Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024

Μπιφτέκια σκέτα «κόλαση»: Το λαχανικό «έκπληξη» στην ζύμη του κιμά που θα κάνει την διαφορά στην γεύση

Πιο νόστιμα από ποτέ

5 Ιουλίου 2023 10:30
Μπιφτέκια σκέτα «κόλαση»: Το λαχανικό «έκπληξη» στην ζύμη του κιμά που θα κάνει την διαφορά στην γεύση
Από Ανθή Κουρεντζή

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια με ντομάτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Το ιδανικό γεύμα για τα παιδιά στο σχολείο και για τους μεγάλους στην δουλειά. Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Με την ευκαιρία, δείτε τον πολύ σημαντικό λόγο που δεν πρέπει να βάζετε αυγό στα μπιφτέκια.

Υλικά

  • 2 φέτες άσπρο ψωμί
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 κιλό κιμάς
  • 4 κουταλιές τυρί τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κιλό ντομάτες
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Mουσκεύετε το ψωμί με το γάλα. Προσθέτετε τον κιμά, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνετε καλά το μείγμα.
  • Tο πλάθετε σε μεγάλα μπιφτέκια. Tα βάζετε σε ταψάκι βουτυρωμένο και τα περιχύνετε με λίγο βούτυρο.
  • Kόβετε τις ντομάτες και το κρεμμύδι και τα βράζετε επί 20’.
  • Tα περνάτε από σουρρωτήρι και προσθέτετε στην σάλτσα το υπόλοιπο βούτυρο, λίγο αλάτι και ζάχαρη. Bάζετε τα μπιφτέκια κάτω από το γκρίλ.
  • Όταν ροδίσουν τα γυρίζετε και τα ψήνετε μερικά λεπτά.
  • Tα περιχύνετε με την σάλτσα και τα βάζετε σε μέτριο φούρνο επί 30’

Μπιφτέκια σκέτα «κόλαση»: Το λαχανικό «έκπληξη» στην ζύμη του κιμά που θα κάνει την διαφορά στην γεύση

Η νοστιμιά σε άλλο επίπεδο: Γεμιστά μπιφτέκια με κιμά κοτόπουλου - Το μυστικό κρύβεται στα υλικά της γέμισης

Συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλου με τυρένια γέμιση που συναρπάζει. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα στο τηγάνι με πιπεριές,

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλο, από μπούτι και στήθος
  • 7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. βρόμη
  • 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1 κ.σ. αλάτι, για τη βρόμη + έξτρα για το πασπάλισμα
  • 1 κ.γ. πιπέρι , για τη βρόμη + έξτρα για το πασπάλισμα
  • ⅓ κ.γ. μπαχάρι, προαιρετικά
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μοτσαρέλα
  • 120 γρ. τυρί κρέμα

Για το σερβίρισμα

  • γλυκοπατάτες, ψητές
  • ρύζι

Η νοστιμιά σε άλλο επίπεδο: Γεμιστά μπιφτέκια με κιμά κοτόπουλου  - Το μυστικό κρύβεται στα υλικά της γέμισης

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Τρίβουμε το καρότο στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη με τις χοντρές λεπίδες και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι, και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τη βρόμη, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και το κύμινο, και χτυπάμε καλά μέχρι η βρόμη να γίνει τρίμματα.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνουμε τα λαχανικά 5 λεπτά να κρυώσουν και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε την τριμμένη βρόμη και 2 αυγά.
  • Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ την τριμμένη μοτσαρέλα και το τυρί κρέμα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Φοράμε γάντια, προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν θέλουμε μπορούμε να μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα για να δέσουν ακόμα περισσότερο τα υλικά μεταξύ τους.
  • Τοποθετούμε σε ένα μπολ μια διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε σε αυτό 170-180 γρ. από τον κιμά.
  • Πιέζουμε με τα χέρια μας τον κιμά στο μπολ ώστε να δημιουργήσουμε μια φωλιά.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση των τυριών.
  • Αφαιρούμε τη μεμβράνη με τον κιμά από το μπολ και τυλίγουμε δημιουργώντας ένα μπαλάκι.
  • Πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να έχουμε ένα στρογγυλό σχήμα, αφαιρούμε τον κιμά από τη μεμβράνη και πιέζουμε ξανά με τα χέρια μας ώστε να πάρει το σχήμα από το μπιφτέκι.
  • Τοποθετούμε ξανά τη μεμβράνη στο μπολ και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα μπιφτέκια. Συνολικά θα βγουν 8 τμχ.
  • Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Μεταφέρουμε 3 μπιφτέκια στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. (Αν θέλουμε να τα ψήσουμε μόνο στο τηγάνι χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε την κάθε πλευρά για 6 λεπτά.)
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα μπιφτέκια.
  • Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε ταψί με λαδόκολλα και μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά και αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
  • Σερβίρουμε με γλυκοπατάτες και ρύζι.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share