Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Μπαλκόνι και κήπος «τζιτζί»: Το κόλπο για να εξαφανίσετε οριστικά τις κουτσουλιές από τα περιστέρια

Τέλος στον «εφιάλτη»

28 Ιουνίου 2023 08:46
Μπαλκόνι και κήπος «τζιτζί»: Το κόλπο για να εξαφανίσετε οριστικά τις κουτσουλιές από τα περιστέρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μπαλκόνι έχει την τιμητική του αυτόν τον καιρό με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει αισθητά. Όμως ποιο είναι το κόλπο των ειδικών για να είναι μόνιμα πεντακάθαρο; Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει το έξυπνο κόλπο για να εξαφανίσετε οριστικά τις κουτσουλιές από τα περιστέρια και να έχετε έναν κήπο «τζιτζί».

Τέλος οι κουτσουλιές στο μπαλκόνι

Πάρτε μια βούρτσα και καθαρίστε τις ξεραμένες κουτσουλιές που θα βρείτε μπροστά σας. Στη συνέχεια ρίξτε στα επίμαχα σημεία δύο μεγάλα μπουκάλια νερό (1,5 λίτρο το καθένα) και μία κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα. Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα καθαρίσετε τους λεκέδες από τις γλάστρες.

κουτσουλιές στο μπαλκόνι

Παράλληλα βυθίστε μια βούρτσα σε λίγη μαγειρική σόδα και αρχίστε να τρίβετε τους λεκέδες που έχουν απομείνει. Αφαιρέστε τα όποια υπολείμματα με ένα στεγνό πανί και στο τέλος ρίξτε έναν κουβά νερό στο μπαλκόνι για να το ξεπλύνετε.

Μπαλκόνι στην...πένα: Το κόλπο για να μη βγαίνει χώμα όταν ποτίζετε τις γλάστρες με τα φυτά

Ένα μπαλκόνι γεμάτο γλάστρες με φυτά μπορεί να φαντάζει όαση, όταν είναι στην...πένα. Ωστόσο, αν παραμένει απεριποίητο μπορεί να δημιουργήσει έναν χαμό από χώμα και ξεραμένα φύλλα. Ποιο είναι το κόλπο για να μη γίνεται χάλια η βεράντα σας όταν ποτίζετε;

Με ένα πάμφθηνο υλικό μπορείτε να δώσετε τέλος στην ταλαιπωρία σας, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι και το μπαλκόνι έχει την τιμητική του. Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα tips για να μετατρέψεις το μπαλκόνι σου σε όαση.

Ποιο είναι το κόλπο λοιπόν;

Πριν φυτέψετε το οποιοδήποτε φυτό στην γλάστρα, βάλτε στον πάτο της γλάστρας ένα φίλτρο του καφέ και μετά προσθέστε χώμα και το φυτό.

Με αυτό το απλό κόλπο, όταν θα ποτίζετε, το μπαλκόνι σας θα παραμένει καθαρό, αφού το χώμα δεν θα βγαίνει από τη γνωστή τρύπα που υπάρχει στο κάτω μέρος της γλάστρας.

Το φίλτρο καφέ στο κάτω μέρος της γλάστρας

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share