Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο «σύμμαχος» του μπαλκονιού: Αυτά είναι τα 5 φυτά που μυρίζουν υπέροχα και απωθούν κάθε λογής έντομο

Τι άλλο περιμένετε για να τα βάλετε στην βεράντα σας;

19 Αυγούστου 2023 14:55
Ο «σύμμαχος» του μπαλκονιού: Αυτά είναι τα 5 φυτά που μυρίζουν υπέροχα και απωθούν κάθε λογής έντομο
Από Ανθή Κουρεντζή

Τα περισσότερα εντομοαπωθητικά φυτά έχουν ένα φυσικό άρωμα, το οποίο κρατά τα ενοχλητικά κουνούπια και έντομα μακριά ενώ παράλληλα φέρνουν υπέροχες μυρωδιές σε ολόκληρο τον κήπο ή το μπαλκόνι.

Εάν δεν θέλετε τα χημικά σπρέι, μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα των ενοχλητικών εντόμων και κουνουπιών με φυσικούς τρόπους.

Με τα εντομοαπωθητικά φυτά θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά, αρκεί όμως να τα κρατήσετε σε περιοχές όπου τα έντομα έρχονται συχνά, όπως το καθιστικό ή τη βεράντα. Με την ευκαιρία, δείτε τα φυτά που βοηθούν στην τριχόπτωση.

5 φυτά που διώχνουν έντομα και κουνούπια με φυσικό τρόπο (και έχουν υπέροχο άρωμα)

Γεράνι

Τα αρωματικά γεράνια είναι ένα δημοφιλές φυτό που απωθεί τα κουνούπια. Το άρωμά τους έχουν κάτι που θυμίζει άρωμα λεμονιού, το οποίο θυμίζει γρασίδι citronella, έτσι, κρατά μακριά διάφορους τύπους εντόμων.

Ο «σύμμαχος» του μπαλκονιού: Αυτά είναι τα 5 φυτά που μυρίζουν υπέροχα και απωθούν κάθε λογής έντομο

Λεμονόχορτο

Γνωστό για την ξεχωριστή μυρωδιά του, το γρασίδι citronella (ή λεμονόχορτο) είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο φυσικό συστατικό στα εντομοαπωθητικά. Για να απαλλαγείτε μια και καλά από τα κουνούπια, ο Βοτανικός Κήπος του Μπρούκλιν συνιστά φυτά με άρωμα λεμονιού, όπως αυτό.

Λεβάντα

Το άρωμα της λεβάντας, το οποίο προέρχεται από τα αιθέρια έλαια που βρίσκονται στα φύλλα του υποστηρίζεται ότι εμποδίζει την ικανότητα ενός κουνουπιού να μυρίζει. Αυτό το φυτό είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και χρειάζεται ήλιο και καλή αποστράγγιση για να παραμείνει «ζωντανό».

Δεντρολίβανο

Ένα άλλο απωθητικό κουνουπιών είναι το δεντρολίβανο. Τόσο ο Βοτανικός Κήπος της Νέας Υόρκης όσο και το PlantShed προτείνουν αυτό το φυτό. Το δεντρολίβανο είναι ένα βότανο με το οποίο πολλοί από εμάς είμαστε πολύ εξοικειωμένοι και το ξυλώδες άρωμά τους είναι ακριβώς αυτό που κρατά τα κουνούπια, καθώς και τους σκώρους των φυτών και τις μύγες μακριά.

Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι ένα ακόμη φυτό που μπορεί να λειτουργήσει ως απωθητικό. Η πικάντικη μυρωδιά που εκπέμπουν τα φύλλα βασιλικού είναι αυτό που κρατά τα παράσιτα μακριά. Μπορείτε να φυτέψετε τον βασιλικό μικρά γλαστράκια ή στον κήπο, μόνο του ή με άλλα λουλούδια, αρκεί και τα δύο φυτά να έχουν τις ίδιες απαιτήσεις για να παραμείνουν ζωντανά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share