Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Βάλσαμο» κόλπο για το τσίμπημα των κουνουπιών: Το θαυματουργό μείγμα με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για άμεση ανακούφιση από την φαγούρα

Σωτήριο σπιτικό κόλπο

10 Ιουνίου 2023 13:30
«Βάλσαμο» κόλπο για το τσίμπημα των κουνουπιών: Το θαυματουργό μείγμα με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για άμεση ανακούφιση από την φαγούρα
Από Ανθή Κουρεντζή

Το καλοκαίρι συχνά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τσιμπήματα από διάφορα έντομα και όχι μόνο, τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν είναι σοβαρά. Με την ευκαιρία, δείτε το υπέρτατο κόλπο για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά έντομα μόνο με 2 υλικά.

Τα συμπτώματα μετά από το τσίμπημα κουνουπιού, μέλισσας, σφήκας ή άλλο ζωύφιου, προκαλούν μια ήπια αντίδραση και συνήθως περιλαμβάνουν:

  • ερυθρότητα
  • πρήξιμο
  • πόνο
  • φαγούρα

Η σοβαρότητα των συμπτωμάτων μπορεί να ποικίλλει, ανάλογα με τον τύπο του εντόμου αλλά και αν υπάρχει θέμα αλλεργίας. Οι αλλεργίες στη μέλισσα και τη σφήκα είναι ιδιαίτερα συχνές και μπορούν να προκαλέσουν:

  • κνίδωση
  • κοιλιακές κράμπες
  • ναυτία και έμετο
  • πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών ή του λαιμού
  • αναπνευστικά προβλήματα
  • αποπληξία

«Βάλσαμο» κόλπο για το τσίμπημα των κουνουπιών: Το θαυματουργό μείγμα με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για άμεση ανακούφιση από την φαγούρα

Μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση που επηρεάζει πολλά μέρη του σώματος ονομάζεται αναφυλαξία και μπορεί να απειλήσει και τη ζωή σας αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Θεραπεία πρώτων βοηθειών

Εφόσον δεν τίθεται θέμα αλλεργίας και τα συμπτώματα δεν είναι ανησυχητικά αντιμετωπίστε τα τσιμπήματα με τους εξής τρόπους:

  • Εάν το κεντρί του εντόμου εξακολουθεί να είναι ενσωματωμένο στο δέρμα, αφαιρέστε το ξύνοντας απαλά με ένα αντικείμενο με επίπεδη άκρη, όπως μια πιστωτική κάρτα. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τσιμπιδάκια για να αφαιρέσετε το κεντρί, καθώς πιέζοντάς το μπορεί να απελευθερώσει περισσότερο δηλητήριο.
  • Πλύνετε την περιοχή του τσιμπήματος με σαπούνι και νερό.
    Τοποθετήστε μια κρύα κομπρέσα ή παγοκύστη στην περιοχή για περίπου 10 λεπτά τη φορά για να μειώσετε τον πόνο και το πρήξιμο. Τυλίξτε τυχόν παγοκύστες με ένα καθαρό πανί για να προστατέψετε το δέρμα τους.
  • Εφαρμόστε λοσιόν καλαμίνης ή μια πάστα μαγειρικής σόδας και νερού στην περιοχή αρκετές φορές την ημέρα για να ανακουφίσετε τον κνησμό και τον πόνο. Η λοσιόν καλαμίνης είναι ένας τύπος αντιισταμινικής κρέμας.

Επίμονοι λεκέδες στη βεράντα: Το κόλπο των ειδικών για πεντακάθαρο μπαλκόνι

Το καλοκαίρι μπήκε και το μπαλκόνι μας θα αποκτήσει σιγά σιγά την τιμητική του. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς ταλαιπωρούμαστε στην προσπάθειά μας να αφαιρέσουμε τους επίμονους λεκέδες από τις γλάστρες με τα φυτά. Ποιο είναι το κόλπο για να τους εξαφανίσουμε στο πι και φι και να έχουμε μια πεντακάθαρη βεράντα σύμφωνα με τους ειδικούς; Με την ευκαιρία, δείτε πέντε τρόπους να διακοσμήσετε τη βεράντα σας.

Ο καθαρισμός και η λεύκανση μαρμάρων μαρμάρων είναι μια σύνθετη διαδικασία. Σχεδόν τα περισσότερα καθαριστικά που θα βρείτε στην αγορά δεν πρέπει να εφαρμόζονται στα μάρμαρα, γιατί είναι πολύ ισχυρά φθηνοκαθαριστικά που καταστρέφουν την επιφάνεια των μαρμάρων, μωσαϊκών και γρανιτών.

Παρακάτω λοιπόν θα σας δώσουμε τρόπους καθαρισμού των μαρμάρων του σπιτιού σας:

1.Μαγειρική σόδα: Είναι αλήθεια ότι η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό το οποίο υπάρχει σε όλα τα σπίτια. Προκειμένου να βγάλετε λεκέδες από τα μάρμαρα, πασπαλίστε μαγειρική σόδα επάνω στις μαρμάρινες επιφάνειες που έχουν λεκιαστεί. Στην συνέχεια με ελαφρώς υγρό βαμβακερό πανί τρίβετε το μάρμαρο. Κατόπιν σφουγγαρίζετε με χλιαρό νερό και οι λεκέδες αποτελούν παρελθόν.

2. Πράσινο σαπούνι: Το πράσινο σαπούνι λόγω του υψηλού PH που περιέχει μπορεί να αποτελεί ένα φυσικό καθαριστικό για τα μάρμαρα. Μπορείς να κόψεις, ή να τρίψεις κομμάτια από την πλάκα σαπουνιού μέσα σε ένα δοχείο με ζεστό νερό. Δεν χρειάζεται να βάλετε μεγάλη ποσότητα μέσα στο μείγμα σας.

λεκέδες στο μπαλκόνι

Απλά ανακατέψτε το σαπούνι με το νερό και με το μείγμα αυτό σφουγγαρίστε τις επιφάνειες που έχουν λερωθεί. Πριν στεγνώσει ξανασφουγγαρίστε αλλά αυτή τη φορά με σκέτο χλιαρό νερό και πείτε αντίο στους λεκέδες. Καλό είναι να περάσετε τις επιφάνειες με ένα στεγνό πανί αφού έχει στεγνώσει το μάρμαρο, ώστε να μην αφήσει θαμπάδες.

3. Οξυζενέ: Το οξυζενέ είναι ένα οικιακό απολυμαντικό το οποίο καταπολεμά και τους πιο δύσκολους λεκέδες. Εάν έχει στεγνώσει ο λεκές τότε το οξυζενέ αποτελεί τον καλύτερο τρόπο καθαρίσματος. Ρίξτε λοιπόν επάνω στον στεγνό λεκέ λίγο οξυζενέ. Βάλτε από πάνω μία μεμβράνη και κολλήστε την με μία χαρτοταινία. Θα πρέπει να μείνει το λιγότερο 12 ώρες καλά κλεισμένο, ώστε να δράσει το οξυζενέ. Στην συνέχεια βγάλτε την ταινία και την μεμβράνη και με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί σκουπίστε την επιφάνεια. Ο λεκές θα αποτελεί παρελθόν.

4. Στάχτη από τζάκι. Όπως μας πληροφόρησε η φίλη του σάιτ Μαρία, είναι και αυτός ένας τρόπος καθαρισμού των μαρμάρων μας, κυρίως όμως από σκουριές. Βάλτε την στάχτη που θα πάρετε από το τζάκι σας στο μάρμαρο και τρίψτε απαλά την σκουριασμένη επιφάνεια του μαρμάρου. Στην συνέχεια πλύντε το και η σκουριά θα αποτελέσει παρελθόν.

Tip 1: Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι δεν καθαρίζουμε ποτέ μάρμαρα με χλωρίνη ή καυστικά καθαριστικά, γιατί χάνουν τη γυαλάδα τους ή θαμπώνουν.

Tip 2: Ενώ το ξύδι χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις σαν φυσικό καθαριστικό, στο μάρμαρο μην το χρησιμοποιείτε ποτέ. Μπορεί να το διαβρώσει.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share