Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Λεκές από καρπούζι στα ρούχα: Το έξυπνο τρικ του Σπύρου Σούλη που τον εξαφανίζει

Πείτε «αντίο» στα ανεπιθύμητα σημάδια

21 Ιουλίου 2023 16:20
Λεκές από καρπούζι στα ρούχα: Το έξυπνο τρικ του Σπύρου Σούλη που τον εξαφανίζει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο λεκές από καρπούζι στα ρούχα μας ειδικά το καλοκαίρι είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται ανησυχία, καθώς το έξυπνο τρικ του Σπύρου Σούλη που θα δείτε παρακάτω τον εξαφανίζει σε χρόνο μηδέν.

Το καρπούζι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Λατρεύουμε να το τρώμε πρωί και βράδυ γιατί μας δροσίζει και έχει ελάχιστες θερμίδες. Τι γίνεται, όμως, με τους λεκέδες που αφήνει πάνω στα ρούχα μας;

Ψάξαμε και βρήκαμε λύσεις και σας τις παρουσιάζουμε. Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα φεύγουν κάποιοι λεκέδες αν βρείτε την κατάλληλη «θεραπεία». Με την ευκαιρία, δείτε 3 κόλπα για να παραμένουν τα ρούχα ολόλευκα για καιρό μετά το πλυντήριο.

Το καρπούζι αποτελείται κυρίως από νερό. Περιέχει ωστόσο και ζάχαρη αλλά και κάποια άλλα συστατικά. Το λυκοπένιο είναι ένα από αυτά και είναι αυτό το συστατικό που δίνει αυτό το φούξια χρώμα στο καρπούζι.

Σαπούνι και νερό

Όταν λερωθείτε με καρπούζι σε κάποιο ρούχο, βγάλτε το αμέσως και βρέξτε το με κρύο νερό. Ρίξτε πάνω στον λεκέ απορρυπαντικό πιάτων και βάλτε το στο πλυντήριο ρούχων αμέσως, σε μια γρήγορη πλύση με κρύο νερό. Το πιο πιθανόν είναι ο λεκές να έχει φύγει.

Λεκές από καρπούζι στα ρούχα
Λεκές από καρπούζι στα ρούχα

Εναλλακτική λύση

Αν ο λεκές δεν φύγει με νερό και σαπούνι, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα λευκαντικό με βάση το οξυγόνο. Μπορείτε να βρείτε πολλά διαφορετικά λευκαντικά στο σούπερ μάρκετ και θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε όλους τους λεκέδες από καρπούζι αλλά και άλλα τρόφιμα.

Η λύση των blogger

Καθώς τo blogging έχει γίνει ήδη τεράστια μόδα, πολλές μανούλες και γυναίκες από όλο τον κόσμο δημιουργούν blogs προκειμένου να μοιραστούν τα μυστικά τους με τον κόσμο. Δύο αδερφές, η Sally και η Jenn, έφτιαξαν ένα blog με τεράστια επιτυχία και μας δείχνουν τη δική τους συνταγή για να αφαιρεθεί ο λεκές από καρπούζι. Είναι ίσως το πιο πετυχημένο τρικ που μπορείτε να δοκιμάσετε ακόμα και σε «πανάρχαιους» λεκέδες.

Ξαπλώστε το λερωμένο ύφασμα ή ρούχο στο πάτωμα ή σε μια λεία επιφάνεια και ρίξτε πάνω μικρή ποσότητα οξυζενέ. Αφήστε να απορροφηθεί για 5-10 λεπτά. Ρίξτε στη συνέχεια ξίδι στον λεκέ και αφήστε να απορροφηθεί και αυτό για λίγα λεπτά. Πλύντε στη συνέχεια το ρούχο σας κανονικά στο πλυντήριο. Ο λεκές θα εξαφανιστεί τελείως!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share