Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023

«Νέα ζωή» για τα ρούχα: Το μέγα κόλπο με τη μαγειρική σόδα και την οδοντόβουρτσα στη μπλούζα

Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα!

10 Ιουνίου 2023 13:06
«Νέα ζωή» για τα ρούχα: Το μέγα κόλπο με τη μαγειρική σόδα και την οδοντόβουρτσα στη μπλούζα
Από Κυριάκος Μελλίδης

Λερώσατε με λάδι; Κανένα πρόβλημα! Καθαρίστε το σε χρόνο 0 με αυτή την καταπληκτική συνταγή! Μην πετάτε πότε λοιπόν τα ρούχα σας που έχουν λερωθεί με λαδιές. Το μυστικό για να τις απομακρύνετε σε 3 βήματα! Τίποτα δε χαλάει περισσότερο ένα ωραίο ρούχο από μια λαδιά. Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή που πέφτει πάνω μας το λάδι ενώ τρώμε ή μαγειρεύουμε.

Κοιτάμε διστακτικά κάτω για να τσεκάρουμε τη ζημιά, και ανακαλύπτουμε μια τεράστια λαδιά στην αγαπημένη μας μπλούζα. Μερικές φορές, τα προϊόντα από το σούπερ μάρκετ δεν κάνουν τίποτα. Ευτυχώς μάθαμε ένα τέλειο μυστικό για να διώξουμε αυτούς τους πεισματάρικους λεκέδες. Ακολουθώντας λίγα βήματα, η λαδιά θα εξαφανιστεί αμέσως. Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr πως μπορείτε να χάσετε κιλά με την μαγειρική σόδα.

Υλικά

  • Υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα
  • αντισκωριακό-Λιπαντικό WD-40
  • Μαγειρική σόδα
  • Μια οδοντόβουρτσα
  • Ένα κομμάτι χαρτόνι
  • Μπατονέτες

Κόλπο με μαγειρική σόδα για καθάρισμα των ρούχων
Κόλπο με μαγειρική σόδα για καθάρισμα των ρούχων

Πρώτα τοποθέτησε το χαρτόνι μέσα στην μπλούζα για να μην λερώσεις την πλευρά που δεν είναι λεκιασμένη. Ψέκασε τη λαδιά με WD-40 και χρησιμοποίησε μια μπατονέτα για να το τρίψεις. Βάλε μπόλικη μαγειρική σόδα πάνω στη λαδιά. Χρειάζεται μεγάλη ποσότητα για να απορροφηθεί το λάδι.

Χρησιμοποίησε την οδοντόβουρτσα για να τρίψεις τη σόδα πάνω στο λεκέ. Συνέχισε το τρίψιμο μέχρι να σχηματιστούν μπαλάκια από τη σόδα. Θα πρέπει να είναι κάπως έτσι πριν ρίξεις το απορρυπαντικό για τα πιάτα. Τώρα ήρθε η ώρα για το απορρυπαντικό. Βάλε λίγο πάνω από τη σόδα και ξεκίνα να τρίβεις ξανά. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσεις ένα πανάκι αντί για την οδοντόβουρτσα γιατί η σόδα θα αρχίσει να κολλάει.

Τρίψε καλά!

Και τώρα τελείωσες! Βάλε το μπλουζάκι στο πλυντήριο μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα (δε θα τα επηρεάσει).
Μετά το πλύσιμο, η μπλούζα σου θα μοιάζει σαν καινούρια. Μη φοβάσαι να επαναλάβεις τη διαδικασία αν ο λεκές φαίνεται ακόμα. Μοιράσου αυτό το μυστικό με τους φίλους σου!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share