Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Απώθηση πτηνών: Έτσι θα καθαρίσετε τα μπαλκόνια σας από τα περιττώματα περιστεριών

Δώστε βάση!

21 Ιουνίου 2023 08:58
Απώθηση πτηνών: Έτσι θα καθαρίσετε τα μπαλκόνια σας από τα περιττώματα περιστεριών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα περιστέρια και οι δεκαοχτούρες είναι πολύ συμπαθητικά πουλάκια αλλά όταν αρχίζουν τις επισκέψεις στο μπαλκόνι μας τότε αρχίζει και το πρόβλημα, επειδή οι κουτσουλιές τους αφενός λερώνουν και αφετέρου μπορεί μεταφέρουν ασθένειες και παράσιτα που μεταδίδουν στον άνθρωπο. Ο καθαρισμός του μπαλκονιού από κουτσουλιές είναι μια απαραίτητος για την σωστή υγιεινή μας. Εμείς σας έχουμε 3 αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε... Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να τα διώξετε μια και καλή

Ενώ μπορεί να είναι διασκεδαστικό να βλέπετε τα πουλιά, η ζημιά που μπορούν να αφήσουν στο μπαλκόνι και τα έπιπλα του κήπου δεν είναι. Όχι μόνο οι ακαθαρσίες των περιστεριών είναι αντιαισθητικές, αλλά μπορεί επίσης να είναι και κίνδυνος για την υγεία. Είναι σημαντικό να φροντίζετε να το καθαρίζετε από τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας σχολαστικά από τα περιττώματα των πουλιών. Θα σας παρουσιάσω 3 αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε τις κουτσουλιές των περιστεριών από το μπαλκόνι!

Ο καθαρισμός του μπαλκονιού σας από περιττώματα και ακαθαρσίες περιστεριών είναι μια απαραίτητη για την σωστή υγιεινή μας. Αποτελούν επικίνδυνες εστίες μικροβίων και μυκήτων που συσσωρεύονται σε σύντομο χρονικό διάστημα σε μπαλκόνια, περβάζια, σκεπές, ακάλυπτους χώρους κλπ. Επιπλέον, η μολυσματική τους δράση πολλαπλασιάζεται όταν τέτοιες εστίες βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας.

Ασθένειες και παράσιτα που μεταδίδουν στον άνθρωπο

Εκτός από την αντιαισθητική βρωμιά που τα πουλιά προκαλούν, μια σειρά ασθενειών που μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο προκαλούνται από παθογόνους μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται στα περιττώματά τους. Εγκεφαλίτιδες, πνευμονίτιδες, σαλμονέλα, χλαμιδίωση είναι μόνο λίγες από αυτές. Ορνιθόψειρες, τσιμπούρια και διάφορα είδη ακάρεων είναι παράσιτα που προσβάλουν τα περιστέρια και μπορεί να τσιμπήσουν και τον άνθρωπο.

Πέρα όμως από τα προβλήματα υγείας που είναι πιθανό να δημιουργήσουν, προκαλούν ταχεία διάβρωση των υλικών στα οποία επικάθονται λόγω της όξινης και διαβρωτικής δράσης των περιττωμάτων τους. Ακόμη πιο επικίνδυνη είναι η παρουσία τους σε air condition και συστήματα εξαερισμού. Μέσω αυτών είναι δυνατή η διασπορά μολύνσεων στο εσωτερικό των κτηρίων.

Απώθηση πτηνών: Έτσι θα καθαρίσετε τα μπαλκόνια σας από τα περιττώματα περιστεριών

Τι πρέπει να κάνουμε για να κρατήσουμε μακριά από τα μπαλκόνια μας τα περιστέρια:

Δεν αφήνουμε εστίες νερού, μπολακια ή λιμνούλες με νερό στο μπαλκόνι μας

Καθαρίζουμε συχνά το μπαλκόνι μας και δεν αφήνουμε ψίχουλα και φαγητά.

Καταστρέφουμε άμεσα τυχούσες φωλιές περιστεριών.

Ρίχνουμε ικανοποιητική ποσότητα κανέλας ή πιπεριού σε γωνίες, καθώς οι έντονες μυρωδιές των μπαχαρικών τα απωθούν.

Η ναφθαλίνη επίσης απωθεί με την έντονη μυρωδιά της τα περιστέρια. Τοποθετήστε την σε κρυφά σημεία.

Χρησιμοποιήστε απωθητικό spay περιστεριών που θα βρείτε σε καταστήματα pet shop. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες χρήσης.

Τοποθετήστε απωθητικές ακίδες ή κάποιο άλλο σύστημα απώθησης πτηνών. Τα συστήματα απώθησης πτηνών (όπως ακίδες και δίχτυα) αποτελούν μια πιο μόνιμη και αποτελεσματική λύση. Η τοποθέτησή τους είναι σχετικά εύκολη. Το σημαντικό είναι να γίνει σωστή επιλογή των σημείων που θα τοποθετηθούν και σωστή τοποθέτηση. Είναι οικολογικά, δεν τραυματίζουν τα πτηνά και μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε σημείο.

Μέθοδος καθαρισμού περιττωμάτων περιστεριών

Είτε έχετε ξύλινο, τσιμεντένιο ή μεταλλικό μπαλκόνι, αυτή η μέθοδος μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε λεκέδες και περιττώματα από το μπαλκόνι σας.

Υλικά

  • Πλαστική ξύστρα
  • Σκούπα και φαρασι
  • Απορρυπαντικό πιάτων
  • Νερό
  • Κουβάς
  • Βούρτσα για τρίψιμο
  • Μαγειρική σόδα

Διαδικασία

Για τα κολλημένα περιττώματα, πάρτε την ξύστρα και αφαιρέστε τα από το μπαλκόνι. Απλώς προσπαθείτε να ξύσετε όλα τα μεγαλύτερα κομμάτια. Προσέξτε να μην τρυπήσετε το ξύλο.

Χρησιμοποιήστε τη σκούπα και το φαράσι για να τα σκουπίσετε και να τα πετάξετε.

Γεμίστε τον κουβά με ζεστό νερό και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό.

Χρησιμοποιήστε τη βούρτσα για να αφαιρέσετε τυχόντα περιττώματα. Αυτό θα απαιτήσει λίγο παραπάνω τρίψιμο.

Για λεκέδες στο μπαλκόνι, πασπαλίστε την περιοχή με μαγειρική σόδα και αφήστε τη να καθίσει για περίπου 30 λεπτά.

Χρησιμοποιήστε τη βούρτσα για να τρίψετε την περιοχή.

Ξεπλύνετε με νερό και αφήστε το μπαλκόνι σας να στεγνώσει.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share