Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Πονόλαιμος από το κλιματιστικό: 3 σημαντικά βήματα για να τον αντιμετωπίσετε και να προστατέψετε τον οργανισμό σας

Θα σας λύσει τα χέρια!

6 Αυγούστου 2023 13:35
Πονόλαιμος από το κλιματιστικό: 3 σημαντικά βήματα για να τον αντιμετωπίσετε και να προστατέψετε τον οργανισμό σας
Από Ανθή Κουρεντζή

Δυστυχώς, αν και το κλιματιστικό προσφέρει πολλά οφέλη, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική χρήση ενός κλιματιστικού μηχανήματος μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει ορισμένα προβλήματα. Με την ευκαιρία, δείτε πόσο καίει την ώρα η χρήση του κλιματιστικού.

Ένα από αυτά και μάλιστα το πιο συνηθισμένο είναι ο ερεθισμένος λαιμός, με ή χωρίς φλεγμονή, που πολλές φορές περιγράφεται σαν να έχουμε καταπιεί αγκάθια.

Η κύρια εξήγηση που ένα κλιματιστικό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμένο και με πόνο λαιμό, είναι ότι τα κλιματιστικά ξηραίνουν τον προστατευτικό στρώμα βλέννης του λαιμού και τον αφήνουν ακάλυπτο στις ‘’επιδρομές’’ των μικροβίων.

Πονόλαιμος από το κλιματιστικό: 3 σημαντικά βήματα για να τον αντιμετωπίσετε και να προστατέψετε τον οργανισμό σας

Πονόλαιμος από το air condition: Τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση

  • Η διατήρηση της ενυδάτωσης του σώματος και του λαιμού είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να θεραπεύσετε τον πονόλαιμο, που έχει προκληθεί από τον κλιματισμό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα κοντά σας ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι νερό και πίνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μπορείτε επίσης να πίνετε φρεσκοστυμμένους χυμούς και ροφήματα. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να κρατήσετε το λαιμό σας ενυδατωμένο, που μπορεί με τη σειρά του, να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής.
  • Χρησιμοποιείτε υγραντήρα για να διατηρήσετε την υγρασία του χώρου.
  • Να έχετε πάντοτε μαζί σας και να κάνετε λήψη παστίλιων/τροχίσκων για το λαιμό που δεν περιέχουν αντιβιοτικά. Οι παστίλιες χωρίς αντιβιοτικό, αποτελούν ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου, αφού οι κλινικές μελέτες έδειξαν ότι δρουν ταχύτατα και διαρκούν για τουλάχιστον 3-4 ώρες, προστατεύοντάς μας από ενοχλήσεις στο λαιμό, ιδιαίτερα τα καλοκαίρι όπου κάθε στιγμή είναι πολύτιμη.

Εκτός όμως από το να γνωρίζετε τους τρόπους που θα αντιμετώπισετε τον ερεθισμένο και με πόνο λαιμό εξαιτίας του air-condition, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε για να τον αποφύγετε στο μέλλον.

Μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε περιλαμβάνουν ελαχιστοποίηση της χρήσης του κλιματιστικού σας, η χρήση πάντα έναν υγραντήρα όταν έχετε ανοικτό το κλιματιστικό και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος με ξεκούραση και υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής που θα περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά.

Το μυστικό της χαρτοπετσέτας στο σπίτι - Ο Σπύρος Σούλης αποκαλύπτει!

Πόσες χαρτοπετσέτες ξοδεύετε την ημέρα; Έχετε μπει ποτέ στη διαδικασία να μετρήσετε; Ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές από τον Σπύρο Σούλη!

Αν όχι, ίσως είναι ώρα να το κάνετε για να διαπιστώσετε πως σπαταλάτε χρήματα σε ένα αντικείμενο το οποίο ναι μεν είναι χρήσιμο αλλά δεν είναι και απολύτως απαραίτητο εφόσον υπάρχει εναλλακτική. Για ποιο λόγο, όμως, πρέπει και είναι καλό για εσάς και το περιβάλλον να τα αντικαταστήσετε τις χαρτοπετσέτες (και φυσικά το χαρτί κουζίνας) με κάτι άλλο;

Καταστρέφετε το περιβάλλον

Ο χαρτοπολτός που παράγεται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο προέρχεται από εκατομμύρια κομμένα δέντρα. Από την άλλη μεριά οι λειτουργίες της χαρτοβιομηχανίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαντές που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Παράλληλα, θυμίζουμε πως αυτός είναι ο περίεργος λόγος που πρέπει να βάζουμε τα ρούχα στο ψυγείο!

Σπύρος Σούλης

Κάνετε κακό στον εαυτό σας

Οι χαρτοπετσέτες κατασκευάζονται από χλώριο, μια τοξίνη που απελευθερώνει καρκινογόνες διοξίνες στο περιβάλλον ενώ πρόκειται για υλικά που ανακυκλώνονται πολύ δύσκολα μιας και συχνά δεν μπορούν να διασπαστούν ούτε στη χωματερή.

Με τι μπορείτε, όμως, να αντικαταστήσετε τις χαρτοπετσέτες και το χαρτί κουζίνας; Φυσικά με κανονικές υφασμάτινες πετσέτες τις οποίες μπορείτε να πλένετε και να χρησιμοποιείτε ξανά και ξανά. Τέλος, αντικαθιστώντας τις χαρτοπετσέτες με κανονικές πετσέτες θα κάνει και πολύ μεγαλύτερη οικονομία εξοικονομώντας χρήματα τα οποία μπορείτε να διαθέσετε αλλού.

«Λάμψη» από τον Σπύρο Σούλη: Έτσι θα αστράψει το ψυγείο με τον πιο οικολογικό τρόπο!

Πολλές φορές το ψυγείο, και ειδικά η πάνω πλευρά του, καθαρίζεται σπάνια. Αν δε είναι και παλιό, το παραμελείτε περισσότερο γιατί δεν καθαρίζει εύκολα. Ο Σπύρος Σούλης έχει τα μυστικά για να πετύχετε άρτιο αποτέλεσμα!

Ορίστε τι να κάνετε για να το κάνετε να λάμψει χωρίς μάλιστα να βλάψετε το περιβάλλον με δυνατά απορρυπαντικά. Η όλη διαδικασία θα σας πάρει μόλις 15 λεπτά και θα χρειαστείτε μία σκάλα, δύο καθαρές βαμβακερές πετσέτες, ένα απολυμαντικό σπρέι και λίγο κερί σε πάστα για να την ολοκληρώσετε.

Καλό είναι να μην έχετε σκουπίσει όλο το σπίτι πριν ξεσκονίσετε πάνω από το ψυγείο καθώς μετά από ένα τέτοιο καθάρισμα, το σπίτι θα ξαναχρειαστεί σκούπισμα. Κάντε την όλη διαδικασία πριν σκουπίσετε. Για να φτιάξετε το απολυμαντικό και καθαριστικό σπρέι θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα, ξίδι, ζεστό νερό και λεμόνι. Θα καθαρίσει τόσο γρήγορα τις βρωμιές και τους επίμονους λεκέδες από το ψυγείο που δε θα το πιστεύετε.

Ξεκινήστε ανεβαίνοντας στη σκάλα και μετακινώντας όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται πάνω στο ψυγείο. Καλό είναι να καθαρίσετε και τα αντικείμενα αυτά μιας και σίγουρα θα είναι γεμάτα σκόνη και βρωμιές.

Πάρτε μία καθαρή πετσέτα και διώξτε τη σκόνη προσεκτικά. Ψεκάστε με το απολυμαντικό πάνω στην επιφάνεια και καθαρίστε με τη δεύτερη πετσέτα. Αν, παρόλα αυτά, υπάρχουν επίμονοι λεκέδες χρησιμοποιήστε μία παλιά οδοντόβουρτσα για να τους βγάλετε. Για να αποφύγετε για μεγάλο χρονικό διάστημα τη συσσώρευση λίπους και τις περίεργες οσμές από την επιφάνεια του ψυγείου απλώστε λίγο κερί σε πάστα. Με αυτόν τον τρόπο θα την κρατήσετε καθαρή για πολύ περισσότερο καιρό.

Αν το ψυγείο σας είναι inox τότε μπορείτε να διώξετε τυχόν λεκέδες και δαχτυλιές φτιάχνοντας ένα διάλυμα από 1/3 νερό, 2/3 λευκό ξίδι και μερικές σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων. Βάλτε το μείγμα σε ένα ψεκαστήρι και ψεκάστε με αυτό την επιφάνεια του ψυγείου (αυτό το μείγμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε ολόκληρη την εξωτερική επιφάνεια του ψυγείου σας). Για να το σκουπίσετε χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί με μικροϊνες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share