια: Αυτή είναι η κίνηση που πρέπει να κάνετε για να μην κολλούν στην κατσαρόλα

Δεν βάζουμε λάδι στο βράσιμο

Το λάδι στο βράσιμο των μακαρονιών δεν είναι απαραίτητο και σε καμία περίπτωση δεν βοηθά τα μακαρόνια να μην κολλήσουν, αφού όταν σουρώνονται το λάδι θα ξεπλυθεί.

Βάζουμε πάντα αλάτι στο νερό πριν ρίξουμε μέσα τα μακαρόνια

Το κόλπο και όπλο για να δώσει κανείς γεύση στα μακαρόνια είναι το αλάτι. Αυτό προστίθεται στο νερό, καθώς βράζει, πριν ακόμη προσθέσουμε τα μακαρόνια.

Τα μακαρόνια τα ξεπλένουμε;

Όχι, δεν ξεπλένουμε τα μακαρόνια. Αν τα ξεπλύνουμε πρώτον χάνουμε τη μισή νοστιμιά τους και δεύτερον χάνουμε την πιθανότητα να κολλήσει η σάλτσα πάνω στο μακαρόνι αφού με το ξέπλυμα χάνεται το άμυλο τους. Επίσης, χάνουμε τη θερμοκρασία που έχουν αναπτύξει στο βράσιμο και μετά πρέπει να τα ξαναζεστάνουμε. Είναι εντελώς περιττό, εκτός κι αν πρόκειται να φτιάξετε μακαρονοσαλάτα, όπου εκεί είναι απαραίτητο να τα ξεπλύνετε και μετά να τα λαδώσετε ελαφρά. Αν ακολουθήσετε τα παραπάνω θα έχετε πάντα μια έτοιμη μακαρονάδα γευστική και χορταστική με “τεμπέλικα” βήματα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share