Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Θαυματουργές μπανάνες: Το κόλπο των κηπουρών για ανθισμένα φυτά στις γλάστρες

Θα μας θυμηθείτε!

2 Ιουλίου 2023 16:12
Θαυματουργές μπανάνες: Το κόλπο των κηπουρών για ανθισμένα φυτά στις γλάστρες
© Pexels
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε πολλούς αρέσουν τα φυτά στο σπίτι, ωστόσο καταλήγουν σχεδόν πάντα «πεθαμένα». Το Athensmagazine.gr σας αποκαλύπτει το απόλυτο κόλπο των κηπουρών με τις θαυματουργές μπανάνες που λειτουργεί σαν το καλύτερο λίπασμα για τις ανθισμένες γλάστρες σας. Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα tips για να μετατρέψεις το μπαλκόνι σου σε όαση.

Εκτός από τη συντήρηση του ποτίσματος και της τροφοδοσίας των πολύτιμων φυτών σου ή των τοπικών λαχανικών σου, χρειάζονται επίσης ένα καλό λίπασμα για να τους δώσει θρεπτικά συστατικά και μια υγιή ώθηση.

Η μπανάνα ως λίπασμα

Οι φλούδες της μπανάνας είναι γεμάτες κάλιο και ασβέστιο, που τροφοδοτούν τα φυτά, προάγοντας την ανάπτυξη των ριζών. Είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείς βιολογικές φλούδες μπανάνας, οι οποίες δεν πρέπει να περιέχουν χημικά.

φλούδες μπανάνας

Μπορείς είτε να τοποθετήσεις τις φλούδες απευθείας στο χώμα των φυτών της γλάστρας, είτε να τις χρησιμοποιήσεις ως σάπια φύλλα γύρω από τη βάση του κήπου σου. Μόλις η φλούδα του φρούτου διασπαστεί στο έδαφος, αυτό θα διασκορπίσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος.

Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις ένα υγρό λίπασμα προσθέτοντας φλούδες σε ένα γυάλινο βάζο με νερό. Κλείσε καλά το καπάκι και άφησέ το να μουλιάσει για μερικές ημέρες ή μια εβδομάδα. Στη συνέχεια, αφαίρεσε τις φλούδες και χρησιμοποίησε το νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να γονιμοποιήσεις τα φυτά σου. Επιπλέον, είναι καλό να γνωρίζεις ότι οι φλούδες μπανάνας απωθούν τα παράσιτα.

Το μυστικό του καφέ: Το λίπασμα που κάνει τα φυτά στις γλάστρες ολοζώντανα και καταπράσινα

Δεν πετάμε τα υπολείμματα του καφέ όταν πίνουμε ελληνικό, εσπρέσο ή γαλλικό καφέ. Περιέχουν χρήσιμα θρεπτικά συστατικά για τα φυτά και ενισχύουν το χώμα με οργανική ουσία. Μπορούμε λοιπόν να τα βάλουμε στις γλάστρες μας ή να τα συγκεντρώσουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε στον κήπο.

λίπασμα με καφέ για τα φυτά

Ακόμα και το ίδιο το ρόφημα του καφέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα σε οξύφιλα φυτά όπως η γαρδένια, η καμέλια, η ορτανσία και η αζαλέα. Δεν το παρακάνουμε, βέβαια, καθώς η συχνή προσθήκη μεγάλων ποσοτήτων υπολειμμάτων καφέ μπορεί να προκαλέσει κιτρινίσματα ή μάρανση των φυτών μας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share