Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Το καλύτερο δώρο στον παππού - Εξαφανίστε τις γρατζουνιές από τα γυαλιά οράσεως με μία κίνηση

Αφαιρέστε τις εύκολα και γρήγορα

8 Ιουνίου 2023 13:42
Το καλύτερο δώρο στον παππού - Εξαφανίστε τις γρατζουνιές από τα γυαλιά οράσεως με μία κίνηση
Από Κυριάκος Μελλίδης

Εάν οι προσπάθειες σας για την απομάκρυνση των λεκέδων και των γρατζουνιών από τα γυαλιά ηλίου σας ή της μυωπίας έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής, σας προσφέρουμε ιδέες και λύσεις για να δοκιμάσετε. Αν και συχνά ένα καλό πλύσιμο με σαπούνι πιάτων και νερό μπορεί να αφαιρέσει τα σημάδια δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα δυνατό.

Δείτε επίσης: Πλύσιμο στο χέρι: 5 λάθη που κάνετε και καταστρέφετε τα υφάσματα των ρούχων σας

Τι άλλες λύσεις υπάρχουν;

1. Μαγειρική Σόδα

Μια κουταλιά μαγειρικής σόδας μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τους λεκέδες γυαλίζοντας τα γυαλιά σας αλλά και τα γυάλινα σκεύη του σπιτιού. Βάλτε σκόνη σε ένα μπολ, υγράνετε ένα πανί και ρίξτε τα γυαλιά σας με κυκλική κίνηση. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και σκουπίστε με ένα καθαρό και στεγνό πανί.

2. Βερνίκια επίπλων

Το γυαλιστικό επίπλων έχει τη δυνατότητα να γυαλίζει και να εξουδετερώνει τις γρατζουνιές στο γυαλί χάρη στα συστατικά του. Πασπαλίστε μια μικρή ποσότητα σε ύφασμα και σκουπίστε την εξωτερική επιφάνεια των αντικειμένων που θέλετε να γυαλίσετε.

Γρατζουνιές στα γυαλιά
Γρατζουνιές στα γυαλιά

3. Οδοντόκρεμα

Η οδοντόπαστα λειτουργεί επίσης αποτελεσματικά. Βάλτε οδοντόκρεμα σε ένα υγρό πανί και τρίψτε το ελαφρά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και αφήστε το να στεγνώσει. Προσέξτε να μην χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμες που έχουν ιδιότητες λεύκανσης.

4. Κερί αυτοκινήτου

Ακούγεται παράδοξο, αλλά ένας πολύ καλός τρόπος για να αφαιρέσετε τις γρατσουνιές είναι το κερί αυτοκινήτου. Απλά τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα στο φακό και σκουπίστε απαλά με ένα μαλακό καθαρό πανί και σκουπίστε απαλά.

5. Σκόνη μουστάρδας με ξύδι

Η σκόνη μουστάρδας και το ξύδι θα κάνουν τα γυαλιά σας ολοκαίνουργια. Τα παραπάνω συστατικά βοηθούν στην απομάκρυνση των λεκέδων και στη λάμψη. Κάνετε μια παχιά πάστα μουστάρδας σε σκόνη και λευκό ξύδι, και στη συνέχεια τρίψτε απαλά με βαμβάκι. Τέλος, ξεπλύνετε προσεκτικά για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα. Προσοχή: Η μουστάρδα μπορεί να ερεθίσει τα μάτια σας, γι ‘αυτό φροντίστε να πλένετε προσεκτικά τους φακούς πριν τα χρησιμοποιήσετε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share