Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

6+1 «άπιαστα» μυστικά για να βγαίνουν τα ρούχα από το πλυντήριο σαν σιδερωμένα

Θα σας λύσουν τα χέρια!

31 Ιουλίου 2023 17:58
6+1 «άπιαστα» μυστικά για να βγαίνουν τα ρούχα από το πλυντήριο σαν σιδερωμένα
Από Κυριάκος Μελλίδης

Πολλές νοικοκυρές αντιμετωπίζουν προβλήματα, με τα ρούχα τους. Μάλιστα, ο μεγαλύτερος εφιάλτης τους είναι το σιδέρωμα το ρούχων. Ιδιαίτερα, όταν εκείνα είναι πολύ τσαλακωμένα.

Παρακάτω βρίσκεται μία λίστα από κόλπα, ώστε τα ρούχα σας να είναι λιγότερο τσαλακωμένα βγάζοντάς τα από το πλυντήριο. Ωστόσο, μυστικά για τη χρήση του πλυντηρίου υπάρχουν πάμπολλα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν βάλετε στο πλυντήριό σας ξύδι.

Ακολουθούν έξι κόλπα για να έχετε λιγότερο τσαλακωμένα ρούχα

Δοκιμάστε το κόλπο με το βρεγμένο ύφασμα: Αν θέλετε να «σιδερώσετε» γρήγορα ένα ρούχο, κάντε το εξής: Βάλτε το ρούχο σας στο στεγνωτήριο μαζί με ένα βρεγμένο ύφασμα. Στη συνέχεια τρέξτε το πρόγραμμα για 10-15 λεπτά. Ο ατμός του βρεγμένου ρούχου θα «απαλύνει» τις ζάρες. Επίσης, εσείς θα έχετε κερδίσει χρόνο, όσο ετοιμάζεστε για να φύγετε για το ραντεβού σας!

Τινάξτε τα ρούχα πριν τα στεγνώσετε: Είναι δελεαστικό να γεμίσετε τον κάδο του στεγνωτηρίου σας με όσες λιγότερες κινήσεις γίνεται, αλλά έχετε κατά νου πως όπως μπουν τα ρούχα έτσι ακριβώς θα βγουν. Για να βγουν λιγότερο τσαλακωμένα, «τινάξτε» κάθε ρούχο πριν το βάλετε στο στεγνωτήριο ή την απλώστρα.

Πλυντήριο ρούχων
Πλυντήριο ρούχων

Ξαναδείτε τις ρυθμίσεις του στεγνωτηρίου: Οι χαμηλότερες στροφές και η χαμηλότερη θερμοκρασία θα βγάλουν τα ρούχα σας λιγότερο τσαλακωμένα – ιδιαίτερα τα βαμβακερά.

Μην αφήνετε σε αδράνεια τα στεγνά ρούχα: Για να αποφύγετε να ξοδέψετε πολλή ώρα στην σιδερώστρα, μην παραμελείτε να τα βγάλετε από το στεγνωτήριο ή να τα μαζέψετε από την απλώστρα. Όσο περισσότερο κάθονται, τόσο περισσότερο οι ζάρες γίνονται μόνιμες. Μαζέψτε τα και διπλώστε τα.

Φτιάξτε ένα σπρέι: Αν και υπάρχουν έτοιμα σπρέι στο εμπόριο με τα οποία μπορείτε να ψεκάσετε τα ρούχα σας για να μην είναι τσαλακωμένα.

Διπλώστε τις μπλούζες και τα t-shirts στα τρία: Αν έχετε παρατηρήσει, στα μαγαζιά με ρούχα, οι μπλούζες είναι συνήθως διπλωμένες στα τρία και όχι στη μέση. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε να δημιουργηθεί μια ζάρα στην μέση ακριβώς του ρούχου – δοκιμάστε το και στο σπίτι!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share