Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023

Τέλος ο καλοκαιρινός εφιάλτης: Πείτε αντίο στις κατσαρίδες με μαγειρική σόδα και 2 ακόμα υλικά

Τα 3 σπιτικά κόλπα που θα σας σώσουν

26 Ιουνίου 2023 10:03
Τέλος ο καλοκαιρινός εφιάλτης: Πείτε αντίο στις κατσαρίδες με μαγειρική σόδα και 2 ακόμα υλικά
Από Ανθή Κουρεντζή

Κόψτε τη φόρα στις πλέον ανεπιθύμητες κυρίες, τις κατσαρίδες, εύκολα, φυσικά και οικονομικά. Με την ευκαιρία, δείτε το σπιτικό κόλπο για να καθαρίσετε την σχάρα.

Για να κόψετε τον αέρα σε αυτούς τους μικρούς, μισητούς εχθρούς, σας προτείνουμε 3 φυσικούς τρόπους που θα βάλουν τέλος στις επιδρομές που σχεδιάζουν εντός των τειχών του σπιτιού σας.

Αμμωνία

Η έντονη και χαρακτηριστική οσμή της αμμωνίας ρίχνει -κυριολεκτικά- πόρτα στις κατσαρίδες μιας και οι μικρές ανεπιθύμητες κυρίες την απεχθάνονται. Πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αυτή την αδυναμία τους προς όφελός σας; Απλά διαλύστε 2 φλ. αμμωνία σε ένα κουβά νερό και αδειάστε τον στο νεροχύτη.

Τέλος ο καλοκαιρινός εφιάλτης: Πείτε αντίο στις κατσαρίδες με μαγειρική σόδα και 2 ακόμα υλικά

Επαναπαυτείτε στις δάφνες

Μπορεί εσείς να λατρεύετε τη μυρωδιά τους και να λατρεύετε τη νοστιμιά που προσθέτει στα φαγητά σας, αλλά οι κατσαρίδες νιώθουν μάλλον το αντίθετο για τα δαφνόφυλλα. Επομένως, για να ανακόψετε πιθανές εισβολές τους δεν έχετε παρά να απλώσετε μερικά φύλλα στα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου, καθώς και στις μπαλκονόπορτές σας και να σφουγγαρίσετε το σπίτι σας με λίγο νερό στο οποίο θα έχετε προηγουμένως ρίξει μερικά δαφνόφυλλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόρδο ή φέτες αγγουριού τα οποία απεχθάνονται εξίσου οι κατσαρίδες.

Σόδα, η μαγειρική

Πέρα από δυνατό καθαριστικό, απωθεί αποτελεσματικά τις κατσαρίδες. Φτιάξτε, λοιπόν, το δικό σας σπιτικό εντομοκτόνο, ανακατεύοντας μαγειρική σόδα με ζάχαρη άχνη. Στη συνέχεια, βάλτε το μείγμα σε φύλλα μαρουλιού και τοποθετήστε τα σε όλα τα πιθανά σημεία επιδρομών. Αν και αυτές οι δύο ουσίες είναι θανατηφόρες για τις κατσαρίδες, η μικρή Τερέζα και οι φίλες της δύσκολα αντιστέκονται σε αυτή τη μοιραία λιχουδιά.

Θαυματουργό φυτό: Απίστευτο κολπάκι που θα κάνει τα ρούχα σας στο πλυντήριο σαν καινούργια

Τα απορρυπαντικά μπορεί να είναι ακριβά και να προκαλούν αλλεργίες σε πολλούς. Αν ψάχνετε μια φυσική λύση για να πλύνετε τα ρούχα σας στο πλυντήριο σας έχουμε την λύση! Με την ευκαιρία, δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μαλακτικό ρούχων χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1 ευρώ!

Ο κισσός δυστυχώς εξακολουθεί να έχει κακή φήμη ως δηλητηριώδες φυτό. Αλλά θα πρέπει να καταναλώσουμε τεράστιες ποσότητες αυτού του φυτού για να αρρωστήσουμε, κάτι που θα ήταν αρκετά δύσκολο.

Στο πλύσιμο όμως, έχει καθαριστικές ιδιότητες που το καθιστούν αποτελεσματικό απορρυπαντικό χωρίς να δηλητηριάζει τίποτα ή κανέναν. Μπορείτε, επίσης, εδώ να δείτε πώς θα φτιάξετε σπιτικές ταμπλέτες για το πλυντήριο!

Οι φίλοι του περιβάλλοντος θα χαρούν όταν μάθουν ότι υπάρχει μια φυσική εναλλακτική λύση:

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share