Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Το απόλυτο tip των κηπουρών: Το θαυματουργό φρούτο που είναι το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά στις γλάστρες

Αν θέλετε τα φυτά σας να ανθίσουν ξανά, υπάρχει λύση!

28 Ιουνίου 2023 09:14
Το απόλυτο tip των κηπουρών: Το θαυματουργό φρούτο που είναι το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά στις γλάστρες
© Pexels
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε πολλούς αρέσουν τα φυτά στο σπίτι, ωστόσο καταλήγουν σχεδόν πάντα «πεθαμένα». Το Athensmagazine.gr σας αποκαλύπτει το απόλυτο tip των κηπουρών με ένα θαυματουργό φρούτο που λειτουργεί σαν το καλύτερο λίπασμα για τις γλάστρες σας. Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα tips για να μετατρέψεις το μπαλκόνι σου σε όαση.

Εκτός από τη συντήρηση του ποτίσματος και της τροφοδοσίας των πολύτιμων φυτών σου ή των τοπικών λαχανικών σου, χρειάζονται επίσης ένα καλό λίπασμα για να τους δώσει θρεπτικά συστατικά και μια υγιή ώθηση.

Η μπανάνα ως λίπασμα

Οι φλούδες της μπανάνας είναι γεμάτες κάλιο και ασβέστιο, που τροφοδοτούν τα φυτά, προάγοντας την ανάπτυξη των ριζών. Είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείς βιολογικές φλούδες μπανάνας, οι οποίες δεν πρέπει να περιέχουν χημικά.

φυτά στο μπαλκόνι
© Pexels

Μπορείς είτε να τοποθετήσεις τις φλούδες απευθείας στο χώμα των φυτών της γλάστρας, είτε να τις χρησιμοποιήσεις ως σάπια φύλλα γύρω από τη βάση του κήπου σου. Μόλις η φλούδα του φρούτου διασπαστεί στο έδαφος, αυτό θα διασκορπίσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος.

Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις ένα υγρό λίπασμα προσθέτοντας φλούδες σε ένα γυάλινο βάζο με νερό. Κλείσε καλά το καπάκι και άφησέ το να μουλιάσει για μερικές ημέρες ή μια εβδομάδα. Στη συνέχεια, αφαίρεσε τις φλούδες και χρησιμοποίησε το νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να γονιμοποιήσεις τα φυτά σου. Επιπλέον, είναι καλό να γνωρίζεις ότι οι φλούδες μπανάνας απωθούν τα παράσιτα.

Το λέει το φενγκ σούι: Αυτό είναι το φυτό που τραβάει τα χρήματα σα μαγνήτης

Το λέει το φενγκ σούι: Τύχη και χρήματα είναι δύο από τα καλά που φέρνει αυτό το φυτό. Ακόμα όμως και αν δεν είστε προληπτικοί, θα ομορφύνει τον χώρο σας και θα αλλάξει τη διάθεσή σας!

Πέρα από τα παραπάνω ένα τέτοιο φυτό δεν θέλει πολλή φροντίδα και είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο.

Το όνομά του είναι Καστανιά του Μαλαμπάρ (money tree στα αγγλικά) και προέρχεται από την Κεντρική και την Νότια Αμερική. Μπορεί να φτάσει μέχρι τα 18 μέτρα όταν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο ενώ μέσα στο σπίτι θα φτάσει τα 1-2 μέτρα. Με την ευκαιρία, δείτε πώς να αφαιρέσετε τις κουτσουλιές από τη βεράντα σας αποτελεσματικά.

Καστανιά του Μαλαμπάρ

Οι Καστανιές του Μαλαμπάρ θέλουν φως και μέτρια προς υψηλή υγρασία. Αυτό σημαίνει πως ένα τέτοιο φυτό είναι τέλειο για το μπάνιο σας.

Τα βασικά προβλήματα που θα έχετε με ένα τέτοιο φυτό είναι το υπερβολικό πότισμα και το υπερβολικό φως.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι πως μπορείτε να το βρείτε σε πολύ καλή τιμή - κάτω από 20 ευρώ.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share