Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Τα 7 βήματα του Σπύρου Σούλη: Τα έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε όλο το σπίτι σε λιγότερο από 30 λεπτά!

Βάλτε «τέλος» στην ταλαιπωρία

13 Ιουνίου 2023 13:50
Τα 7 βήματα του Σπύρου Σούλη: Τα έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε όλο το σπίτι σε λιγότερο από 30 λεπτά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν πρόκειται για μυστικά που αφορούν το σπίτι ο Σπύρος Σούλης είναι ο ειδήμων που μπορεί να βρει τη λύση. Ο γνωστός διακοσμητής μοιράστηκε τα 7 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να καθαρίσετε όλο το σπίτι σε λιγότερο από 30 λεπτά. Ποια είναι τα έξυπνα κόλπα που οι περισσότεροι αγνοούμε;

Δείτε βήμα-βήμα πως να καθαρίσετε το σπίτι σας σε χρόνο dt σύμφωνα με το spirossoulis.com.

Βήμα 1ο - Πριν αρχίσετε να καθαρίζετε το σπίτι, βάλτε πλυντήριο

Ναι, το πλυντήριο μπορεί να κρατήσει 1,5 ώρα, αλλά αυτό που θα έχετε πετύχει είναι αφενός να έχετε καθαρά ρούχα και αφετέρου να ξεφορτωθείτε από το μπάνιο (ή και το υπνοδωμάτιό σας) τα άπλυτα!

Βήμα 2ο - Αφιερώστε μερικά λεπτά για να μειώσετε την ακαταστασία από κάθε δωμάτιο του σπιτιού

Πάρτε μια σακούλα σκουπιδιών και κάντε μια βόλτα από όλα τα δωμάτια, πετώντας ό,τι δεν χρειάζεστε. Έπειτα πάρτε μια δεύτερη σακούλα και βάλτε μέσα οτιδήποτε δεν έχει θέση και δημιουργεί ακαταστασία. Αργότερα, θα έχετε τον χρόνο να βρείτε τη θέση του κάθε αντικειμένου.

Βήμα 3ο - Φρεσκάρετε την είσοδο του σπιτιού

Οι είσοδοι είναι γενικά από τα πιο ακατάστατα σημεία. Ισιώστε το χαλάκι, βάλτε τα μπουφάν και τα κασκόλ στη θέση τους, σκουπίστε με την ηλεκτρική για να απομακρυνθεί η σκόνη που κρύβεται στις γωνίες.

καθάρισμα σπιτιού
© Pexels

Βήμα 4ο - Καθαρίστε το μπάνιο

Τα μπάνια είναι από τα πιο δύσκολα δωμάτια, αλλά μην απογοητεύεστε. Καθαρίστε τη λεκάνη της τουαλέτας χρησιμοποιώντας το κατάλληλο καθαριστικό. Όσο περιμένετε να δράσει, πάρτε ένα σφουγγαράκι και καθαρίστε τον νιπτήρα και την μπανιέρα. Καθαρίστε τον καθρέπτη, αλλάξτε τις πετσέτες και βάλτε ηλεκτρική σκούπα. Τώρα τρίψτε τη λεκάνη της τουαλέτας, τραβήξτε το καζανάκι και… έτοιμο. Με την ευκαιρία, δείτε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διορθώσετε το καζανάκι που τρέχει.

Βήμα 5ο - Σειρά έχει η κουζίνα

Αν έχετε άπλυτα πιάτα, γεμίστε το νεροχύτη με νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν. Καθαρίστε τους πάγκους με ένα βρεγμένο πανάκι, αντικαταστήστε τις πετσέτες και επιστρέψτε στα πιάτα που τώρα είναι έτοιμα να μπουν στο πλυντήριο.

Βήμα 6ο - Αφιερώστε λίγα λεπτά στο καθιστικό

Τινάξτε τα καλύμματα του καναπέ, βάλτε τα περιοδικά στη θέση τους και αν έχετε κατοικίδιο μαζέψτε τις τρίχες με ένα αυτοκόλλητο roller.

Βήμα 7ο - Περάστε όλα τα έπιπλα του σπιτιού με ένα υγρό πανάκι για να φύγει η σκόνη

Ξεκινήστε από το καθιστικό και μεταφερθείτε στα υπόλοιπα δωμάτια και… τελειώσατε! Μπορείτε τώρα να κάτσετε και να απολαύσετε το καθαρό σας σπίτι – με επισκέπτες ή χωρίς!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share