Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Οριστική απαλλαγή από τα περιστέρια: Το μπαχαρικό που θα σώσει το μπαλκόνι σας από ανεπιθύμητες ακαθαρσίες

Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους

26 Ιουνίου 2023 11:15
Οριστική απαλλαγή από τα περιστέρια: Το μπαχαρικό που θα σώσει το μπαλκόνι σας από ανεπιθύμητες ακαθαρσίες
Από Ανθή Κουρεντζή

Τα περιστέρια είναι πτηνά της οικογένειας των περιστερίδων. Μπορείς εύκολα να τα αναγνωρίσεις, καθώς έχουν γκριζογάλανο χρώμα και άσπρα πλευρά. Στα φτερά τους έχουν δύο μαύρες γραμμές, ενώ η ουράς του καταλήγει σε μια σκούρα γραμμή. Είναι από τα πτηνά που έχουν προσαρμοστεί αρκετά καλά στην ζωή της πόλης. Έτσι, έχουν την τάση να μαζεύονται σε μπαλκόνια σπιτιών ή σε άλλους εξωτερικούς χώρους, δημιουργώντας προβλήματα. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα απαλλαγείτε από τις κουτσουλιές στο παμπρίζ του αυτοκινήτου.

Συχνά, τα περιστέρια γεμίζουν το μπαλκόνι με ακαθαρσίες. Το γεγονός αυτό, εκτός από αντιαισθητικό, είναι και βλαβερό για την υγεία του ανθρώπου. Οι ακαθαρσίες περιέχουν οξέα, τα οποία κάνουν κακό στην υγεία μας. Επίσης, τα οξέα είναι ικανά να καταστρέψουν το χρώμα στα πλακάκια του μπαλκονιού σου, καθιστώντας δύσκολη την επαναφορά του.

Οριστική απαλλαγή σπό τα περιστέρια: Το μπαχαρικό που θα σώσει το μπαλκόνι σας από ανεπιθύμητες ακαθαρσίες

Το «λιγουρεύονται»: Το χρώμα αυτοκινήτου που προτιμούν να κουτσουλίσουν τα περιστέρια

Τα περιστέρια λόγω του μεγάλου πληθυσμού τους αλλά και λόγω οτι ζούνε κατά κύριο λόγο στην πόλη είναι τα πουλιά που ενοχλούν περισσότερο τους ανθρώπους . Η αλήθεια είναι οτι δεν είναι λίγες οι φορές που λερώνουν το αυτοκίνητο, τα μπαλκόνια ή τα μαλλιά των ανθρώπων...

Δες επίσης πως θα εξαφανίσεις κουτσουλιές από το μπαρμπρίζ

Κουτσουλιές περιστεριών: Η μελέτη

Οσο απίθανο και αν ακούγεται, έχει πραγματοποιηθεί μελέτη για τα χρώματα των αυτοκινήτων που συγκεντρώνουν τις περισσότερες κουτσουλιές των περιστεριών. Βρετανικη διαδικτυακή εταιρεία στον τομέα των υπηρεσιών μεταφορών, «εξέτασε» ένα ενδεικτικό δείγμα 1.140 αυτοκινήτων για να καταλήξει ποια από αυτά συνήθως προσεκλύουν τα πτηνά και προσπάθησε με αυτο τον τρόπο να βοηθήσει τους οδηγούς που συχνά δηλώνουν «αγανακτισμένοι» μιας και πρέπει να πλένουν ξανά και ξανά το αμάξι τους.

Η μελέτη λοιπόν αποκάλυψε ότι το 18% των αυτοκινήτων που προτιμούν τα περιστέρια για να αφήνουν τις κουτσουλιές τους είναι κόκκινα. Με ποσοστό 14% ακολουθούν τα οχήματα χρώματος μπλε, ενώ τα πράσινα αυτοκίνητα φαίνεται πως είναι η ιδανική λύση για περισσότερη καθαριότητα μιας και μόνο το 1% προσέλκυε τα πτηνά.

Περιστέρια

Οι συζητήσεις που ακολούθησαν μετά από την έρευνα ήταν πολλές:

κάποιοι έλεγαν πως τα πτηνά προσελκύονται από χρώματα όπως το μπλε και το κόκκινο άλλοι υποστήριξαν πως επιλέγουν χρώματα που μοιάζουν με τα φτερά τους κοκ. Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τις συνήθειες του ζωικού βασιλείου, γι’ αυτό το λόγο το Top Gear έχει δώσει τις δικές του συμβουλές για όσους δε θέλουν να ξοδεύουν ένα σωρο χρήματα στο πλύσιμο του αυτοκινήτου.

Κουτσουλιές περιστεριών: Συμβουλές

Όσοι λοιπόν θέλουν να καλύπτονται οπτικά οι ακαθαρσίες, να μη φαίνονται δηλαδή εύκολα με το μάτι είναι καλό να επιλέγουν χρώματα όπως το ασημί, το γκρι και γενικά ανοιχτά χρώματα. Το μαύρο και το κόκκινο είναι οι χειρότερες επιλογές. Οι συμβουλές αυτές ισχύουν και για τις γρατζουνιές: σε ένα μαύρο αμάξι, υποστηρίζουν οι ειδικοί είναι πολύ πιο εύκολα ορατές.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share